Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 19

Ispanijos spauda gėrėjosi savais ir darė išvadą: „Barcelona“ uždusino „Žalgirį“

Analizuodami Eurolygos rungtynes Barselonoje didžiausi Ispanijos žiniasklaidos kanalai pabrėžė, kad Šarūno Jasikevičiaus treniruojama komanda liko susitelkusi po triumfo Ispanijos Karaliaus taurės turnyre ir aprašė, kaip užstrigo Kauno „Žalgiris“.

„Barcelona” uždusino „Žalgirį”, – skelbė vienas didžiausių Ispanijos sporto kanalų „Marca” savo antraštėje apie ketvirtadienio Eurolygos rungtynes, kuriose turnyro lyderiai 86:62 nugalėjo Žalgirį.

Antraštę sustiprino nuotrauka, kurioje matyti, kaip „Barcelona” lyderis Nikola Mirotičius sėdi ant Thomo Walkupo – tai po krepšiu įvykusios žaidėjų griūties akimirka, neatspindinti to momento, bet gerai iliustruojanti bendrą vaizdą ketvirtadienį Barselonoje.

„Po nuostabiai laimėto titulo Madride, Jasikevičiaus vyrai pasiūlė tęsinį Eurolygoje tokiu pačiu intensyvumu ir sėkme, įveikę „Žalgirį” 86:62 per rungtynes „Palau” arenoje”, – dėstė „Mundodeportivo”.

„Marca” teigimu, fiesta po savaitgalį laimėtos Ispanijos Karaliaus taurės neišblaškė Šarūno Jasikevičiaus treniruojamos komandos.

„Ji negailestingai sutriuškino „Žalgirį”, – akcentavo „Marca”. – Jasikevičiaus komanda įtvirtino savo lyderystę, dar kartą pademonstravusi savo jėgą.”

Apie rungtynes rašęs Jose Luisas Martinezas pastebėjo, kad „Žalgirio” lyderis Marius Grigonis šįsyk tuščiai lakstė ratus po „Palau Blougrana” arenos aikštę – iš tiesų tai buvo vienos prasčiausios rungtynių Kauno komandos gynėjui, pelniusiam 8 taškus, bet prametusiam visus 5 tritaškius.

„Žalgiris” laikėsi tik pirmajame kėlinyje”, – pabrėžė AS.

Vienas didžiausių Ispanijos žiniasklaidos leidinių pasakojo savo skaitytojams, kad pirmajame kėlinyje Kauno krepšininkai pataikė 4 tritaškius, patvirtinę, kad ne veltui pirmauja Eurolygoje pagal tolimų metimų taiklumą (po mačo „Žalgirio” taiklumas nusileido kiek daugiau nei per pusę procento ir Kauno komanda su 42,1 proc. tritaškių praleido į priekį Milano „Olimpia”, kuri šį sezoną iš toli meta 42,4 proc. taiklumu).

Bet iš viso ketvirtadienį „Žalgiris” pataikė tik 5 tritaškius iš 19, o po pirmojo kėlinio vienintelį tritaškį rungtynių pabaigoje pataikė Steve'as Vasturia.

VIDEO: „Karštom pėdom“: „Barcelona“ ir „Žalgirio“ rungtynių aptarimas

„Marca” teigimu, „Barcelona” perlaužė mačą antrajame kėlinyje, kai suaktyvino gynybą.

„Martinas Schilleris bandė sustabdyti audrą, kuri nebuvo jo jėgoms, zonine gynyba, bet Mirotičius ją sugriovė tritaškiu ir perdavimu”, – buvo prisimintas „Barcelona” spurtas trečiojo kėlinio pradžioje.

„Nuo tada „Barcelona” nuskrido, o lietuviai dužo, susidūrę su spaudimu ir praradę efektyvumą, kuris laikė juos taikliausia turnyro tritaškių komanda”, – dėstė „Mundodeportivo”.

Trečiojo kėlinio pabaigoje šeimininkų persvara pasiekė 24 taškus.

„Lietuviai parklupo, davė minučių savo atsarginiams, o „Barca” nenorėjo kraujo ir leido ištiksėti laikui”, – rungtynių pabaigą aprašė „Marca”.

„Tai, kad „Žalgiris” nepelnė daugiau nei 15 taškų nė viename iš paskutinių trijų kėlinių, kalba apie „Barcelona” stabilumą, o tai yra saldu”, – reziumavo „Mundodeportivo”.

AS ir antraštėje, ir tekste išskyrė Corey Higginsą.

nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/„Barcelona“ – Kauno „Žalgiris“
nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/„Barcelona“ – Kauno „Žalgiris“

Tapęs naudingiausiu Ispanijos Karaliaus taurės turnyro žaidėju amerikietis ir Eurolygos mače vien per pirmuosius du kėlinius surinko 17 taškų.

„Amerikietis tapo košmaru „Žalgiriui”, ne tik blokavęs metimą, bet ir neleidęs laisvai judėti”, – pažymėjo AS.

Visus „Barcelona” žaidėjus vertinęs „Mundodeportivo” rado daugiau rungtynių didvyrių.

Jaunasis argentinietis įžaidėjas Leandro Bolmaro buvo giriamas dėl aktyvios gynybos, detalių puolime išpildymo: jo žaidimas leido nepasigesti Leo Westermanno, kuris rungtynes praleido dėl traumos.

Adamas Hanga pelnė tik du taškus, bet „jo greitis gynyboje parbloškė lietuvius”.

nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/„Barcelona“ – Kauno „Žalgiris“
nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/„Barcelona“ – Kauno „Žalgiris“

„Corey Higginsas pelnė 19 taškų, prametęs tik vieną metimą. Turbūt šiuo metu jis pats efektyviausias žaidėjas Europoje”, – svarstė „Mundodeportivo”.

Buvęs žalgirietis Brandonas Daviesas, 12 taškų pelnęs mažiau nei per 12 minučių, buvo giriamas už metimus iš keturių metrų atstumo.

nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/„Barcelona“ – Kauno „Žalgiris“
nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/„Barcelona“ – Kauno „Žalgiris“

Naudingiausias Eurolygos žaidėjas N.Mirotičius buvo mažiau pastebimas ketvirtadienį, bet vis tiek pelnė 10 taškų.

Vieną geriausių mačų sužaidė Pierre Oriola, kurio energija sutapo su taikliais metimais iš toli.

Kaip ir 15min, tiesiogiai rungtynių metu įvykius aikštėje fiksavęs „Mundodeportivo”, taip reziumavo mačą: „Nuostabios rungtynės Ispanijos taurės laimėtojų, kurie yra puikios sportinės formos. Labai geri buvo Higginsas ir Oriola, o visa komanda bendrai – gynyboje.”

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius