Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 03

Ispanijos spauda žavėjosi Luku ir pyko: baskai prapylė net ir Eurolygos luošių akistatą

Vitorijos „Baskonia“ klubas atsidūrė akligatvyje ir niekaip neranda išėjimo. Taip dar vieną baskų pralaimėjimą Eurolygoje ketvirtadienio vakarą Kauno „Žalgiriui“ įvertino šio regiono ir visos Ispanijos žiniasklaida.
Lukas Lekavičius
Lukas Lekavičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauniečiai namuose laimėjo 72:68 ir jau rimtai kėsinasi atsiplėšti nuo Eurolygos lentelės dugno. Viena pergale daugiau turintys baskai kol kas neregi nei taškų, nei prošvaisčių komandos žaidime.

„Nesugebėjome laimėti netgi silpniausios komandos aikštėje“, – savo straipsnį apie rungtynes pavadinimo „El Correo“ žurnalistas Angelis Resa.

Anot jo, Vitorijos komanda Kaune dar kartą pademonstravo, kokia yra pažeidžiama.

„Panašu, jog su europinėmis ambicijomis atsisveikinama. Apmaudu, jog nesugebama laimėti net prieš silpniausią lygos komandą. „Baskonia“ neįstengė nustebinti netgi ant lietuviško parketo, nors reikia pripažinti, kad tokių progų išvykose kaip ši turėsime labai nedaug. „Žalgirio“ istorija yra kur kas stipresnė nei šiemetinė komanda, tačiau nesugebėta laimėti net čia“, – krepšininkus iš savo regiono tarkuoja „El Correo“.

Kitas šio dienraščio žurnalistas Inigo Minonas aprašo naujojo „Baskonia“ stratego Neveno Spahijos vargus.

„Rimtas ir nuoširdus N.Spahija tvirtina, kad šiai komanda dar trūksta laiko žengti kelis svarbius žingsnius teisinga kryptimi. Komanda turi per daug rungtynių ir mažai treniruočių, tačiau treneris ir nebėga nuo atsakomybės ir pasiryžęs pripažinti, kad jo lūkesčiai atvykstant čia buvo kur kas didesni“, – rašo I.Minonas.

Pats N.Spahija po mačo krimtosi, jog Kaune jo auklėtiniams nepavyko užpulti.

„Manau, kad mūsų didžiausios problemos buvo puolime. Vyrai rodė norą ir kovojo, tačiau privalome žaisti kitokį krepšinį su kur kas daugiau perdavimų“, – buvo įsitikinęs kroatas.

„Netgi ne prieš dugną“, – panašiomis nuotaikomis penktadienio rytą pasitiko ir kitas baskų regiono dienraštis „Noticias de Alava“.

Šio leidimo apžvalgininkas Oscaras San Martinas neslepia apmaudo, kad „Baskonia“ nesugebėjo laimėti aikštelėje, kur įprastai visada žaisdavo labai sėkmingai.

Baskai pralaimėjo „Žalgiriui“ antrą iš eilės mačą Kaune, bet prieš tai čia buvo laimėję net penkis sykius paeiliui.

„Šios arenos švieslentė dažniausiai rodydavo palankius skaičius, bet ne šį kartą. Deja, gyvenimas ir skaudi kelionė tęsiasi. „Baskonia“ kas kartą pakelia galvą ir turi šansą atsitiesti, tačiau net žaidžiant Kaune prieš silpniausią Eurolygos komandą vėl viskas baigėsi nesėkme. Alavos kariai pratęsė šio mėnesio savo kančią ir vaizdas aikštėje buvo prastas visais aspektais. „Baskonia“ įprastai dominuodavo Lietuvos žemėje, bet šį kartą buvo priversta atsiklaupti prieš „Žalgirį“, kuris sudėtingomis akimirkomis sėkmingai įsikibo į Luko Lekavičiaus išmintį“, – vaizdingai mačą apibendrina „Noticias de Alava“.

Publikacijoje konstatuojama, jog baskams Kaune trūko visko: aiškios krypties, protingo vadovavimo, kieto žaidimo, sėkmės ir geresnio tarpusavio supratimo.

„Komanda net ir po trenerio pakeitimo priminė savo jėgomis netikintį maratonininką. Taigi panašu, kad su žemyninėmis viltimis galima atsisveikinti“, – rašo O.San Martinas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lukas Lekavičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lukas Lekavičius

Didžiausių Ispanijos sporto dienraščių iš Madrido ir Barselonos antraštės baskų taip pat neguodė.

„Lekavičius sutvarkė „Baskonia“ ekipą“, – skelbia „El Mundo Deportivo“.

Katalonai pabrėžia, kad aštuoni „Žalgirio“ mažylio taškai mačo pabaigoje galiausiai palaužė ypač nenuosekliai žaidusius svečius. „Baskonia“ reagavo per vėlai ir visai nekontroliavo rungtynių.

„Baskų klubas nurijo dar vieną piliulę, kritęs Kaune. Spahijos vyrai likus dviem minutėms dar turėjo šansų, nes rezultatas švieslentėje rodė du vienodus skaičius 63:63, tačiau nesugebėjo tinkamai finišuoti. Luko Lekavičiaus patirtis ir sumanumas iš proto vedė „Baskonia“ gynėjus“, – rašo sostinėje leidžiamas „Marca“.

„Vitorija pralaimėjo net ir Eurolygos nuskriaustųjų tarpusavio akistatą. Komandų statistiniai vidurkiai yra prasčiausi turnyre, bet baskai net ir tokioje dvikovoje krito keliais taškais“, – agoniją Kaune apibendrina „AS“ iš Madrido.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius