Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 23

Išvykę „Žalgirio“ amerikiečiai: apie saugumą Lietuvoje ir dvejonę dėl sugrįžimo į Kauną

Tai turėjo būti visai kitokie pasikalbėjimai. Kauno „Žalgirio“ amerikiečiai 15min turėjo papasakoti, kodėl jie pasirinko Lietuvą, o ne Ameriką, savo slėptuvei nuo koronaviruso. Tačiau ši pandemija nebeleidžia planuoti. Vos tik papasakoję apie tai, kaip saugiai jaučiasi Lietuvoje, vėlų ketvirtadienio vakarą Thomasas Walkupas, KC Riversas, Nigelas Hayesas ir Zachas LeDay gavo JAV ultimatumą: arba grįžkite namo dabar, arba galite įstrigti Lietuvoje nežinia kiek laiko. Amerikiečiai skubiai susikrovė lagaminus ir paliko Kauną nežinodami, ar šį sezoną dar čia sugrįš.
Thomasas Walkupas ir Šarūnas Jasikevičius
Thomasas Walkupas ir Šarūnas Jasikevičius / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Jockas Landale'as išvyko namo į Australiją, o Martinas Gebenas į JAV pas savo amerikietę žmoną, kai „Žalgiris“ suspendavo žalgiriečių kontraktus ir davė jiems leidimą palikti Nemuno krepšinio salą.

Bet net keturi „Žalgirio“ amerikiečiai – Th.Walkupas, KC Riversas, N.Hayesas ir Z.LeDay, užsibarikadavo Lietuvoje.

„Nusprendžiau pasilikti, nes, manau, čia saugiau. Amerikoje yra daugiau atvejų nei Lietuvoje ir lietuviai ėmėsi visų reikiamų saugumo priemonių, kad sustabdytų šio viruso plitimą, – 15min sakė N.Hayesas. – Norėjosi išvengti visokių kelionių po oro uostus ir visų tų pavojų keliančių kontaktų.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Nigel Hayes
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Nigel Hayes

KC Riversą į Kauną atlydėjo visa šeima, todėl 33-ejų snaiperis nematė būtinybės grįžti į Valstijas.

Tuo tarpu 27-erių Thomasas Walkupas rūpinosi savo tėvelių saugumu. Nenorėdamas grįžti namo taip rizikuojant užkrėsti artimuosius, „Žalgirio“ įžaidėjas taip pat pasiliko Lietuvoje.

„Buvau neužtikrintas dėl daugybės dalykų: pavyzdžiui, kas nutiks su Eurolygos sezonu, kaip bus su tuo virusu, – 15min atviravo Th.Walkupas. – Be to, Lietuvoje saugu – dabar čia viskas gerai kontroliuojama. Ir aš visada labai gerai jaučiausi čia gyvendamas.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Thomas Walkupas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Thomas Walkupas

Dvejonių dėl saugumo Amerikoje turėjo ir 25-erių Zachas LeDay.

Dalase, kur gyvena aukštaūgis, dar ketvirtadienį buvo daugiau koronaviruso atvejų (55) nei visoje Lietuvoje.

„Nusprendžiau likti Lietuvoje dėl informacijos apie padėtį Amerikoje trūkumo ir bendro vaizdo, kurį pamačiau iš šalies. O Lietuvoje jaučiausi gerai. Čia nėra daug žmonių, todėl galimybė užsikrėsti virusu Kaune žymiai mažesnė. Nebent žmonės nesilaikytų rekomendacijų“, – 15min pasakojo Z.LeDay.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Zachas Leday
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Zachas Leday

Vis dėlto JAV ultimatumas amerikiečiams nepaliko kitos išeities. Jie 15min pasakojo, kad neturi nieko prieš Kauną, tačiau bijojo įstrigti svetimoje šalyje, jeigu koronavirusas ilgam būtų sugriaužęs tiltą namo per Atlantą.

Pastaruoju metu visi „Žalgirio“ amerikiečiai pavyzdingai karantinavosi Kaune.

Jie palaikė sportinę formą tęsdami individualias treniruotes, bet tuo pačiu turėjo daugiau laisvo laiko kitiems užsiėmimams.

Pavyzdžiui, Z.LeDay atidžiai prisižiūrėjo savo fizinę ir psichologinę formą bei rūpinosi prevencinėmis priemonėmis.

Th.Walkupas valandų valandas telefonu kalbėjosi su savo bičiuliais ir šeimos nariais, žaidė kompiuterinius žaidimus, daugiau gaminosi sau maistą ir darė viską, kad tik prastumtų laiką.

N.Hayesas be sporto dar vis paskaitinėdavo knygas, gilinosi į lietuvių kalbą, šlifavo kitų užsienio kalbų žinias, rūpinosi savo drabužių linijos verslo reikalais ir atrado naują užsiėmimą – maisto gaminimą, kuriuo detaliai dalijosi instagrame.

Nors „Žalgiris“ suspendavo jų kontraktus, amerikiečiai kantriai laukė, kol užbaigs pradėtus darbus.

VIDEO: „Ginčas“: ar pelnytai „Žalgiris“ tapo LKL čempionu?

LKL vadovų susirinkime karūnuoti šalies čempionais, užsieniečiai jau laukė tik Jordi Bertomeu signalo. Eurolygos bosas pranešė, kad reguliarusis sezonas stabdomas mažiausiai iki balandžio 11-osios.

Bet matydami, kaip nevaldomai Europoje plinta virusas ir raizgosi aplink kelis Eurolygos miestus, žalgiriečiai nėra tikri, ar šį sezoną dar sugrįš į Kauną.

„Manau, kad Eurolygos sezonas bus pratęstas, bet liūdniausia, kad jis gali būti sutrumpintas ir tęstis nuo atkrintamųjų, – prognozavo N.Hayesas. – Mes, kaip devinta turnyro lentelės komanda, deja, tokiu atveju turėtume baigti sezoną.

Skaudu, nes tas paskutinis pralaimėjimas Sankt Peterburge paliktų mus už atkrintamųjų borto. Būtų sunku su tuo susitaikyti, tačiau nuojauta kužda, kad taip ir nutiks.“

View this post on Instagram

????

A post shared by Nigel Hayes (@nigel_hayes) on

„Žalgirio“ puolėjui antrino Th.Walkupas.

„Žinote, nesu tikras. Žinoma, aš myliu krepšinį labiau negu bet ką kitą. Ir aš noriu žaisti. Bet krepšinis dabar nebėra svarbiausias, – 15min samprotavo įžaidėjas. – Dabar svarbiausia sveikata ir saugumas. Ne tik žaidėjų, bet ir visų žmonių.“

„Nesu tikras, – paklaustas, ar Eurolygos sezonas jam ir žalgiriečiams jau greičiausiai baigtas, sakė ir Z.LeDay. – Aš visada stengiuosi galvoti apie dalykus, kuriuos galiu kontroliuoti ir būti pasiruošęs viskam, kas manęs dar laukia.“

View this post on Instagram

LITHUANIAN CUP CHAMPS! ????????????????????????

A post shared by Zach LeDay (@zachleday32) on

Šita kompanija jau buvo įsipatoginusi Kaune. Ryškiai padidėjęs legionierių indėlis pastūmėjo „Žalgirį“ į įspūdingas pergales, kurios leido pasvajoti apie dar vieną žaliai baltų stebuklą Eurolygoje.

Bet vos tik Kaune pasijuto savi, amerikiečiai priversti baigti šią įdomybę viešnagę.

Atsisveikindamas Z.LeDay dar norėjo su visais pasidalinti svarbia žinute.

„Noriu visiems palinkėti sveikatos, plauti rankas ir maudytis su muilu. Likite namuose!“ – ragino amerikietis.

Būtent ten galiausiai traukia ir „Žalgirio“ legionierių gvardija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius