Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 12

Italijos žiniasklaida žavėjosi nepavargstančiu „Žalgirio“ kariu

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai naujajame Eurolygos sezone po dviejų turų lieka be pergalių. Stipriausia Lietuvos krepšinio komanda vėlų penktadienio vakarą 81:85 turėjo pripažinti Milano „Olimpia“ pranašumą. Nespėjus atvėsti po karštų rungtynių Milane, tinklalapis „Eurolyga.lt“ kviečia pasidairyti, ką apie vakarykštes rungtynes kalba Italijos krepšinio portalai.
Thomasas Walkupas
Thomasas Walkupas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Siaubingas pirmasis kėlinys, kurį kauniečiai pralaimėjo net 7:23, ramiai užmigti neleido turbūt ne tik kiekvienam „Žalgirio“ krepšininkui, bet ir ištikimiausiems aistruoliams.

Rungtynių pradžios svarbą pažymėjo ir RealOlimpiaMilano portalas: „L.Scola rungtynes pradėjo idealiai – pataikytas tritaškis ir du rezultatyvūs perdavimai. Nepaisant to, kad Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai mačo pradžioje atsikovojo daug kamuolių puolime, krepšys pirmąsias penkias minutes jiems buvo tarsi užrištas. Milano klubas likusią kėlinio dalį gynėsi puikiai, o kitoje aikštės pusėje solidžiai prisidėjo J.Brooksas, A.White'as bei V.Micovas.“

Tačiau kaulus stingdantis šaltas dušas ir 16 taškų deficitas po pirmojo kėlinio žalgiriečių ryžto nepalaužė – šįkart jau kauniečiai inicijavo spurtą ir dar antrajame kėlinyje komandas skyrė tik keturi taškai.

„A.Milaknis galiausiai atrakino krepšį svečiams, o prie jo prisidėjo ir L.Lekavičius – varžovai sugrįžo. „Olimpia“ klubą pabudino S.Rodriguezo ir L.Scola duetas, leidęs šeimininkams išlaikyti pranašumą“, – tęsė RealOlimpiaMilano.

Antroje mačo dalyje „dizaineriai“ kontroliavo situaciją, tačiau viską į savo rankas perimti nusprendė netikėtumo faktoriumi tapęs Thomasas Walkupas, per trečią ir ketvirtą kėlinius pelnęs net 17 taškų.

„Žalgirio“ gynėjui, kuris pagerino tiek pelnytų taškų (19), tiek ir surinktų naudingumo balų (24) asmeninius rekordus Eurolygoje, komplimentų negailėjo ir Italijos žiniasklaida.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Martinas Gebenas ir Thomasas Walkupas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Martinas Gebenas ir Thomasas Walkupas

„Milanas žaidė tikrai gerai ir pasinaudojo milžinišku pranašumu, kurį susikūrė pirmajame ketvirtyje. Tiesa, likusią mačo dalį laimėjo savo žaidimą pagerinęs „Žalgiris“.

Svarbu paminėti, kad ketvirtą pražangą užsidirbus L.Lekavičiui, Š.Jasikevičius išsitraukė naują kozirį – magiškai žaidusį Thomasą Walkupą, nuo kurio draskančių prasiveržimų kentėjo visa mūsų komanda“, – rašė Pianetabasket.

„Bebaimis T.Walkupas vienas pats pelnė 13 taškų iš eilės ir komandas skyrė tik trys taškai. Tačiau svarbiausiomis akimirkos trenerio pasitikėjimą pateisino į aikštę sugrįžęs Vladimiras Micovas. Jo šaltakraujiškumas ir svarbus M.Rollo indėlis mačo pabaigoje leido išvengti paskutinių sekundžių dramos“, – teigė basketuniversa žurnalistas Michele Piazza.

„Tai buvo ugninga naktis „Mediolanum Forum“ arenoje, o svarbiausia – teigiamas rezultatas ir tai, kad susirinkusi publika neabejotinai mėgavosi reginiu“, – rungtynes nušvietė tas pats Pianetabasket.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius