Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 24

J.Landale'as: kodėl pirmas norėjo palikti Kauną ir apie banguotą patirtį „Žalgiryje“

Kauno „Žalgirio“ legionierius iš Australijos Jockas Landale'as buvo pirmas, norėjęs palikti Lietuvą prasidėjus karantinui. 24-erių krepšininkas turėjo rimtų priežasčių greičiau grįžti namo. Jo debiutinis sezonas Eurolygoje sustojo bene geriausiame jo taške. Nors kelionės pradžia Kaune J.Landale'ui buvo labai sunki. Australas ESPN pasakojo apie kvailystę, kuri įvyktų jeigu krepšinio sezonas būtų pratęstas, ir savo patirtis „Žalgiryje“.
Jock Landale
Jock Landale / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Jockas Landale'as dabar saugiai leidžia laiką namuose. Jis karantinavosi Denilikvine, šeimos fermoje maždaug per 15 tūkst. kilometrų nuo Kauno.

Tai buvo beprotiškos J.Landale'o profesionalo karjeros savaitės, pilnos nerimo ir nežinomybės.

Prieš 11 dienų J.Landale'as kartu su visa „Žalgirio“ komanda jau ketino sėsti į lėktuvą ir kristi į Barseloną Eurolygos rungtynėms, kai COVID-19 pandemija keitė visus planus.

„Tai turėjo būti įprasta kelionė, – ESPN pasakojo J.Landale'as. – Mes jau girdėjome, kad kai kurios rungtynės gali būti perkeltos, kad gali būti nukeltas ir mūsų mačas. Apie tai, kas vyko Europos Pietuose, buvo kalbama labai daug. Tačiau niekas nesiėmė jokių veiksmų.“

Ne, vyručiai, atsiprašau, bet noriu būti su savo šeima ir važiuoju iš čia.

Lūžio tašku tapo pirmasis koronaviruso atvejis NBA. Vos tik Rudy Gobert'o testas buvo teigiamas, NBA iškart sustabdė sezoną.

Netrukus Eurolygos sezonas taip pat buvo suspenduotas ir J.Landale'as, kaip ir kiti užsieniečiai krepšininkai, vėl atsidūrė nežinioje.

„Aš tuo metu buvau super sunerimęs, kad negaliu grįžti namo į Australiją, – neslėpė J.Landale'as. – Mano šeimos nariai priklauso rizikos grupei ir aš norėjau grįžti juos pamatyti. Tai buvo mano prioritetas numeris vienas nepriklausomai nuo to, kur aš bebūčiau. Mano šeimos sveikata ir gerovė man visada buvo svarbiausia.“

Vos tik LKL nutraukė sezoną ir Kauno „Žalgiris“ iškart suteikė leidimą užsieniečiams išvykti iš Kauno, J.Landale'as sėdo į lėktuvą ir išskrido į Australiją.

„Kai tik komandos draugai ėmė šnekučiuotis ir klausinėti, ar turėtume likti Kaune laukiant naujienų dėl sezono, ar važiuoti namo, aš buvau pirmas, pakėlęs ranką už namų variantų. Ne, vyručiai, atsiprašau, bet noriu būti su savo šeima ir važiuoju iš čia“, – prisipažino J.Landale'as.

View this post on Instagram

???? ‘s

A post shared by Jock Landale (@jocklandale) on

Nors „Žalgiris“ visur skraidė užsakomaisiais reisais, australas nesijautė saugiai vaikščiodamas per Europos oro uostus.

Bet dabar J.Landale'as gali saugiai sėdėti namuose ir svajoti. Tiek apie sveikesnį pasaulį, tiek apie savo karjerą NBA.

„Žalgiryje“ vienu metu buvo toks laikotarpis, kai galvojau, kad tai bus tikrai labai sunkūs metai.

Puikus pernykštis pasirodymas NBA Las Vegaso vasaros lygoje ir svarbus vaidmuo Australijos rinktinėje pasaulio čempionate Kinijoje leido pagalvoti, kad NBA klubo pasiūlymas jau laukia už kampo. Tačiau jo ten nebuvo.

Savo debiutinį sezoną Eurolygoje J.Landale'as 19 iš 25 rungtynių pradėjo „Žalgirio“ starto penkete, per 21 minutę įmetė vid. po 11 taškų (64,6 proc. dvit., 30,2 proc. trit.), atkovojo 4,4 kamuolio, atliko po 1 rezultatyvų perdavimą ir rinko 10,4 naudingumo balo.

Su laiku jis tapo vis patikimesniu žaidėju ir kaip tik prieš Eurolygos sezono pertrauką sužaidė geriausią savo mačą – Sankt Peterburge į „Zenit“ krepšį įmetė 27 taškus ir surinko 30 naudingumo balų.

Nors ne viskas buvo taip paprasta.

„Visi žino, kad aš turėjau labai didelius lūkesčius ir tikėjausi patekti į NBA, kad ir po sezono „Žalgiryje“. Bet „Žalgiryje“ vienu metu buvo toks laikotarpis, kai galvojau, kad tai bus tikrai labai sunkūs metai, – ESPN atviravo J.Landale'as. – Aš tikrai savęs negailėjau, bet vienu metu tikrai buvau nusivylę. Manau, visi kiti aplinkui irgi tai suprato.

Pirmaisiais mėnesiais mano mintys buvo netinkamos. Aš nesijaučiau išnaudojantis suteiktą progą ir aš nesuvokiau, kokia iš tiesų tai gera situacija.“

J.Landale'as greitai permąstė savo situaciją ir pateisino lūkesčius, kuriuos į jį dėjo į „Žalgirį“ kvietęs Šarūnas Jasikevičius. Legionierius įvertino ir puikias sąlygas, kurias suteikia „Žalgirio“ organizacija.

„Tai kol kas pati profesionaliausia aplinka, kokioje man teko būti Europoje, – tikino centras. – Mes skraidome privačiu lėktuvu, mus atidžiai prižiūri medicininis personalas, turime savo treniruoklių salę, 24 valandų patekimas į krepšinio salę. Visa tai buvo tiesiog neįtikėtina.“

Suvokęs visų šių privilegijų naudą, J.Landale'as užsikūrė papildomai.

„Supratau, kaip man tai patinka ir ėmiau dirbti papildomai. Mano nuviliantis ir labai nestabilus sezonas ėmė stabilizuotis. Pastebėjau, kad gaunu daugiau minučių ir mano treneriai labiau manimi pasitiki. Aš esu jiems toks dėkingas, nes jaučiuosi, kad padėjau didžiulius žingsnius į priekį. Tapau vyriškesnis ir nušlifavau savo įgūdžius“, – ESPN kalbėjo J.Landale'as.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Jock Landale
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Jock Landale

Dėkodamas „Žalgiriui“ už darbus šį sezoną australas neturi žalio supratimo, kaip persidėlios pasaulio krepšinio tvarkaraštis.

Tačiau matydamas situaciją Australijoje ir Europoje, jis abejoja, kad šį sezoną dar žais oficialias rungtynes. J.Landale'as jau pradėjo dėliotis planą penkiems mėnesiams į priekį, kaip tobulinti savo kūną ir techniką.

„Uždarius Australiją ir matant, kas vyksta Europoje, būtų kvaila pratęsti sezoną, – tikino J.Landale'as. – Šiandien pirmą kartą rimtai apgalvojau, kad reikėtų sudaryti penkių mėnesių planą individualiam darbui.“

Atsisveikindamas su krepšinio salėmis, J.Landale'as nori pasiųsti žmonėms aiškią žinutę.

„Aš tiesiog šokiruotas, kaip lengvabūdiškai į šią situaciją žiūri žmonės, – ESPN teigė J.Landale'as. – Greičiau save karantinuosime ir sukontroliuosime šią situaciją, greičiau galėsime grįžti į normalų gyvenimą. Ir mane baisiai nervina, kai žmonės toliau vaikšto į paplūdimius ir skundžiasi dėl uždarytų barų.

Turime susitaikyti su situacija ir eiti į priekį. Todėl darykite tai, ko prašo valdžia: likite namuose, kad suvaldytume situaciją ir galėtume grįžti į normalų ritmą. Nes jeigu penkiems mėnesiams liksiu šioje fermoje, tiesiog išprotėsiu.

Daug jaunų žmonių, taip pat ir aš, nepatenkame į rizikos grupes. Tačiau aš galvoju apie savo senelius. Apie juos susimąstau kiekvieną dieną, nes jie yra didžiausioje rizikos grupėje. Ir aš labai nenoriu, kad kas nors iš mano šeimos narių dabar pražūtų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius