Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 11

J.Plaza tiki „Zenit“: „Nurašytos ekipos kartais randa kelią sukurti kažką įspūdingo“

Vos prieš penkerius metus klubas persikėlė į Sankt Peterburgą, o šįmet žaidžia pirmąjį sezoną Eurolygoje. Karštoje trenerio kėdėje sėdi buvęs Kauno „Žalgirio“ strategas Joanas Plaza, dukart praeityje triumfavęs Europos taurėje. 55-erių strategas į Rusijos klubą pasikvietė 11 naujokų.
Joanas Plaza
Joanas Plaza / Euroleague.net nuotr.

„Daugelis žaidėjų turi didžiulę patirtį. Kai kurie žaidė NBA, kai kurie Europos taurėje ar kituose turnyruose Europoje. Dar prieš pasirašant sutartis pasakiau, ko tikiuosi iš jų“, – teigė J.Plaza.

„Kai kurie žaidėjai į Sankt Peterburgą atvyko tik dėl jo. Jis pabrėžia detales, bet žaidėjams suteikia laisvę. Jis nori leisti žaidėjams pajusti rungtynes, bet nepaleidžia kontrolės. Tai geras J.Plazos bruožas“, – teigė įžaidėjas Andrew Albicy.

Prieš perimdamas „Zenit“ vairą J.Plaza penkerius metus dirbo treneriu Malagos „Unicaja“ komandoje bei vadovavo jai tiek mačų, kiek niekas kitas klubo istorijoje. Triumfas Europos taurėje 2017-aisiais bei sugrįžimas į Eurolygą paženklino katalono karjeros etapą Malagoje.

J.Plaza yra vienintelis treneris, kuris su trim skirtingais klubais pasiekė Europos taurės finalą, o dabar jis pasiruošęs naujam iššūkiui „Zenit“.

VIDEO: Focus on: Joan Plaza, Zenit St Petersburg

„Mes negalime garantuoti pergalių, bet galime garantuoti, kad kausimės. – sakė J.Plaza. – Aš noriu to. Aš noriu įnešti savo stiliu, noriu, kad žaidėjai didžiuotųsi savimi bei kovotų iki pabaigos. Matysime, ką atneš pabaiga.“

„Jis tikras mokytojas. Jis puikiai skaito žaidimą bei žino, ko nori. J.Plaza yra reikalus, bet nėra pakvaišęs rėksnys. Kol kas jis man padeda labai, jis moka motyvuoti ir padėti“, – apie trenerį kalbėjo Timas Abromaitis.

Debiutas Eurolygoje „Zenit“ komandai nėra lengvas. Rusijos klubos per pirmąsias 12 rungtynių laimėjo triskart, tačiau pragmatiškas treneris žino, kad sėkmė neateina per naktį. Pergalės svečiuose prieš „Olympiakos“ ir „Žalgirį“ parodo, kad J.Plaza buria kovingą komandą.

„Mes esame nenuspėjami. Visi kalba, kad sezoną baigsime paskutiniai. Būsime 18-oje ar 17-oje vietoje. To tikisi visi, bet yra daugybė pavyzdžių sporte, kur komandos paneigia išankstines prognozes. Nurašytos komandos randa kelią sukurti kažką įspūdingo”, – teigė J.Plaza.

Praėjusią savaitę Sankt Peteburgo krepšininkai namuose įveikė Vilerbano ASVEL ir iškovojo pirmąją Eurolygos pergalę namuose, o šį penktadienį keliaus į Miuncheną, kur testuos „Bayern“ krepšininkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius