Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 04

J.Zdovcas: apie griežtą pokalbį, naujokų įsiliejimą ir sprendimą dėl E.Mudiay

Blogiausią klubo istorijoje startą Eurolygoje fiksuojantis Kauno „Žalgiris“ visais būdais bando prikelti komandą iš numirusiųjų. Klubas ne tik ėmėsi sudėties permainų, bet ir organizavo susitikimus, kuriuose vieni kitiems negailėjo aštrių žodžių.

Pirmosios pergalės Eurolygos sezone Lietuvos čempionai sieks prieš Berlyno ALBA, kuri turnyro lentelėje stovi vos vienu laipteliu aukščiau – 2 pergalės ir 5 pralaimėjimai.

Šis rezultatas gali būti apgaulingas. Vokietijos klubas namuose įveikė Stambulo „Fenerbahče“ krepšininkus, o atšiauriajame Belgrade pranoko ir „Crvena zvezda“. Israelio Gonzalezo auklėtiniai puikią kovą davė ir Pirėjo „Olympiakos“ vyrukams 83:87, ir Vitorijos „Baskonia“ – 76:80, ir šio sezono pelenei Vilerbano ASVEL – 67:71.

ALBA išmeta daugiausiai tolimų metimų Eurolygoje (vid. 26,4) bei yra antra pagal atkovotus kamuolius puolime – vidutiniškai po 12,4 sugriebto kamuolio po varžovų krepšiu. Pagal puolimo reitingą, skaičiuojamą per 100 atakų, ALBA – septinta (vid. 109 taškai), pagal gynybos – penkiolikta (vid. 114,4 praleisto taško).

„ALBA yra komanda, žaidžianti šiek tiek kitokį krepšinį, – rungtynių išvakarėse kalbėjo Kauno komandos treneris slovėnas Jure Zdovcas. – Jie rungtyniauja labai greitai, nėra tiek daug „du prieš du“ žaidimo. Didelis judėjimas, įkirtinėjimai, situacijos skaitymai. Jie labai mobilūs. Sudėtingas varžovas visiems. Norint įveikti ALBA reikės 40 minčių koncentracijos. Negalėsime atsipalaiduoti. Kaip jau matėte, jie jau turi pergalių, o kai kuriems varžovams prieš juos buvo žaisti labai sunku. Komandoje yra daug patyrusių žaidėjų, kurie daugybę metų žaidžia kartu. Žaidimą kontroliuoja Luke'as Sikma ir Maodo Lo, bet net ir žinant tai, sunku yra juos sustabdyti. Jų sustabdymas bus vienas pagrindinių raktų į pergalę.“

Maodo Lo yra rezultatyviausias, vidutiniškai pelnantis po 16,3 taško (47,5 proc. trit.), universalus Luke'as Sikma yra efektyviausias – vidutiniškai po 12 pelnytų taškų, 8,1 atkovoto kamuolio, 4,4 rezultatyvaus perdavimo ir 20,3 naudingumo balo.

„Jie žaidžia labai greitai. Negalėsime atsipalaiduoti. Jie greitai bėga į ataką po praleistų taškų. Matosi, kad žaisdami jie nejaučia didelio spaudimo. Jei kažkas nepavyksta, nekeičia filosofijos ir taktikos, rotuoja žaidėjus ir greitai judina kamuolį, – kalbėjo J.Zdovcas. – Treneris Israelis Gonzalezas dirbo kartu su Aito Garcia Renesesu. Jis skaito žaidimą, turi skirtingų taktikų, todėl kaskart nežinai, kas tavęs laukia. Turėsime vieni kitiems padėti. Dar Marcusas Erikssonas grįžo. Tai dar vienas snaiperis jų komandoje. Jie turi vidurio puolėją, metantį iš toli, turi ir aukštą trečią numerį, galintį žaisti nugara baudos aikštelėje. Tai į puolimą orientuota komanda, bet galinti pasiūlyti įvairų žaidimą.“

Tuo metu Oscaras Da Silva tapo bene didžiausia šio sezono Eurolygos sensacija. Puolėjas renka po 14,3 taško, 4,3 atkovoto ir 1,3 perimto kamuolio, 1,3 rezultatyvaus perdavimo, blokuotą metimą ir 17 efektyvumo balų rodiklį.

„Žaidėjas, kuris gali pataikyti. Mobilus krepšininkas, žaidžiantis 4–5 pozicijose. Labai greitas, labai protingas žaidėjas. Puikiai skaito žaidimą. Didelis siurprizas, bet atrodo, kad Eurolygoje žaidžia labai seniai“, – apie netikėtai iššovusį ALBA vokietį kalbėjo „Žalgirio“ specialistas.

„Žalgirio“ klubo nuotr./Tai Websteris (kairėje) ir Zoranas Dragičius prisidėjo prie Kauno „Žalgirio“.
„Žalgirio“ klubo nuotr./Tai Websteris (kairėje) ir Zoranas Dragičius prisidėjo prie Kauno „Žalgirio“.

Penktadienio rungtynėse turėtų debiutuoti abu „Žalgirio“ naujokai – 26-erių zelandas Tai Websteris ir 32-ejų slovėnas Zoranas Dragičius.

„Tikrai nematau Zorano ir Tai penktadienį daug žaidžiančių. Matysime, kiek jie žais. Zoranas dar bando perprasti mūsų sistemą. Tai nėra rungtynės, kuriose galėtume kažkuo rizikuoti. Turime būti geroje pozicijoje ir laimėti mačą“, – sakė J.Zdovcas.

T.Websteris sezono pradžioje buvo atleistas iš Naujosios Zelandijos klubo dėl atsisakymo vakcinuotis. „Žalgiris“ išplatino pranešimą, kad gynėjas atvyko į Lietuvą jau paskiepytas, o komandai turėtų duoti daug naudos.

„Nėra abejonių, jog jis duos vidutinį metimą, varžovų komandos ardymą ir kūrybą iš žaidimo vienas prieš vieną, kurio dabar neturėjome, – mintimis dalijosi strategas. – Turiu jį išmokyti, kaip reiktų gintis. Tai nebuvo jo stiprybė, bet mes dirbsime. Jam reikės šiek tiek laiko, aš nesitikiu greitos naudos. Jis vakar treniravosi šiek tiek, tad pirmiausia turime įvesti jį į sistemą, o tada matysime.“

Treneris pasidžiaugė Z.Dragičiaus nauda jau pirmosiose treniruotėse.

„Zoranas yra patyręs žaidėjas, kuris į pirmą treniruotę įnešė daug dalykų. Tikiuosi, kad jis tai tęs ir toliau. Kietas vyrukas, kuris duos fiziškumo, energijos ir greičio. Tai pagrindiniai dalykai. Jis gali būti labai geras gynyboje, jei duosi jam užduotį, taip pat jis gali būti labai motyvuotas“, – sakė praeityje ne kartą su Z.Dragičiumi dirbęs J.Zdovcas.

„Scanpix“ nuotr./Emmanuelis Mudiay
„Scanpix“ nuotr./Emmanuelis Mudiay

Emmanuelis Mudiay buvo laikomas bene įdomiausiu pirkiniu Eurolygos tarpsezonio metu. Be to, „Žalgiris“ viešai komunikavo apie kantrybę dėl krepšininko, kuris praėjusį sezoną nežaidė, tačiau su juo išskyrė dar antrąją lapkričio dieną.

„Mūsų darbe būna daug sunkių sprendimų. Emmanuelis pastaruoju metu nežaidė daug dėl traumų. Gynėjų linijoje mums reikėjo naujo vėjo, energijos. Sprendimas nebuvo lengvas. Visi žinome, jog Emmanuelis puikus vyrukas, bet turime išlikti profesionalais. Mūsų darbas yra laimėti rungtynes, o su E.Mudiay, deja, to padaryti nepavyko“, – sakė J.Zdovcas.

Žurnalistams vėl grįžus prie E.Mudiay temos ir priminus jo solidų mačą Atėnuose, „Žalgirio“ treneris detaliau apie sprendimą išsiskirti su įžaidėju išsiplėsti nenorėjo.

„Mes baigėme darbą su Emmaneliu. Diskutuoti, kas būtų buvę... Nežinau, ar yra prasmės apie jį daug kalbėti. Akivaizdu, jog jis yra labai talentingas, bet nedavė to, ko tikėjosi komanda. Čia esu tris savaites, bet mažai kartu dirbome. Daug traumų, mažai treniruočių. Ši istorija baigta“, – sakė J.Zdovcas.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./LKL: „Žalgiris“ – „Labas GAS“
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./LKL: „Žalgiris“ – „Labas GAS“

„Žalgiris“ intensyviai ieško pastiprinimo priekinėje linijoje, kadangi prie ilgam iškritusio vidurio puolėjo Joffrey Lauvergne'o prisidėjo ir komandos kapitonas Paulius Jankūnas, kuriam buvo diagnozuotas plyšęs meniskas. Dėl šios traumos 37-erių krepšininkas nerungtyniaus 4–5 savaites.

Ispanijos portalas „Encestando“ praneša, kad Lietuvos čempionų akiratyje atsidūrė 26-erių metų 208 cm ūgio vidurio puolėjas iš Belgijos Ismaelis Bako.

„Kasdien turime kažkokių naujienų. Paulius žaidė gerai, tačiau patyrė traumą. Lauksime jo sugrįžtančio po mėnesio. Bet tai nepakeitė paieškų krypties, tiesiog turime rinkoje būti agresyvesni, kol rasime tinkamą šios pozicijos žaidėją“, – sakė „Žalgirio“ vairininkas.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jure Zdovcas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jure Zdovcas

Septyniais pralaimėjimais sezoną pradėjęs „Žalgiris“ tikisi žaidėjų reakcijos, kurią gali paskatinti ir aštrūs pokalbiai vidiniuose susitikimuose.

„Visi tikimės eiti į priekį. Turėjome susitikimų, kuriuose apsikeitėme griežtais žodžiais. Tikimės, jog tai suveiks. Visi suprantame, kad turime keistis ir turime pradėti šiuos pokyčius visi nuo savęs, jei norime pasiekti pergalių, – kalbėjo J.Zdovcas. – Šią savaitę turėjome dvi geras treniruotes, tikiuosi, kad tai pamatysime aikštelėje prieš ALBA. Kiekvienas mačas mums yra svarbus. Turime varžovą ir bandome jį įveikti. „Žalgiris“ darydavotai anksčiau. Turėjome įvairių problemų, bet niekam tai nerūpi. Esame „Žalgiris“, todėl visi tikisi pergalių. Taip jau yra.“

Mačo pradžia – penktadienį 20 val. „Žalgirio“ arenoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius