Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 03

Juodą atkarpą nutraukęs Kurčio įpėdinis: „Tai pirmoji mano pergalė Eurolygoje!“

Pamaskvės krepšinio klube – reta proga džiaugtis. Buvusi Rimo Kurtinaičio komanda Maskvos srities „Chimki“ namuose įveikė karališkąjį Madrido „Real“ ir nutraukė daugiau nei tris mėnesius besitęsusią rekordinę Eurolygoje pralaimėjimų atkarpą.
Andrejus Malcevas
Andrejus Malcevas / Euroleague.net nuotr.

Pergalės skonio Chimkų klubas Eurolygoje nejuto nuo lapkričio 17-osios dienos. Daugiau nei tris mėnesius besitęsusi sausra buvusiai Rimo Kurtinaičio komandai atnešė net 17 pralaimėjimų iš eilės.

Palyginimui, jokia Eurolygos komanda istorijoje nėra kritusi daugiau nei 14 kartų paeiliui.

Subyrėjusius bei vos du legionierius dvikovai įregistravusios „Chimki“ grobiu antradienio pavakarę tapo Madrido „Real“ ekipa, kuri dar praėjusią savaitę nesunkiai namuose suvystė Kauno „Žalgirį“.

Įnirtingame mūšyje Mytiščiuose pergalę nulėmė Aleksejaus Švedo metimas, atliktas likus 18 sekundžių iki dvikovos pabaigos.

Tai buvo pirmoji R.Kurtinaitį prieš du mėnesius pakeitusio Andrejaus Malcevo pergalė stipriausiame Senojo žemyno turnyre.

„Tai buvo labai sunkios ir atkaklios rungtynės. Abi komandos galėjo laimėti, o dvikovos likimą nulėmė paskutinis metimas, – po rungtynių kalbėjo Andrejus Malcevas. – Svarbu, kad žaidėme kartu. Gerai gynėmės bei kovėmės dėl kamuolių. Pirmoje mačo dalyje kontroliavome rungtynių tempą. Pabaigoje turėjome šansą laimėti, o metimas įkrito. Laimėjome ir esame laimingi. Tai pirmoji mano pergalė Eurolygoje!“

Keista, kad A.Malcevas akcentavo kovą dėl kamuolių, kurią „Real“ laimėjo 43:30.

Rusijos žurnalistas „Chimki“ demonstruotą gynybą pavadino fantastine.

„Tai nėra fantastika. Sakiau žaidėjams, jei žaisime išvien ir žaisime protingai, tai svarbu gerai gynybai. Tai pasiteisino ir mes laimėjome“, – teigė „Chimki“ treneris.

Apskritai tai buvo vos trečias „Chimki“ laimėjimas šį sezoną. Nuo priešpaskutinėje vietoje esančios Belgrado „Crvena zvezda“ ją skiria 4 pergalės.

Tuo metu „Real“ bosas Pablo Laso pirštu bedė į žaidimą iki ilgosios pertraukos ir tragišką klaidų kiekį – 23.

„Sveikinimai varžovams su pergale. Pirmoji pusė buvo tragiška. Po ilgosios pertraukos kovėmės, bet buvo per vėlu. Lengva kalbėti apie paskutinę ataką – gynybinę ar puolimo – bet pirmoji mačo pusė buvo nepriimtina. Mes nežaidėme nei gynyboje, nei puolime. Klydome per daug. Pažiūrėkite į statistiką, praradome 23 kamuolius. Neįmanoma laimėti, kai tiek kartų klysti. Nėra ką daugiau pasakyti apie šias rungtynes.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius