Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 04

K.Lavrinovičius tiki „Žalgirio“ šansais pakliūti į „Top 8“: „Jis pasiekiamas ranka“

​​​​​​​Lyg ant sparnų Eurolygoje pastaruoju metu žaidžiančio „Žalgirio“ šią savaitę laukia net dvi dvikovos, kurių sėkminga baigtis galėtų priartinti kauniečius prie išsvajoto stipriausiųjų aštuoneto. Kad jis yra pasiekiamas, o komanda gali nugalėti bet ką, įsitikinęs krepšininkas Kšištofas Lavrinovičius, tačiau pritaria, kad šįkart bus labai sunku.

Pirmasis išbandymas stipriausioje Senojo žemyno krepšinio lygoje mūsiškių laukia jau antradienį, kai Kaune daugiatūkstantinė žaliai ir baltai vilkinti minia pasitiks Pirėjo „Olympiakos“ (9 pergalės ir 13 pralaimėjimų) ekipą. „Žalgirio“ (8-14) alkį neabejotinai didins ir noras atsikeršyti už nesėkmę išvykoje rezultatu 74:83. Tačiau lyginant su tuometiniu laikotarpiu, yra ir pasikeitimų – Kęstučio Kemzūros kėdę tik sausio viduryje užėmė Georgios Bartzokas, kuris iš keturių rungtynių laimėjo dvi.

Tuo metu iš pralaimėjimų liūno išbridę kauniečiai nuo gruodžio pabaigos per septynerias paskutines varžybas šventė net 5 pergales, o Madrido „Real“ (16-6) ir Atėnų „Panathinaikos“ (13-9) namų tvirtovėse iki dar dviejų trūko ne tiek ir daug. Toks įstabus pasirodymas leidžia tikėtis dar vienos sėkmės, ką pabrėžia ir lažybų bendrovės „Betsafe“ ekspertai. Pergale neabejoja ir 2012–2014 metais Kauno komandos garbę gynęs Kšištofas Lavrinovičius.

„Man „Žalgiris“ palieka gerą įspūdį, tad galvoju, kad ir šįkart jis laimės. Juk visi varžovai įveikiami, o pergalės jau suteikė teigiamą psichologinį impulsą, be to, žaidimas vis gerėja. Džiugina Lukas Lekavičius, kuris yra lyg komandos „motoriukas“ – jei gerai sužaidžia, tai labai padeda komandai. Tai rodo ir rezultatai“, – pergalių priežastis vardina pašnekovas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Lukas Lekavičius
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Lukas Lekavičius

Šios rungtynės taip pat labai svarbios ir dėl to, nes sėkmės atveju 13-oje turnyrinės lentelės vietoje esantys kauniečiai pergalių skaičiumi susilygintu su savo tiesioginiais, 11-oje vietoje įsitaisiusiais antradienio varžovais – „Žalgirio“ pergalės ir to tikimybė siekia 57 procentus. Tačiau ypač svarbu, ar pavyks neutralizuoti varžovų ginklus, iš kurių vienas pagrindinių – praėjusiame susitikime 16 taškų pelnęs Vassilis Spanoulis.

„Jis yra labai talentingas, gali lemiamu momentu prisiimti atsakomybę ir nulemti varžybas. „Žalgirio“ trenerių štabas turėtų akcentuoti jo žaidimą rungtynių pabaigoje, bet nepamiršti ir kitų varžovų, kurie gali įmesti taškų. Jei viskas pavyks ir bus laimėta prieš „Olympiakos“, ranka pasiekiamas ir aštuntukas. Dabar viskas „Žalgirio“ rankose“, – tvirtina K.Lavrinovičius ir omenyje turi 11 pergalių turinčią Milano „Olimpia“ ekipą.

Kur kas sunkesnis vakaras, anot „Betsafe“ krepšinio ekspertų, laukia ketvirtadienį, kai Stambule teks susiremti su Eurolygoje pirmaujančia ir per visą sezoną vos tris nesėkmes patyrusia vietos „Anadolu Efes“ ekipa. Nors aikštės šeimininkų pergalės tikimybė siekia net 73 proc., tačiau pašnekovas primena, kad žalgiriečiai jau ne kartą parodė, jog nenugalimų varžovų nėra.

„Galvoju, kad įmanoma nugalėti. Juk „Žalgiris“ jau ne kartą parodė, kad gali laimėti prieš bet ką“, – teigia krepšininkas.

Pirmoji komandų dvikova baigėsi Turkijos komandos pergale 74:68, tačiau įpusėjus rungtynėms „Žalgiris“ pirmavo vienu tašku. Prie to prisidėjo ir tai, kad pagrindinė varžovų puolimo mašina, vid. po 21,8 tšk. renkantis Shane'as Larkinas tuomet iš viso sukrapštė vos 6 taškus. Tačiau iniciatyvos ėmėsi Tiboras Pleissas ir Vasilije Mičičius, kurie pelnė po 18 taškų, Rodrigue'as Beaubois pridėjo dar 16.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius