Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 25

Karjerą „Žalgiryje“ gaivinsiantis J.Strelniekas: „CSKA traumuotų žaidėjų nelaukia“

Kitą savaitę 32-ąjį gimtadienį švęsiantis Latvijos rinktinės įžaidėjas Janis Strelniekas džiaugiasi pasirinkimu atvykti į Kauną. „Sąlygos čia puikios. „Žalgiris“ skiria didžiulį dėmesį traumų prevencijai. Žinant mano istoriją – tai labai svarbu“, – žurnalistams trečiadienį Kaune sakė latvis.

Atvirą treniruotę „Žalgirio“ arenoje surengę Lietuvos čempionai pradeda pasiruošimą artėjančiam Eurolygos sezonui, bet J.Strelniekas kol kas sportuoja atskirai nuo komandos.

„Esu pasitempęs galinį raumenį. Nieko labai rimto, bet dėl mano praeities su panašiomis traumomis esame atsargesni. Vakar (antradienį – aut. past.) medikai mane dar kartą apžiūrėjo. Viskas puiku – sugiję. Dabar reikia tiesiog paplušėti individualiai, kad pasivyčiau komandos draugus ir galėčiau kitą savaitę prisijungti prie bendrų treniruočių“, – tęsė Kauno „Žalgirio“ naujokas.

Šią vasarą J.Strelniekas padėjo Latvijos krepšinio rinktinei patekti į pasaulio čempionato atranką, bet sužaidė tik vienerias rungtynes – įmetė 8 taškus pergalingame mače su Baltarusija.

FIBA nuotr./Janis Strelniekas Latvijos rinktinėje.
FIBA nuotr./Janis Strelniekas Latvijos rinktinėje.

„Susižeidžiau ne tose rungtynėse. Tiesiog po jų atsikėliau ryte ir pajaučiau skausmą. Padarėme tyrimus ir nusprendėme daugiau laiko skirti gijimui, kad tai nepasikartotų ateityje. Tikrai nieko rimto. Tiesiog esame atsargūs“, – nesureikšminti traumos stengėsi J.Strelniekas.

Vieno Latvijos rinktinės lyderių karjera pastaraisiais metais stabiliai kilo aukštyn. Iš Kijevo „Budivelnyk“ persikėlė į Bambergo „Brose“, tada – į Pirėjo „Olympiacos“ ir galiausiai į Maskvos CSKA. Tačiau paskutiniai du sezonai Rusijos superklube J.Strelniekui tikrai nebuvo patys geriausi.

„Smulkios traumos – tokios, po kurių iškrenti 2–3 savaitėms, labai išbalansuoja. Jei tai nutinka dažniau, kaip man, vėliau sunku vėl greitai pagauti žaidimo ritmą. Taip ir buvo CSKA klube. Treneris ten tavęs tikrai nelaukia, nes konkurencija – milžiniška, mano pozicijoje buvo daugybė puikių žaidėjų“, – sunkų sezoną Maskvoje aiškino J.Strelniekas.

nuotr. „Getty Images"/euroleague.net/Janis Strelniekas žaidė nedaug CSKA klube.
nuotr. „Getty Images"/euroleague.net/Janis Strelniekas žaidė nedaug CSKA klube.

„Aš pats nežinau, kodėl taip dažnai patiriu traumas. Jei galėčiau tai paaiškinti, tikrai padaryčiau viską, kad taip nenutiktų. Šiuo metu tam skiriame labai daug dėmesio – stengiamės išsiaiškinti, kodėl taip nutinka ir stengsimės tam užkirsti kelią“, – tęsė latvis.

Tikiuosi sveiko sezono.

„Žalgiris“ dirba tikrai labai profesionaliai. Sakyčiau, skiria daugiausia dėmesio traumų prevencijai (palyginus su kitais klubais – aut. past.). Patikrinome visus mano raumenis. Yra bėdelių su mano kojų raumenimis, turbūt dėl senesnių traumų. Žinau, ką turiu daryti – stiprinti raumenis ir stengtis, kad išvengčiau traumų. Tikiuosi sveiko sezono“, – vylėsi J.Strelniekas.

Praėjusį sezoną Eurolygoje jis sužaidė 21-erias rungtynes Eurolygos reguliariajame sezone. Tai šiek tiek daugiau nei 60 proc. visų mačų. Vidutiniškai per 14 minučių latvis rinkdavo po 4,7 taško (41 proc. tritaškių) ir atlikdavo 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

„Sprendimas atvykti į Kauną buvo tikrai lengvas. Pasikalbėjau su treneriu. CSKA klube pastaruosius dvejus metus, ypač antruosius, tikrai nežaidžiau daug. Tikiu, kad Kaune turėsiu geras sąlygas susigrąžinti savo žaidimo lygį“, – vylėsi latvis.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Janis Strelnieks
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Janis Strelnieks

„Žalgiris“ – arti mano namų, Latvijos. Bet svarbu ne tik tai. „Žalgiris“ –didis klubas su puikia istorija. Tikrai norėtume, kad mes, latviai, turėtume tokią komandą savo šalyje, Rygoje. Daug kalbėjau su Kasparu (Vecvagaru, buvusiu „Žalgirio“ krepšininku – aut. past.). Esame geri draugai. Tik reikės paprašyti, kad jis išmokytų mane lietuviškai“, – juokėsi J.Strelniekas.

Kalbėdamas apie artėjantį sezoną latvis vylėsi ne tik pats išlikti sveikas, bet ir patriukšmauti Eurolygoje.

„Norime sukurti ką nors ypatingo. Paskutiniais metais „Žalgiris“ tikrai žaidžia gerai. Visada turi gerą komandą. Kaip ir Šaro laikais. Kodėl gi ne? Kodėl nepasiekus kažko daugiau? Juk svarbu ne tik dalyvauti Eurolygoje?“ – ambicingai į ateitį žvelgė „Žalgirio“ naujokas.

„Juolab kad man čia tikrai patinka. Aš pats esu iš labai nedidelio miesto – Talsų (10 tūkst. gyventojų – aut. past.). Aišku, Kaunas gerokai didesnis, bet palyginus su Maskva – tikrai ne toks didžiulis. Man patinka, kad mieste galima per 10–15 minučių iš vieno taško nusigauti į kitą“, – pasidžiaugė J.Strelniekas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius