Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 29

Kas jis – prieš „Žalgirį“ Berlyne netikėtai stosiąs nepažįstamasis?

Treneris iš Ispanijos, kuris nėra gerai pažįstamas net patiems ispanams. Ruošdamasis antradienio susirėmimui Berlyne, Kauno „Žalgirio“ trenerių štabas nebus iki galo tikras, ko tikėtis iš savo oponento prie šoninės linijos. Koronavirusu apsirgusią krepšinio legendą Aito Garcia Renesesą prie Berlyno ALBA vairo laikinai keičia jo dešinioji ranka Israelis Gonzalezas. Kas jis – prieš „Žalgirį“ į priešakinę mūšio liniją atsistojęs nepažįstamasis treneris?

45-erių Israeliui Gonzalezui tai nebus nauja patirtis.

2015–2016 m. sezoną, kai Aito Garcia Renesesas dėl sveikatos problemų turėjo laikinai užleisti Las Palmaso „Gran Canaria“ vyr. trenerio postą, būtent I.Gonzalezas keletui mačų stojo vadovauti komandai.

Jis dirigavo Kanarų salos ekipai dvejose rungtynėse gruodžio pradžioje – Europos taurėje ir Ispanijos čempionate. Ir spėkit, kuo viskas baigėsi? Bingo – dviem pergalėmis.

I.Gonzalezas savo misiją pradėjo pergale prieš Brindizio „Enel“ Italijoje (88:71), o namuose palaužė Eimanto Bendžiaus Santjago de Kompostelos „Obradoiro“ (88:75).

2015-ųjų gruodžio viduryje A.G.Renesesas po operacijos grįžo į komandą ir vėl perėmė „Gran Canaria“ vairą. I.Gonzalezas penkerius metus sėdėjo jo dešinėje, iki kol vėl neplanuotai sulaukė tokio šanso šią savaitę, prieš mūšį su Kauno „Žalgiriu“.

Kaip 15min pasakojo kolegos Ispanijoje, I.Gonzalezas nėra labai žinomas specialistas net ir jų šalyje.

Didžiąją savo karjeros dalį jis praleido Gran Kanarijoje – pagrindinės komandos asistentu pradirbo net aštuonerius metus (2009–2017 m.). Prieš tai ketverius metus Israelis darbavosi kuklioje Santandero ekipoje Šiaurės Ispanijoje, savo gimtajame regione. Įdomu, kad pirmąsias trenerio pamokas jis įgijo dirbdamas būtent Gran Kanarijoje, tik su jaunimo komandomis.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Israelis Gonzalezas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Israelis Gonzalezas

Juokaujama, kad Las Palmase treniravimo pradžiamokslį išstudijavęs I.Gonzalezas vėliau ten pat įgijo ir krepšinio magistrą. „Gran Canaria“ klube specialistas mokėsi iš tokių trenerių kaip Luiso Casimiro, Pedro Martinezo ir Aito Garcia Reneseso.

Kai 2017-aisiais A.G.Renesesas gavo pasiūlymą iš Berlyno ALBA, savo pirmuoju asistentu jis pasirinko būtent I.Gonzalezą. Su šiuo ispanu Berlyne spėjo pasidarbuoti ir du lietuviai – Marius Grigonis bei Rokas Giedraitis.

15min šaltiniai pasakoja, kad I.Gonzalezas – vienas tyliausių žmonių iš ispanų desanto Berlyno klube, kuris driekiasi nuo sporto direktoriaus pozicijos iki trenerių štabo ir net specialistų jaunimo programoje. Tačiau tai nuoširdus, darbštus ir gerai komandoje vertinamas treneris.

I.Gonzalezui labai imponuoja A.G.Reneseso krepšinio filosofija ir asistentas yra visiškas patyrusio 74-erių stratego žaidimo šalininkas. Asistentas puikiai supranta Aito ir labai gerai žino, ko šis nori. O apie išskirtinę A.G.Reneseso krepšinio kryptį kviečiame žiūrėti išsamią Dainiaus Adomaičio videoanalizę 15min krepšinio podkaste „urBONUSas“.

VIDEO: „urBONUSas“: M.Grigonio akcijos, vainikai „Rytui“, Eurolygos mainai ir lietuviai NBA

Beje, dėl pandemijos I.Gonzalezas 2020–2021 m. sezono pradžioje buvo iš pirmojo asistento paaukštintas į „pagalbinio vyr. trenerio“ poziciją, kuri vertinama aukščiau nei asistento.

„Scanpix“ nuotr./Israelis Gonzalezas ir Aito Garcia Renesesas
„Scanpix“ nuotr./Israelis Gonzalezas ir Aito Garcia Renesesas

Dabar I.Gonzalezas pirmą kartą stos pavaduoti Aito prie ALBA vairo. A.G.Renesesas Kūčių vakarą išgirdo apie koronaviruso diagnozę. Bet, 15min šaltinių teigimu, vyriausias Eurolygos specialistas laikosi gerai ir besimptomė jo ligos forma nepaūmėjo.

ALBA savotiškai jau buvo pasiruošusi A.G.Reneseso atsitraukimui. Prieš sezoną Berlyno klubo direktorius Himaras Ojeda sulaukė morgenpost.de klausimo apie I.Gonzalezą, kaip galimą A.G.Reneseso įpėdinį.

„Svarbiausia, kad mes turime labai aiškią savo krepšinio programos idėją ir ja labai tikime. Aito yra jai tinkamiausias žmogus. Darysime viską, kad toliau dirbtume šia kryptimi: ar su Israeliu, ar su kuo kitu – ar su pačiu Aito, – morgenpost.de pasakojo H.Ojeda. – Israelis augo Aito dešinėje dar iki darbo ALBA klube. Prie Aito mums reikia žmogaus, kuris galėtų jį geriausiai palaikyti ir prisiimti dar daugiau atsakomybės. Žmogaus, kuris galėtų dalintis su juo užduotimis, kartais perimti darbus treniruotėse, rungtynėse, kasdienėse užduotyse. Dabar turime tokią gerą kombinaciją.“

„Scanpix“ nuotr./Israelis Gonzalezas, Aito Garcia Renesesas ir Rokas Giedraitis
„Scanpix“ nuotr./Israelis Gonzalezas, Aito Garcia Renesesas ir Rokas Giedraitis

15min kalbinti kolegos Ispanijoje pasakoja, kad I.Gonzalezas yra naujasis „Aito projektas“ jau ir taip jų „Ispanijos ALBA“ pramintame Berlyno klube.

Aito pavaduotojas turi trumpą, bet pergalingą seriją vyr. trenerio pozicijose.

Kuo baigsis jo krikštas Eurolygoje, pamatysime jau netrukus. „Žalgirio“ ir ALBA dvikovos pradžia Berlyne – antradienį 21 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius