Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 06

Kauną užėmę italai džiaugiasi „Olimpia“ rekordais: „Jau matome atkrintamąsias!“

Milano „Olimpia“ – viena koja Eurolygos atkrintamosiose varžybose. Tokias išvadas po „dizainerių“ triumfo Kaune daro Italijos žiniasklaidos atstovai, pasidžiaugę ir dar nematytais savo krepšininkų pasiekimais.

69:64 – tokiu rezultatu pasibaigusiose gynybinėse kautynėse išgyvenusi „Olimpia“ parsiveža pergalę namo. Tai jau antras kartas šį sezoną, kai italai įveikė „Žalgirį“ ir jau 18-oji pergalė į Ettore Messinos auklėtinių taupyklę.

Ji leido „Olimpia“ klubui (18-10) pagal laimėjimų skaičių pavyti 2-3 vietose buvusius Maskvos CSKA (18-9) ir Miuncheno „Bayern“ klubus (18-10).

„Shieldsas, Punteris ir super Hinesas: Milanas pralaužė Kauną ir jau mato atkrintamąsias“, – po pergalingų rungtynių Lietuvoje trimitavo „La Gazzetta dello Sport“.

„Ši pergalė reiškia labai daug. Milanas palaužė Kauno komandą, užsitikrino prieš ją santykį 2-0 ir jau įkėlė koją į atkrintamąsias“, – pabrėžė skaitomiausio Italijos sporto dienraščio žurnalistai.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Milano „Olimpia“ krepšininkai
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Milano „Olimpia“ krepšininkai

Italai pažymėjo, kad „Žalgiris“ per visas rungtynes nė sykio taip ir nebuvo išsiveržęs į priekį, bet pabrėžė, kad E.Messinos komandai teko sunkiai vargti dėl pergalės.

„Milano „Olimpia“ grįžo į sėkmingą kelią, laimėdama rungtynes „Žalgirio“ arenoje, kuriose pirmavo visas 40 minučių, bet turėjo prakaituoti iki paskutinės sekundės“, – teigia krepšinio naujienų portalas „Basket Universo“.

Didžioji dalis Italijos dienraščių pabrėžė, kad pergalė Kaune buvo ypač svarbi po pralaimėjimo prieš Stambulo „Fenerbahče“ trečiadienį (92:100).

VIDEO: Nebenustygsta vietoje: vokalus M.Schilleris šaukė ir lipo ant parketo

„Messinos komanda atsitiesė po „Fenerbahče“ smūgio“, – teigė „La Repubblica“.

Minėdami pergalės didvyrius, italai išskyrė tris žaidėjus – 23 taškus pelniusį Shavoną Shieldsą, 14 įmetusį Keviną Punterį ir 10 taškų surinkusį Kyle'ą Hinesą.

Pastarasis daug žiniasklaidos dėmesio sulaukė ir dėl įspūdingo pasiekimo – 198 cm ūgio centras blokavo jau 250-ąjį metimą Eurolygoje.

„Shieldsas buvo rungtynių MVP su 23 taškais, o Hinesui tai buvo istorinis vakaras – jis pasiekė 250 karjeros blokų žymę“, – teigė „La Repubblica“.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Kyle'as Hinesas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Kyle'as Hinesas

„Pagrindiniai pergalės veikėjai, kurie stūmė „Olimpia“ link pergalės: aukščiau visų – Shavonas Shieldsas su 23 taškais ir nesibaigiančia energija; tuomet Punteris; ir, žinoma, misteris Europa Kyle'as Hinesas“, – saviškius liaupsino „La Gazzeta dello Sport“.

„Real Olimpia Milano“ puslapis po rungtynių vertino savo komandos žaidėjų ir trenerio pasirodymus balais.

Aukščiausio balo – 9 – sulaukė Sh.Shieldsas. K.Punteris ir K.Hinesas buvo įvertinti aštuonetais.

Aštuonetą už vadovavimą komandai Kaune gavo ir E.Messina.

„Sunkios ir negražios rungtynės, bet labai graži pergalė. Jis (E.Messina – red.past.) išsireikalauja iš savo komandos pastangų, įrodydamas per pastaruosius mėnesius įdiegtų vertybių svarbą. Pirmą kartą per aštuonerius metus „Olimpia“ nepralaimi svarbių Eurolygos mačų. Tačiau tai dar ne viskas“, – rašė „Real Olimpia Milano“ žurnalistas Alessandro Maggi.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./ Etore Messina
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./ Etore Messina

„Corriere dello Sport“ pabrėžė, kad „Žalgiris“ šiose rungtynėse laikėsi ant dviejų banginių pečių.

„Lietuviai siekė brangaus taško kovoje dėl atkrintamųjų. Juos kovoje laikė Grigonio ir Lauvergne'o duetas“, – atitinkamai 17 ir 15 taškų pelniusius žalgiriečius išskyrė italų sporto portalas.

Paskutinį kartą dar 2013-2014 m. sezone Eurolygos ketvirtfinalyje žaidusi „Olimpia“ šiemet turi puikią progą grįžti į atkrintamąsias. Likus šešiems turams, „dizaineriai“ prieš 9-oje vietoje esantį „Žalgirį“ turi trijų pergalių persvarą ir tarpusavio rungtynių pranašumą, o 10-11 vietoje esančius „Valencia“ ir Vitorijos „Baskonia“ klubus lenkia jau keturiais laimėjimais.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

„Jau matome atkrintamąsias: „Olimpia“ likus šešiems turams turi trijų pergalių persvarą prieš 9-ąją vietą“, – skaičiavo ir „La Gazzetta dello Sport“.

Savo ruožtu „Pianeta Basket“ atkreipė dėmesį į istorinį kontekstą. Vakarykštė pergalė Kaune reiškia, jog „Olimpia“ reguliarųjį sezoną jau tikrai užbaigs su teigiamu pergalių ir pralaimėjimų balansu.

„Nuo 2016-2017 m. sezono, kai Eurolygoje atsisakyta grupių ir imta žaisti reguliarųjį sezoną, „Olimpia“ dar niekada neturėjo teigiamo pergalių ir pralaimėjimų santykio. Likus šešiems turams, Ettore Messinos komanda turi 18-10 balansą, o tai reiškia, jog ji tikrai užbaigs su teigiamu santykiu. Be to, tai jau yra naujas klubo pergalių rekordas Eurolygoje – 2013-2014 m. sezone, pasibaigusiame atkrintamosiose, „Olimpia“ laimėjo 16 kartų, o 1991-1992 m. sezone buvo iškovotos 15 pergalių“, – prisiminė „Pianeta Basket“.

VIDEO: Nervų karas Kaune: lemtingos žalgiriečių klaidos ir karštos emocijos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius