Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 23

Kalėdinis „Žalgirio“ stebuklas: M.Grigonis paskutiniu metimu išplėšė fantastišką pergalę

Kauno „Žalgiris“ tęsia sėkmingą atkarpą. Trečiadienio vakarą Martino Schillerio auklėtiniai namuose dramatiškai 74:73 (22:16, 18:19, 16:16, 18:22) pranoko šį sezoną Eurolygoje įspūdingai rungtyniaujantį Miuncheno „Bayern“ klubą bei laimėjo ketvirtą mačą iš eilės. Mačo didvyriu tapo beveik su sirena lemiamą metimą pataikęs Marius Grigonis. Tai reiškia, kad didžiąsias metų šventes Lietuvos čempionai pasitiks pakiliomis nuotaikomis ir patogiai įsitaisę viršutiniame Eurolygos aštuntuke.

Po to kai mačo pabaigoje Nickas Weileris-Babbas pataikė su Joffrey Lauvergne'o pražanga ir „Bayern“ išsiveržė tašku į priekį, paskutiniam metimui „Žalgiris“ turėjo vos 4,3 sek.

Visgi to užteko, kad M.Grigonis pataikytų labai sudėtingą metimą ir „Žalgiris“ triumfuotų ketvirtą kartą iš eilės.

M.Grigonis šiame mače pelnė 22 taškus.

Mačą dviem taikliais metais pradėjo bavarai, tačiau į tai kauniečiai iš karto atsakė atkarpa 9:0 bei nutolo. Įsibėgėję šeimininkai jau pirmojo kėlinio pabaigoje įgijo dviženklę persvarą (21:11) ir iniciatyvą išlaikė iki pertraukos.

VIDEO: Arti muštynių Kaune: P.Jankūno konfliktas su J.Reynoldsu ir apsižodžiavimas su A.Trinchieri

„Bayern“ strategas Andrea Trinchieri gana sėkmingai išjungė pavojingiausią žalgiriečių ginklą – tritaškius (6/15), tačiau atakuodami kauniečiai surado kitų būdų.

Nors aikštėje netrūko emocijų ir fizinės kovos, kauniečiai trapų pranašumą išsaugojo ir po trečiojo kėlinio (56:51). Visgi paskutinę rungtynių „Bayern“ pradėjo atkarpa 6:0 ir po labai ilgos pertraukos susigrąžino iniciatyvą. Tačiau tai iš vėžių kauniečių neišmušė, o paskutinėmis minutėmis lyderio vaidmens ėmėsi stebuklą sukūręs M.Grigonis.

„Žalgiris“: M.Grigonis 22, A.Milaknis 11, A.Rubitas 9 (5 atk. kam.), P.Jankūnas 8, J.Lauvergne'as 8 (6 atk. kam.), T.Walkupas 6 (4 rez. perd.), L.Lekavičius 5 (5 rez. perd.), N.Hayesas 3, R.Jokubaitis 2 (4 rez. perd.), M.Gebenas 0, K.Lukošiūnas 0.

„Bayern“: J.Reynoldsas 17, N.Weileris-Babbas 16, P.Zipseris 14.

Rungtynių eiga:

IV kėlinys. „Žalgiris“ – „Bayern“ 74:73 (22:16, 18:19, 16:16, 18:22).

40 min. DJ Seeley pataiko iš toli. Martinas Schilleris prašo minutės pertraukėlės (72:70). Mariaus Grigonio sunkus tritaškis tikslo nepasiekia. Kauniečiai prasižengia ketvirtą kartą šiame kėlinyje. Lieka 8 sek. Bet per likusį laiką Nickas Weileris-Babbas pataiko su Joffrey Lauvergne'o pražanga. Bauda taikli, lieka 4,3 sek. (72:73). Marius Grigonis pataiko labai sunkų metimą per DJ Seeley rankas su sirena – 74:73. Teisėjai dar palieka vokiečiams kelias sekundės dalis, tačiau tai jų negelbsti. Pergalė!

39 min. Apmaudi Thomaso Walkupo klaida ir „Bayern“ užbaigia greitą ataką. Visgi Marius Grigonis ir vėl pataiko iš po krepšio – 72:67.

38 min. Marius Grigonis vėl tempia kauniečius į priekį – 70:65.

37 min. Joffrey Lauvergne'as po Luko Lekavičiaus perdavimo krauna iš viršaus – 68:65.

36 min. Nickas Weileris-Babbas pataiko antrą tritaškį iš eilės. Vėl atsiliekame 64:65.

35 min. Nigelas Hayesas... Tritaškis – 64:59. Visgi „Bayern“ atsako tokios pačios vertės metimu.

34 min. Marius Grigonis – vėl puikus! Jo tritaškis grąžina „Žalgirį“ į pirmaujančias pozicijas – 61:59.

32 min. Jalenas Reynoldsas po labai ilgos pertraukos išveda bavarus į priekį. 56:57.

31 min. Dvi žalgiriečių klaidos ir iš persvaros lieka vos taškas – 56:55.

III kėlinys. „Žalgiris“ – „Bayern“ 56:51 (22:16, 18:19, 16:16).

30 min. Artūras Milaknis. Trečias iš trijų! Aišku, kad TRITAŠKIS. 56:48. Visgi kėlinį tritaškiu su pražanga užbaigia ir puikų mačą žaidžiantis Paulas Zipseris... Laimei, baudos metimas netikslus.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas
„Tšš, tšš!“ – dar pabandė raminti Paulius Jankūnas, bet buvo per vėlu. Teisėjas negailestingai skyrė techninę pražangą „Žalgirio“ suolui už emocijų antplūdį. Žalgiriečiai, papiktinti Luko Lekavičiaus pražangos puolime, netrukus reikalavo žingsnių. „Nagi, vyručiai!“ – už techninę supyko Martinas Schilleris.

29 min. „Žalgirio“ atsarginių suolas gauna techninę pražangą...

28 min. Lukas Lekavičius pataiko iš vidutinio nuotolio baigiantis atakai – 53:45.

26 min. Thomasas Walkupas smeigia labai reikalingą tritaškį iš aikštės karšto – 47:41.

25 min. Paulius Jankūnas timpteli savo komandą baudų metimais. Jau turi 8 taškus savo sąskaitoje ir su 11 naudingumo balų yra geriausias žalgirietis šiame mače – 44:39.

24 min. Aikštėje – tikras nervų karas. „Bayern“ vėl šiek tiek priartėja. 42:39.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas
Atmosfera kaista, o M.Schilleris bando padėti teisėjams. „Žinot, ką jums pasakė, – per pauzę treneris kreipėsi į teisėją. – Jis sakė, kas čia per šūdas. Kaip leidžiate jam taip kalbėti?“ Šiandien stebime įdomias šunų kautynes.

„Bravo, vyrai, puiki gynyba!“ – teisėjams už sustabdytą ataką priekaištauja Andrea Trinchieri. Arbitrai stabdė mačą, nes sustojo atakos laiką skaičiavęs laikrodis. Bet „Bayern“ jau buvo atsidengę ir susikūrę progą metimui. Ją nutraukė teisėjo švilpukas, užfiksavęs, kad laikrodis netiksi. A.Trinchieri sureagavo dar viena sparnuota fraze.


22 min. Marius Grigonis toliau demonstruoja lyderio savybes – 42:35.

II kėlinys. „Žalgiris“ – „Bayern“ 40:35 (22:16, 18:19).

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas
Paulius Jankūnas neleis, kad jo tvirtovėje taip stumdytų saviškius. Kapitonas šaunuolis, kad ėjo išsiaiškinti J.Reynoldso ketinimų su pačiu amerikiečiu. Bet ko niekada nebūčiau susapnavęs, kad teisėjai ir žaidėjai turės skirti P.Jankūną nuo A.Trinchieri. „Bayern“ atstovai ne veltui sunerimę ilgai laukė teisėjų diskusijos finišo prie sekretoriato. Antroji techninė A.Trinchieri baigtų dar vieną anksčiau laiko užsibaigusį mačą. O tokių šį sezoną Eurolygoje ir Vokietijoje buvo jau trys.

20 min. Kėlinį įspūdingu reidu užbaigia Marius Grigonis. 40:35. Pasibaigus kėliniui kyla nemažas kipišas tarp Pauliaus Jankūno ir Andrea Trinchieri. Galiausiai karštus vyrus pavyksta nuraminti.

17 min. Artūras Milaknis pelno antrą tritaškį! 38:30.

16 min. „Bayern“ ekipą antram kėlinyje traukia Paulas Zipseris.

15 min. Svarbūs Joffrey Lauvergne'o taškai. Geras prancūzo puskablis. Puikūs namų darbai ir Artūro Milaknio lengvi taškai – 31:24.

14 min. Dvi šiurkščios Nigelo Hayeso klaidos ir „Bayern“ šiek tiek priartėja. 27:21.

13 min. Wade'as Baldwinas „pasimauna“ ant Thomaso Walkupo judesio, gauna pražangą, nelaiko liežuvio už dantų ir teisėjas dar prideda techninę – 27:18.

12 min. Antrą ketvirtį kauniečiai vėl pradeda sėkmingiau ir dar kartą didina atotrūkį iki dviženklės žymos – 26:16.

I kėlinys. „Žalgiris“ – „Bayern“ 22:16.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas
Andrea Trinchieri jau pirmojo kėlinio pabaigoje gauna pirmąją techninę ir nieko čia keisto. Jis yra tvirtas Eurolygos lyderis pagal technines nuobaudas – gavo tokią jau aštuntą šį sezoną. „Antrą techninę!“ – šaukia „Žalgirio“ suolas, kai Trinchieri eina į dar vieną diskusiją su teisėju.

10 min. Pirmą kartą „Žalgirio“ persvara – dviženklė (21:11). Paulius Jankūnas toliau puikiai grumiasi dėl kamuolių – 22:11.

9 min. Augustine'as Rubitas – du taškai ir pražanga. Trečia iš eilės tokios vertės žalgirietiška ataka – 20:11.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas
„Bayern“ delegacija žinojo, kad „Žalgirio“ arenoje nebus sirgalių, todėl tikrai nelaukė tokio emocijų antplūdžio, koks veržiasi per kraštus ir LED reklamas prie „Žalgirio“ suolo. „Energija! Energija!“ – šaukia žalgiriečių fizinio rengimo treneris Sigitas Kavaliauskas. Žaliai baltų suolas vėl triukšmingiausias ir empatiškiausias bendražygiams ant parketo. Paulius Motiejūnas patenkintas sėdi kamputyje prie komandos suolo.

8 min. Marius Grigonis!!! Du taškai su pražanga. Marius prideda ir baudą – 17:11.

7 min. Opapa! Paulius Jankūnas nuima kamuolį po svetimu krepšiu ir pelno du taškus su Jameso Gisto pražanga – 14:9.

6 min. Sudėtingas Thomaso Walkupo metimas per varžovo rankas, tačiau pastaruoju metu amerikietis tokius pataiko – 11:6. Neblogas pažįstamas DJ Seeley įleidžia tritaškį į kauniečių krepšį.

4 min. Joffrey Lauvergne'as prideda dar vieną taiklų metimą, o tada tritaškį paleidžia Artūras Milaknis. Nebloga pradžia. Atkarpa 9:0 ir kauniečiai jau priekyje 9:4.

3 min. Trys iš eilės kauniečių netaiklios atakos leido bavarams pabėgti per du metimus, tačiau tuomet Joffrey Lauvergne'as įkrovė kamuolį iš viršaus, savo firminį reidą atliko Marius Grigonis ir rezultatas tapo lygus – 4:4.

Kauniečiai mačą pradeda tokia sudėtimi: Thomasas Walkupas, Marius Grigonis, Artūras Milaknis, Nigelas Hayesas ir Joffrey Lauvergne'as.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas
Sveiki, bičiuliai, kas prisėdote ant sofos pertraukėlei nuo kūčiukų gaminimo pasižiūrėti įdomaus krepšinio. O čia, Kaune, staigmenėlė priešininkų stovykloje. Pirmą kartą „Bayern“ rungtynėms registruotas aukštaūgis Jamesas Gistas, prieš tris savaites sukirtęs rankomis su Miuncheno klubu. Per tą laiką jis plušėjo individualiai, sako, numetė nemažai kilogramų ir jau yra pasiruošęs sugrįžti ant Eurolygos parketo. Tik priminsiu, kad dar neseniai jis pretendavo papildyti Vilniaus „Rytą“, bet sostinės klubas pasirinko Maurice'ą Ndourą. O M.Schillerio informacija pasitvirtino: V.Lučičiaus šį vakarą Kaune tikrai nebus.
VIDEO: „urBONUSas“: pergalingi „Žalgirio“ pakeitimai, A.Trinchieri triukai ir pamaina P.Jankūnui
VIDEO: A.Rubitas: apie sunkią vaikystę, nuostabią patirtį „Žalgiryje“ ir žmoną su sūnumi treniruočių salėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius