-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 07

Kaune jau visiškai apsipratęs M.Schilleris: „Didžiausias „Chimki“ pokytis – A.Švedas“

Pirmąjį Eurolygos ratą penkiomis pergalėmis užbaigęs Kauno „Žalgiris“ į antrąją sezono pusę žengs penktadienį, kai namuose priims Eurolygos autsaiderį Maskvos srities „Chimki“ klubą, treniruojamą Rimo Kurtinaičio. Prieš Pamaskvio ekipos vizitą „Žalgirio“ strategas Martinas Schilleris ne tik išskyrė „Chimki“ grėsmes, bet ir apžvelgė pirmąjį Eurolygos ratą.
Martinas Schilleris
Martinas Schilleris / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmajame Eurolygos rate „Žalgiris“ nugalėjo „Chimki“ svečiuose 84:70, bet tuomet tai nebuvo dviejų lygiaverčių komandų rungtynės.

R.Kurtinaičio kariauną spalio pradžioje iškamavo COVID-19 ir traumos, o prieš „Žalgirį“ Rusijos klubas žaidė vos su septyniais krepšininkais.

Šįkart „Žalgirio“ jau laukia kur kas grėsmingesnis varžovas su Aleksejumi Švedu, kurio nebuvo pirmose rungtynėse, priešakyje.

„Neturėjome daug laiko pasiruošti, nes žaidėme taurės rungtynes. Labiausiai akcentavome varžovų lyderius – Švedą ir Bookerį, ypač jų tarpusavio ryšį. Jie labai gerai žaidžia du prieš du situacijose, mums tai bus iššūkis, – apie būsimą varžovą kalbėjo M.Schilleris. – Be to, „Chimki“ yra labai gera puolimo komanda. Jie žaidžia dideliu tempu, meta daug tritaškių. Iš toli gali pataikyti daug jų žaidėjų, tad bus svarbu gerai gintis nuo greitų varžovų išpuolių ir trukdyti jiems atakuoti iš tritaškio zonos.“

Getty images / Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis ir Maskvos srities „Chimki“
Getty images / Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis ir Maskvos srities „Chimki“

Tiesa, nors į Kauną atvyks su pilnesne sudėtimi, bet „Chimki“ vis tiek turi savų problemų. Prieš „Žalgirį“ gali nežaisti net trys žaidėjai – Sergejus Monia, Janis Timma ir Jonas Jerebko, nors M.Schilleris į tai pernelyg dėmesio nekreipia.

„Manome, kad jie bus Kaune ir tam ruošiamės“, – pabrėžė austras.

Iš viso per pirmąjį Eurolygos ratą, per kurį pasiekė vos dvi pergales, Pamaskvio ekipa panaudojo net 17 žaidėjų, bet M.Schilleris nesureikšmino ir to, matydamas tam aiškias priežastis.

„Praėjo daug laiko nuo pirmųjų mūsų rungtynių. Negaliu įvertinti jų proceso, nes žaidėme labai ankstyvoje sezono stadijoje. Ne paslaptis, kad didžiausias pokytis įvyko tada, kai sugrįžo Švedas. Tai pakeistų bet kurią komandą, nes tokio lygio ir kokybės žaidėjas tiesiog pakeičia komandą. Kalbant apie žaidėjų gausą, pagrindinė to priežastis buvo sezono startas, kai jiems buvo sunku įgauti ritmą dėl visos COVID-19 situacijos ir traumų. Tai jiems stipriai smogė, o dėl to jiems teko panaudoti daugybę žaidėjų“, – sakė M.Schilleris.

Didžiausias pokytis įvyko tada, kai sugrįžo Švedas.

Paprašytas įvertinti pirmąją sezono pusę, po kurios „Žalgiris“ žengia šeštoje Eurolygos vietoje, specialistas iš Austrijos pateikė dvi vertinimo perspektyvas.

„Įvertinčiau labai pragmatiškai. Žiūrint į turnyrinę lentelę, turime 10 pergalių ir 7 pralaimėjimus ir tai labai geras rezultatas. Bet yra ir daugiau nei turnyrinė lentelė. Kalbant apie detales, buvome pakankamai stabilūs puolime ir aiškiai patobulėjome gynyboje. Mūsų tikslas yra ir toliau tobulėti gynyboje bei išlaikyti gerą puolimą“, – pabrėžė M.Schilleris.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martin Schiller
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martin Schiller

Jam tai yra pirmas sezonas Eurolygoje ir Kaune. Ar treneris per tuos keturis mėnesius jau apsiprato naujoje vietoje?

„Per savo gyvenimą daug kartų krausčiausi ir daug kartų buvau naujose situacijose. Nesvarbu, ar kalbant apie šalį, ar apie žemyną. Turiu patirties prisitaikant prie naujos situacijos, tačiau nepaisant patirties, adaptacijos laikotarpis vis tiek išlieka. Kaip tik kalbėjausi su asistentu Arne Woltmannu prieš kelias dienas. Po kiekvienų rungtynių išgeriame kavos ir važinėjame po miestą skirtingais keliais. Jau pasiekiau tašką, kai visiškai pripratau prie Kauno. Tai – žmogiška. Kai nuvykau į JAV, turėjau priprasti prie didelių miestų, plačių gatvių, bet po pusmečio man tai tapo normalu. Kaip tik šį tašką pasiekiau Kaune, kai imu suprasti viską, kas čia vyksta.

Kalbant apie krepšinį, man taip pat reikėjo prisitaikyti. Jei nebūčiau to daręs, turbūt čia jau nebesėdėčiau. Bet negaliu pasakyti, kad visiškai prisitaikiau, nes turbūt niekas taip negalėtų pasakyti. Tai ir yra mūsų darbo grožis – kiekvieną dieną sutinkame naujus iššūkius, tad visiškas prisitaikymas nėra įmanomas, net ir tokiems treneriams kaip Šaras“, – kalbėjo M.Schilleris.

Man taip pat reikėjo prisitaikyti. Jei nebūčiau to daręs, turbūt čia jau nebesėdėčiau.

O ar buvo toks taškas, kai „Žalgirio“ strategas galvojo, kad gali netekti darbo Kaune?

„Ne, nebuvo. Tai niekada neperbėgo per mano mintis“, – pabrėžė specialistas.

„Žalgirio“ ir „Chimki“ rungtynės penktadienį prasidės 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius