-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 12 /12:35

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai liko namie – Eurolyga stabdo varžybas

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienio rytą turėjo išskristi į Eurolygos rungtynes, bet skrydis buvo atidėtas laukiant Eurolygos sprendimo dėl koronaviruso padėties valdymo. Vidurdienį Eurolyga paskelbė, kad nusprendė stabdyti artimiausias rungtynes, tarp jų ir žalgiriečių mačą penktadienį Barselonoje. Apie savo visų varžybų stabdymą pranešė Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA).
Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

  • Koronavirusas prisilietė prie 120 tūkst. žmonių visame pasaulyje. Daugiausiai atvejų užfiksuota Kinijoje (81 tūkst.), virusas jau nusinešė 3 tūkst. žmonių gyvybių.
  • Ispanija, kur šią savaitę turėjo skristi “Žalgiris”, tarp Europos šalių pagal koronaviruso užsikrėtimų atvejus yra trečia po Italijos ir Prancūzijos.

Ketvirtadienį Eurolyga išplatino pareiškimą, kad laikinai stabdo visas savo rungtynes.

Lyg nujausdamas, kad taip gali įvykti, „Žalgiris“ ketvirtadienį delsė išskristi į Barseloną.

Kauno krepšininkai liko namie ir laukė žinių iš klubo vadovų dėl išvykimo laiko ir atsakymo, ar iš viso skristi reikės.

„Kadangi reisas užsakytas, turime galimybę dar kelias valandas palaukti, – 15min sakė „Žalgirio“ komunikacijos vadovas Almantas Kiveris. – Laukiame Eurolygos sprendimo.

Kiek žinome, dabar jie posėdžiauja ir sprendžia šį klausimą.”

Vidurdienį Eurolyga paskelbė, jog varžybos stabdomos.

„Eurolyga atidžiai ištyrė pastarąsias žinias dėl COVID-19 išplitimo, kurį Pasaulio Sveikatos Organizacija paskelbė pandemija, įvertino visų rungtynių dalyvių rizikas, išaugusias kelionių kliūtis visoje Europoje, trikdžius pasiekti kelionių tikslus, įvairias sveikatos pareigūnų rekomendacijas bei galimybes saugotis nuo viruso paplitimo.

Dėl šių priežasčių prieita išvados, kad neįmanoma reguliariai rengti varžybų, kad apsaugoti varžybų dalyvių ir sirgalių sveikatą bei saugumą, tad drauge su klubais Eurolyga laikinai stabdo visas Eurolygos, Europos taurės ir Eurolygos jaunimo turnyrų rungtynes iki kitų sprendimų."

Kauniečių Eurolygos mačas Barselonoje turėjo įvykti penktadienį vakare, rungtynės buvo planuojamos be žiūrovų ir žurnalistų, bet dėl koronaviruso padėtis krepšinyje keičiasi kiekvieną valandą.

Nacionalinė krepšinio lyga (NBA) pastarąją naktį sustabdė sezoną, kai koronovirusas užfiksuotas „Utah Jazz“ krepšininkui prancūzui Rudu Gobertui.

Eurolygos žaidėjų asociacija, vadovaujama slovėno Bostjano Nachbaro, išplatino pareiškimą, kad prašo Eurolygos sustabdyti turnyrą.

Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) paskelbė, kad stabdo visus savo rengiamus turnyrus.

Ketvirtadienį ryte apie 10 val. į Kauno areną tradiciniam pokalbiui prieš Eurolygos rungtynes su žiniasklaidos atstovais atėjęs Šarūnas Jasikevičius nesakė nieko apie sulaikytą skrydį, bet daugiau dėmesio skyrė varžovų analizei ir bendrai padėčiai.

„Nėra didžiulio nerimo, – sakė Šarūnas Jasikevičius. – Kiek suprantu, tai mūsų valstybėje situacija yra kontroliuojama. Laukiame sprendimų. Mūsų klausti nėra logiška, nes nesame šios srities specialistai. Nenoriu plėstis. Savo nuomonę turiu, bet nesinori daug kalbėti ir klaidinti žmonių. Esame darbuotojai, tad darysime tai, ką mums pasakys.“

Eurolygoje iki reguliariojo sezono pabaigos liko sužaisti šešis turus.

„Žalgiris“ rikiuojasi devintas su 12 pergalių ir 16 nesėkmių.

Pastarąsias 9 rungtynes Eurolygoje laimėjusi „Barcelona“ su 22 pergalėmis ir 6 pralaimėjimais žengia trečia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius