Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 20

K.Lukošiūno ir M.Blaževičiaus karjeros vakaras neišgelbėjo „Žalgirio“ Stambule

Marekas Blaževičius pirmą sykį Eurolygoje surinko dvigubą dublį, Karolis Lukošiūnas išmetė 13 (!) tritaškių, pataikė 5, bet Kauno „Žalgiris“ (3-15) išbarstė net 17 taškų pranašumą ir galiausiai vis tiek turėjo pripažinti Stambulo „Fenerbahče“ (9-10) pranašumą – 67:73 (13:7, 17:17, 21:20, 16:29).
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Jure Zdovco auklėtiniams tai dešimta nesėkmė Eurolygos išvykose iš eilės. Šį sezoną laimėti svečiuose Lietuvos čempionams vis dar nėra pavykę.

Abi komandos buvo išretintos traumų ir COVID-19, bet, varžovams itin prastai atakuojant krepšį, „Žalgiris“ antrajame kėlinyje atitrūko net 17 taškų skirtumu (43:26).

Deja, išsaugoti net ir tokios persvaros nepavyko. „Fenerbahče“ grįžo į rungtynes, o pabaigoje žaidė užtikrinčiau. Tuo metu „Žalgirio“ ekipoje iniciatyvos ėmęsis Mantas Kalnietis per rankas nepataikė į lanką, o kitoje atakoje prasižengė puolime.

Išretėjusia rotacija žaidusio „Žalgirio“ gretose karjeros rekordus gerino K.Lukošiūnas, M.Blaževičius ir Tyleris Cavanaugh.

VIDEO: Jokios baimės: K.Lukošiūnas įsirašė į „Žalgirio“ istoriją

K.Lukošiūnas tapo pirmuoju žalgiriečiu, Eurolygoje per vienas rungtynes išmetusiu net 13 tritaškių (pataikė 5 – 38,5 proc.). 13 mestų tritaškių per vieną mačą yra ir šio sezono rekordas viso Eurolygoje.

24-erių K.Lukošiūnas žaidė net 36 minutes ir iš viso surinko 15 taškų – karjeros rekordai Eurolygoje.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Marekas Blaževičius
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Marekas Blaževičius

M.Blaževičius per 26 min. pelnė 10 taškų (5/8 dvit.) ir atkovojo 10 kamuolių, surinkdamas 19 naudingumo balų (karjeros rekordas Eurolygoje).

VIDEO: Ateities lyderis? Rekordinis Mareko Blaževičiaus vakaras Eurolygoje

Tuo metu T.Cavanaugh sugriebė net 13 kamuolių (karjeros rekordas Eurolygoje), bet pelnė vos 2 taškus (0/5 dvit., 0/4 trit., 2/2 baud.).

Dėl traumos „Žalgiriui“ Stambule nepadėjo Janis Strelniekas, dėl COVID-19 – Paulius Jankūnas, Artūras Milaknis ir Tai Websteris. Nežaidė ir po traumos ką tik atsigavęs Regimantas Miniotas bei į Stambulą atsivežti Eurolygoje niekada nežaidę jaunuoliai – 17-metis Motiejus Krivas bei metais vyresni Titas Sargiūnas ir Liutauras Lelevičius.

Ne mažiau bėdų turėjo ir Stambulo „Fenerbahče“. Dėl traumų nežaidė abu lyderiai Nando de Colo ir Janas Vesely. Taip pat ir Marialas Shayokas bei Danilo Barthelis. Vyriausiasis komandos treneris Aleksandras Džordževičius susirgo COVID-19, jį pavadavo asistentas Goranas Bjedovas.

„Fenerbahče“: Marko Guduričius 19 (5 rez. perd., 27 naud. bal.), Sehmusas Hazeris 13, Achile Polonara 10 (8 atk. kam.), Tarikas Biberovičius ir Ahmetas Duverioglu – po 9, Devinas Bookeris 6.

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 16 (7 atk. kam.), Karolis Lukošiūnas 15 (5/13 trit., 3 per. kam.), Marekas Blaževičius 10 (10 atk. kam.), Mantas Kalnietis 9, Nielsas Giffey 6.

VIDEO: Puikiai sužaidęs E.Ulanovas Stambule sutiko senus bendražygius

Artimiausias rungtynes „Žalgiris“ žais jau šį sekmadienį – Lietuvos krepšinio lygoje, taip pat išvykoje, su Vilniaus „Rytu“.

Eurolygoje J.Zdovco auklėtinių kitą savaitę savaitę laukia du susitikimai – taip pat išvykose, su Atėnų „Panathinaikos“ ir Milano „Armani“.

Ketvirtas kėlinys

40 min. Dar du taiklūs D.Bookerio baudų metimai deda tašką rungtynėse... (67:73).

40 min. D.Bookeris sumeta baudas, o M.Kalnietis prasižengia puolime... (67:71).

40 min. M.Kalnietis imasi iniciatyvos, meta sudėtingą tritaškį per rankas, bet kamuolys net neliečia lanko...

40 min. Deja, tuo pačiu atsako ir M.Guduričius... (67:69). Žaisti lieka 44 sek.

39 min. E.Ulanovo tritaškis! (67:66)

38 min. E.Ulanovas sumeta baudas (64:63), bet Š.Hazeras kitoje pusėje duria tritaškį (64:66).

37 min. M.Guduričius pataiko vieną baudos metimą iš dviejų ir „Fenerbahče“ pirmą sykį šio vakaro rungtynėse pirmauja... (62:63).

36 min. Ramybės šį vakarą nebus... A.Polonara pataiko iš toli, T.Biberovičius pelno du su pražanga ir skirtumas jau minimalus (60:59).

34 min. Laimei, K.Lukošiūnas kitoje pusėje ramina šeimininkus dar vienu tritaškiu, jau penktu iš dvylikos (!). Tolimą metimą prideda ir N.Giffey (57:49).

33 min. Fantastiškas varžovų epizodas... Š.Hazeras vagia kamuolį ir deda iš viršaus per M.Blaževičių su pražanga... (51:49).

32 min. Lemiamo ketvirčio pradžioje „Fenerbahčę“ ir toliau į priekį tempia M.Guduričius, pataikantis iš toli (51:47).

Trečias kėlinys

30 min. Tritaškį pataiko ir Š.Hazeras (48:44), iš „Žalgirio“ persvaros lieka vos 4 taškai. Laimei, kėlinį tritaškiu baigia K.Lukošiūnas. „Žalgirio“ snaiperis iš 11 tolimų metimų pataikė 4 (36,4 proc.).

27 min. L.Lekavičius pameta kamuolį, K.Lukošiūnas gauna bloką, o T.Biberovičius smeigia tritaškį greitoje atakoje... (48:41). „Fenerbahče“ pavojingai laimi atkarpą 7:0.

26 min. „Fenerbahče“ spurtas (45:34) ir J.Zdovcas nedelsiant prašo minutės pertraukėlės. „Nebūkite per agresyvus“, – ragina savo auklėtinius slovėnas.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jure Zdovco minutės pertraukėlė
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jure Zdovco minutės pertraukėlė

25 min. K.Lukošiūnas duria trečiąjį savo tritaškį (3/9), o svečių persvara auga iki 17 taškų! (43:26). K.Lukošiūnas šįvakar jau sužaidė daugiau minučių nei per visą sezoną kartu sudėjus (21 min.).

24 min. Keturi iš eilės M.Blaževičiaus taškai (37:24), M.Kalniečio tritaškis ir „Žalgirio“ persvara auga iki rekordinių 14 taškų (40:26).

21 min. Puiki kėlinio pradžia „Žalgiriui“ – E.Ulanovas apsigina, o K.Lukošiūnas pataiko tritaškį (33:24), savo antrąjį iš septynių mestų.

Antras kėlinys

20 min. L.Lekavičius trukteli „Žalgirį“ (30:20), bet kėlinys baigiasi keturiais varžovų taškais iš eilės (30:24).

17 min. Kol kas košmariškai rungtynės klostosi N.Giffey. Vokietis per 7 minutes yra surinkęs minus 6 naudingumo balus... J.Zdovcas sodina N.Giffey ant suolo, o „Fenerbahče“ spurtuoja (25:20).

15 min. M.Blaževičius dukart atkovoja kamuolį puolime ir galiausiai pelno taškus, o Jure Zdovco auklėtiniai priekyje jau 11 taškų! (21:10).

14 min. Abi ekipos kol kas laužo lankus, atakuodamos iš toli. „Žalgiris“ pataikė vos 11 proc. tritaškių (1/9), „Fenerbahče“ – 14 proc. (1/7). Svečiai pirmauja 17:10.

12 min. E.Ulanovas vėl, kaip ir Kaune, skriaudžia savo buvusią komandą, kurioje praėjusiame sezone negavo daug progų pasireikšti. „Žalgirio“ puolėjas kol kas pataikė visus tris savo dvitaškius (15:7).

Pirmas kėlinys:

10 min. Keistas epizodas kėlinio pabaigoje – M.Guduričius paprašo teisėjų pakeisti kamuolį ir su nauju sviediniu... smeigia tritaškį (9:7). „Žalgiris“ į tai atsako dar vienu spurtu ir po J.Nebo dėjimo pirmauja 13:7.

8 min. Traumų ir COVID-19 išretintoms ekipoms kol kas toli gražu nepavyksta demonstruoti kokybiško krepšinio – abi jau yra suklydusios po 5 kartus ir sunkiai renka taškus. Laimei, „Žalgiris“ jų turi daugiau (9:4).

4 min. „Žalgirio“ gynyba ir toliau stabdo visas „Fenerbahče“ atakas, o K.Lukošiūnas puolime duria tritaškį! (9:0)

1 min. Puiki starto penkete rungtynes pradėjusio M.Blaževičiaus pradžia: puolime – du rezultatyvūs perdavimai E.Ulanovui, o gynyboje – dukart sustabdyti varžovai. „Žalgiris“ startuoja drąsiai (4:0).

Starto penketai:

„Fenerbahče“: Šehmusas Hazeras, Melihas Mahmutoglu, Dyshawnas Pierre‘as, Achille Polonara ir Ahmetas Duverioglu.

„Žalgiris“: Mantas Kalnietis, Karolis Lukošiūnas, Edgaras Ulanovas, Tyler Cavanaugh ir Marekas Blaževičius.

Prieš rungtynes

Iš pirmo žvilgsnio, „Fenerbahče“ nuostoliai – didesni. Nežais abu komandos lyderiai – traumuoti Nando de Colo ir Janas Vesely, bet ir be jų Stambulo ekipa praėjusią savaitę susitvarkė su Pirėjo „Olympiakos“ klubu ir Eurolygoje iš paskutinių šešių kovų laimėjo net penkias.

„Žalgiris“ Eurolygoje šį sezoną išvykose dar nėra laimėjęs, o paskutinę pergalę turnyre šventė prieš 50 dienų – gruodžio pradžioje.

Be N.de Colo ir J.Vesely „Fenerbahče“ ekipai nepadės ir Marialas Shayokas bei Danilo Barthelis. Prieš rungtynes nebuvo aišku, ar galės žaisti ir Pierria Henry bei Ismetas Akpinaras. Dar vienas, neįvardintas, žaidėjas užsikrėtė koronavirusu, kaip ir vyriausiasis komandos treneris Aleksandras Džiordževičius. Jį pavaduos asistentas Goranas Bjedovas.

Ne mažiau bėdų ir „Žalgirio“ gretose. Joffrey Lauvergne‘as pasveikti dar nespėjo, Janis Strelniekas – vėl susižeidė, o Paulius Jankūnas, Artūras Milaknis ir Tai Websteris užsikrėtė koronavirusu. Po traumos dar tik atsigaunat ir Regimantui Miniotui, Jure Zdvovcas į Stambulą išsivežė Eurolygoje niekada nežaidusius 17-metį Motiejų Krivą ir metais vyresnius Titą Sargiūną bei Liutaurą Lelevičių.

Kauno „Žalgirio“ nuotr./Motiejus Krivas, Liutauras Lelevičius ir Titas Sargiūnas iškeliavo su Kauno „Žalgiriu“ į Eurolygos rungtynes Stambule.
Kauno „Žalgirio“ nuotr./Motiejus Krivas, Liutauras Lelevičius ir Titas Sargiūnas iškeliavo su Kauno „Žalgiriu“ į Eurolygos rungtynes Stambule.

Lapkričio viduryje Kaune vykusiose tarpusavio rungtynėse „Žalgiris“ „Fenerbahče“ pranoko 86:75. Tai vis dar didžiausia „Žalgirio“ pergalė šio sezono Eurolygoje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius