Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 06

Komandą per pertraukėlę vieną palikęs Šaras: „Per vieną dieną geras treneris „sudurnėjo“

„Klausykitės! Klausykitės!“ – žvelgdamas į „Žalgirio“ atsarginių suolą staugė Šaras. Antrojo kėlinio pabaigoje 10,5 tūkst. žiūrovų nušvilpė žalgiriečius, nes svečiai iš Serbijos daužė jų numylėtinius net 44:19. Šarūnas Jasikevičius toks įsiutęs šį sezoną dar nebuvo. Jis svaidė derinių lentą, o per pauzę tarp pirmojo ir antrojo kėlinio net paliko komandą vieną. Katastrofa. „Žalgiris“ – „Crvena Zvezda“ 61:77.
Šarūnas Jasikevičius pertraukėlės metu
Šarūnas Jasikevičius pertraukėlės metu / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Viskas vyko ne pagal Šaro planą nuo pat pirmųjų minučių. „Žalgirio“ žaidimas atrodė lyg senas automobilis prie minus 25 – niekaip nesikūrė.

Štai Brockas Motumas gaudė kamuolį lyg su kumštinėmis pirštinėmis – lėkė į užribį.

Lyg ant akumuliatoriaus dėtų „krokodilus“, Šaras vieną po kito nuo suolo kėlė atsarginius žaidėjus. Bet nei Lukas Lekavičius, nei Antanas Kavaliauskas ar dar pirmajame kėlinyje ir jį pakeitęs Robertas Javtokas bei kiti žalgiriečiai nepajudino „Žalgirio“ mašinos iš vietos.

Per minutės pertraukėlę Šaras iš pykčio sviedė derinių lentą į žemę. Bet vaizdas nesikeitė.

Artūras Milaknis kritinėjo po savuoju krepšiu lyg būtų su sportbačiais ledo arenoje.

Šaras pamatęs laisvą koridorių „Žalgirio“ krepšio link taip aprėkė Edgarą Ulanovą, kad beveik nužygiavo iki vidurio linijos ir laipiojo ant parketo užklijuoto Eurolygos logotipo.

Atrodė taip, kaip „Žalgirio“ žaidimas – šiurpiai.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Žalgiriečiai
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Žalgiriečiai

O užsivedęs lyg naujutėlaitis benzininis sportinis automobilis „Crvena Zvezda“ nurūko į priekį pirmąjį kėlinį laimėdama net 21:7.

Su pirmojo kėlinio sirena Š.Jasikevičius taip aprėkė L.Lekavičių, kad koktu darėsi net už patį Luką. Vaizdelis buvo maždaug kaip Vilniuje, kai Tomas Pačėsas kėsinosi į teisėją Igorį Dragojevičių.

Išsidraskęs ant įžaidėjo ir trinktelėjęs per kėdę, Šaras paliko visą komandą per dviejų minučių pauzę vieną. Sukišęs rankas į kišenes treneris nukulniavo į šalį. Žaidėjai kurį laiką liko vieni ir atrodė pasimetę. Jiems po trumpos pauzės kažką dar bandė aiškinti Darius Maskoliūnas.

Pasitaisęs laikrodį ir kiek nusiraminęs, Šaras maždaug po pusės minutės grįžo prie komandos. Lyg eilinis žaidėjas žalgiriečiams už nugarų išklausęs, ką žaidėjams pamokslavo D.Maskoliūnas, vyr. treneris neužsikalbėjo ir greitai sugrąžino auklėtinius į aikštę.

„Žalia balta!“ – bandė įkvėpti komandą susivieniję sirgaliai. Ištikimiausiųjų tribūna neprarasdama vilties dar bandė užvesti žaliai baltus, bet beviltiškai. „Žalgirio“ arenoje aidėjo gilus atodūsis po taiklių Marko Simonovičiaus šūvių per rankas NBA stiliumi. „Crvena Zvezda“ komandos žaidimas užgriuvo „Žalgirį“ lyg mirtina sniego lavina.

Svečių atsarginių suolas triumfavo – stačiatikių Kalėdos, kurios švenčiamos šį savaitgalį, serbams bus geros.

19-ąją minutę „Žalgirio“ arenoje pasigirdo švilpimas. Tik sirgaliai jau švilpė nebe varžovams. Kai „Žalgirį“ serbai daužė 44:19, ant savų krepšininkų ėmė švilpti 10,5 tūkst. žiūrovų minia.

„Klausykitės! Klausykitės!“ – žaidėjams į žiūrovus pirštu rodė Š.Jasikevičius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

22:47 po dviejų kėlinių. Aistruoliai švilpimu išlydėjo žaidėjus į rūbinę. Kai kurie dar nejaukiai kilstelėjo galvą pasižiūrėti į švieslentę. Kiti net nebedrįso jos pakelti. Dėl gėdingo žaidimo, kuris per „Žalgirio“ Eurolygos ketvirtfinalio svajonę smogė stipriau nei šių dienų speigas Lietuvai.

Kai kurie žiūrovai iš savo vietų skirstėsi dar 32-ąją minutę. 35-ąją minutę jie tą darė masiškai.

„Kas išeina anksčiau laiko – tas gaidys!“ – šiuos palydėjo jungtinės „Žalgirio“ aistruolių „Green Death“ ir „Green White Boys“ pajėgos.

„Zvezda“ mus pastatė į vietą, – konstatavo Š.Jasikevičius. – Reikia suprasti, kad mes tikrai nesame tokie geri. Lietuviai gal persiskaitė spaudos, kad „Žalgiris“ turi labai protingą trenerį, kuris daro gerą darbą ir žaidėjai atsidavę. Bet per vienerias rungtynes „Žalgirio“ treneris sudurnėjo, o žaidėjai ne tokie geri. Mūsų versle tai vyksta labai greitai. Tikiuosi, kad tai vienadienis dalykas. Jei vyrai supras, kad į aikštę neina mirti, bus daugiau tokių rungtynių. Jie turi suprasti, kad jie yra tik gana nebloga komanda, kai atsiduoda šimtu procentų. Kai žaidžia kaip vienas kumštis ir dirba atsidavę gynyboje nuo rungtynių pradžios iki galo, ko šiandien nebuvo. Toks jau dalykas. Tikiuosi, tai bus gera pamoka. Šiai dienai Europa jau šneka apie „Žalgirį“ kaip apie vieną didžiausių Eurolygos siurprizų. Ir daugiau nieko nebenustebinsime. Visi atvažiuoja žinodami, kad žais ne su kokiais tais, kuriuos galima lengvai apžaisti. Pažiūrėsime, ar mūsų vyrai pasiruošę į tai atsakyti.“

– Ar nusiteikimas rungtynės namie skirtingas nei išvykoje?

– Nežinau, gal viešbutis blogas? Sąžiningai, nežinau, kas atsitinka, kai žaidžiame namie. Jei paimtume du pavyzdžius: pirmus kėlinius Milane ir Stambule ėjome luptis. Jei kalbame apie du kėlinius namie su Kazane ir „Zvezda“, nežinau, ką mes ėjome daryti. Nežinau, gal namie yra noras daugiau įmesti ar kažkas tokio. Reikia suprasti, kad viskas prasideda nuo gynybos. Buvo labai svarbu gerai pradėti puolime. Pradėjome su 7 klaidomis, kurios kainavo daug lengvų taškų. Absoliutus plano nesilaikymas. Ir kažkoks energijos neturėjimas. Žaidėjams pasakiau, kad jau „Žalgiris“ nebebus niekam siurprizas. Ypač prieš tas komandas, kurias nugalėjome. Jie ateis atsilošti su dviguba energija. Dėl namų, sąžiningai, nežinau, kas vyksta. Ir kodėl namie žaidžiame prasčiau, ypač gynyboje. Kas su 10 tūkst. žmonių, atrodo, turėtų suteikti didesnę energiją žaisti žymiai agresyviau. Bet buvo vienetai, kurie bandė išmušti varžovą iš vėžių.

– Žalgiriečiai nepataikė nei baudų, nei laisvų metimų. Anksti palūžote?

– Galvoju, kad taip. Manau, komanda neįvertino varžovo, kas būtų absurdiškas dalykas, nes žinote, ką serbai pastaruoju metu apžaidė. Prasidėjo antras ratas. Pasikartosiu, labai svarbu užsikurti iš naujo. Ypač prieš tas komandas, kurias jau nugalėjome. Turime imti su dviguba energija.

Daug faktorių. Galima kalbėti per naktį, bet reikia kuo greičiau užmiršti ir ruoštis Panevėžiui.

VIDEO: Pauliaus Jankūno komentarai iš „Žalgirio“ rūbinės po pralaimėjimo „Crvena Zvezdai“

– Pakeitėte Augusto Limą pirmojo kėlinio pradžioje ir vėliau jo nebesugrąžinote. Brazilas nuvylė?

– Nusivyliau. Dėl energijos. Prašome vieno dalyko iš žmogaus – energijos. Ne vien tik jo. Žmogus turi suprasti, ką jis gali duoti komandai. Gintis turi visi. Žaidybinį planą turi sekti visi. Pirmoje pusėje nesigynėme visiškai. Puolimo detalės buvo atliekamos labai lėtai. Nežinau. Pirmoje pusėje suklydome 12 kartų ir tada jau pralaimėjome. Atrodo, daugiau pavargę po pertraukos laimėjome.

– Hartensteino išėjimas suteikė impulsą komandai?

– Ieškojau žmogaus su energija. Tikrai labai norėčiau turėti ir Valinską. Ieškau, kad įtrauktų, kad galbūt fanai sukiltų. Nes atmosfera buvo numirusi. Taip būna dažnai, jei „Žalgiris“ iškart nepaveda ir nepataiko tritaškių. Gale jau pradėjau galvoti apie „Lietkabelį“, kur sekmadienį bus sunkios rungtynės. Pabandėme atžaisti skirtumą, bet nepavyko. Hartensteinas gerai treniravosi, žaidė su Kėdainiais, todėl reikia duoti šansų. Daug minčių, daug detalių, bet svarbiausia – nepasiruošimas rungtynėms savo galvos ir mentaliteto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius