-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 11 18

Kuriozas: Eurolygos komentatorius leipo juokais iš P.Jankūno pasiteisinimo teisėjui

Luptis su fiziška Maskvos CSKA komanda į aikštę mestas Paulius Jankūnas už savo darbą sulaukė Martino Schillerio komplimentų. „Žalgirio“ kapitonas buvo taip įsijautęs į užduotį, kad sykį prajuokino Eurolygos komentatorių.

Trečiojo kėlinio pradžioje 36-erių veteranas pražanga stabdė krepšio link pakilusį Nikolą Milutinovą. Arbitras užfiksavo, kad stabdydamas 213 cm ūgio serbą, žalgirietis išmušdamas kamuolį kirto priešininkui per ranką.

Tačiau pats P.Jankūnas, nors ir iškart pripažino pražangą, netrukus rankų gestu parodė, kad žaidė į kamuolį. Galbūt patyręs aukštaūgis taip norėjo neleisti susidaryti įspūdžio, kad tai buvo paskutinės vilties pražanga, už kurią teisėjai galėtų bausti nesportine pražanga.

Eurolygos komentatorius greičiausiai pagalvojo, jog P.Jankūnas apeliavo į teisėjo sprendimą ir siuntė žinią, jog pirmiausia kepštelėjo per kamuolį, o ne rankas.

„Jankūnas sako, kad trenkė per kamuolį... – padaręs pauzę, kad dar sykį peržiūrėtų epizodą, netrukus nusijuokė komentatorius. – Gal ir lietė kamuolį, bet čia dar buvo daug bicepso ir dilbio!“

Šį linksmą epizodą, kuris prasidėjo nuo apmaudžiai į krepšį neįkrovusio Roko Jokubaičio, galite peržiūrėti 15min video ištraukoje:

VIDEO: Pražanga ar ne? P.Jankūnas prajuokino Eurolygos komentatorių

P.Jankūnas iš viso ant parketo praleido 20 minučių, pasižymėjo 2 taškais (2/2 baud.), atkovojo 6 bei perėmė 2 kamuolius ir surinko 10 naudingumo balų.

Daugiausiai rungtynių starto penkete sužaidęs krepšininkas Eurolygos istorijoje pirmą kartą šį sezoną mačą pradėjo būdamas ant parketo. Tuo pačiu tai buvo ilgiausiai žaistos kapitono Eurolygos rungtynės šį sezoną, kuriose jis pakartojo sezono atkovotų kamuolių rekordą (6) ir tik vienu balu atsiliko nuo naudingiausių savo rungtynių (11), kurias kaip tik sužaidė praėjusiame ture Tel Avive (5 tšk., 6 kam., 11 naud.).

VIDEO: Garbinga nesėkmė: „Žalgirio“ vyrų kova iki pat pabaigos

Bet ne už statistinius rodiklius, o pasipriešinimą Tornikei Šengelijai po mačo P.Jankūną gyrė M.Schilleris.

„Paulius buvo nuostabus. Nuostabus. Jis atkovojo šešis kamuolius ir buvo labai susitelkęs į gynybą prieš Šengeliją. Darė agresyvias pražangas ir savo pavyzdžiu vedė komandą paskui save“, – spaudos konferencijoje kalbėjo M.Schilleris.

„Žalgiris“ pralaimėjo rungtynes 78:87 ir Eurolygoje patyrė trečią pralaimėjimą iš eilės.

VIDEO: „Karštom pėdom“: Po sirenos. Išvados po „Žalgirio“ nesėkmės, kritika ir rungtynių apžvalga

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius