Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 25 /14:46

Istorinis posėdis: „Žalgiris“ paleistas atostogų, Eurolyga pateikė kito sezono gaires

Kauno „Žalgiris“ paleidžiamas atostogų. Ilgai lauktas lemtingas Eurolygos posėdis neužtruko. Pats Eurolygos bosas Jordi Bertomeu pasiūlė klubams nutraukti sezoną. 11 ilgalaikes sutartis turėjusių komandų pasiūlymui neprieštaravo – 2019–2020 m. Eurolygos turnyras baigtas. Kartu nutrauktas ir Europos taurės sezonas. Eurolyga oficialiai patvirtino šią informaciją ir pateikė kito sezono gaires.

Anot Graikijos sporto naujienų portalo SDNA, 12 val. Lietuvos laiku startavusiame Eurolygos posėdyje pats lygos vadovas Jordi Bertomeu pasiūlė klubams nutraukti sezoną.

„J.Bertomeu pabrėžė, kad sezono tęsinio atveju krepšininkams padidėtų rizika patirti traumas, o vien suorganizuoti finalinį turnyrą būtų pernelyg sunku dėl koronaviruso situacijos Europoje“, – rašo SDNA.

Po gero pusvalandžio vienuolika ilgalaikes sutartis su Eurolyga turinčių klubų J.Bertomeu pasiūlymui nesipriešino. Už sezono nutraukimą balsavo ir Kauno „Žalgiris“.

Turėjome didžiulę motyvaciją pratęsti 2019–2020 m. sezoną.

Šį sprendimą palaiko ir Eurolygos žaidėjų asociacija (ELPA), kuri prieš pat posėdį klubams išplatino viešą kreipimąsi su prašymu nutraukti turnyrą.

„Be abejonės, tai sunkiausias sprendimas, kokį mums teko priimti per 20 metų, – oficialiame pranešime cituojamas Jordi Bertomeu. – Dėl priežasčių, kurių negalėjome kontroliuoti, privalėjome nutraukti sėkmingiausią ir labiausiai intriguojantį sezoną Europos krepšinio istorijoje. Turėjome tai padaryti po 2,5 mėnesio pastangų, kaip tinkamai užbaigti sezoną. Tačiau liūdniausia, kad šitų jėgų negalėjome sukontroliuoti. Kita vertus, rekordiniai šio sezono duomenys nuteikia, optimistiškai, kad kitas sezonas bus dar sėkmingesnis.

Labiausiai džiaugiuosi tuo, kaip Eurolygos ir Europos taurės bendruomenės liko vieningos šiuo neįtikėtinai sudėtingu laikotarpiu. Taip pat didžiuojuosi mūsų komerciniais partneriais, kurie išreiškė pasitikėjimą tęsti įsipareigojimus ir parodė tikėjimą mūsų produktu.

Taip pat didžiuojuosi žaidėjais, treneriais ir teisėjais, kurie buvo supratingi ir palaikantys. Didžiuojuosi sirgaliais, kurie išliko arti Eurolygos ir labai norėjo, kad turnyras sugrįžtų. Tai yra neįtikėtina bendruomenė ir mums garbė būti jos dalimi.

Turėjome didžiulę motyvaciją pratęsti 2019–2020 m. sezoną. Tačiau šioje išskirtinėje situacijoje, pirmiausia turime galvoti apie žmonių sveikatą ir laikytis savo vertybių.

Artimiausiais mėnesiais turime tik vieną misiją: daryti viską, ką galime, kad padėtume savo bendruomenėms grįžti dar stipresnėms tiek aikštėje, tiek už jos ribų. Tai ne pabaiga, o nauja pradžia.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Jordi Bertomeu
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Jordi Bertomeu

2019-2020 m. sezonas čempionų neturės, o 2020–2021 m. turnyre varžysis 18 tų pačių komandų.

Eurolygos vadovų susirinkime nutarta, kad kitą Eurolygos sezoną tikimasi pradėti spalio 1-ąją, Europos taurės – rugsėjo 30-ąją.

Nutrūkusio sezono turnyro lentelė W L
1. Anadolu Efes Istanbul (qualified) 24 4
2. Real Madrid (qualified) 22 6
3. FC Barcelona (qualified) 22 6
4. CSKA Moscow (qualified) 19 9
5. Maccabi FOX Tel Aviv (qualified) 19 9
6. Panathinaikos OPAP Athens 14 14
7. Khimki Moscow Region 13 15
8. Fenerbahce Beko Istanbul 13 15
9. Zalgiris Kaunas 12 16
10. Valencia Basket 12 16
11. Olympiacos Piraeus 12 16
12. AX Armani Exchange Milan 12 16
13. KIROLBET Baskonia Vitoria-Gasteiz 12 16
14. Crvena Zvezda mts Belgrade 11 17
15. LDLC ASVEL Villeurbanne 10 18
16. ALBA Berlin 9 19
17. FC Bayern Munich 8 20
18. Zenit St Petersburg 8 20

Taip pat skelbiama, kad prieš 2020–2021 m. sezoną Eurolygos klubai turės organizuoti ilgesnes treniruočių stovyklas, kad po ilgos pertraukos į aikštę grįžę krepšininkai geriau pasiruoštų intensyviems metams ir apsisaugotų nuo traumų.

Prieš kitą sezoną Eurolyga ketina suorganizuoti labdaringą renginį minint turnyro sugrįžimą į arenas. Pandemijos laikotarpiu Eurolyga taip pat ketina toliau tęsti socialinius projektus ir padėti nuo koronaviruso nukentėjusioms bendruomenėms.

Aštuonios Europos taurės sezono nebaigusios komandos – „Monaco“, Belgrado „Partizan“, Patrų „Promitheas“, Bolonijos „Virtus“, Bursos „Tofaš“, Venecijos „Reyer“, Malagos „Unicaja“ ir Kazanės UNIKS turės garantuotą vietą turnyre ir kitą sezoną. Likusios 16 komandų paaiškės priklausomai nuo galutinių rezultatų nacionaliniuose čempionatuose.

Lietuvai turnyre greičiausiai atstovaus Panevėžio „Lietkabelis“, kuris užimtų į FIBA Čempionų lygą perėjusio Vilniaus „Ryto“ vietą.

Apibendrindama 2019-2020 m. sezoną, turnyro organizatoriai suskaičiavo, kad 15 proc. išaugo sirgalių susidomėjimas Eurolyga, o didžiausias augimas užfiksuotas Prancūzijoje, Izraelyje, Turkijoje, Ispanijoje ir Vokietijoje. Taip pat 15 proc. išaugo Eurolygos rungtynių auditorija, o daugiausiai transliacijų žiūrimumas kilo Prancūzijoje, Italijoje, Izraelyje ir Vokietijoje. Taip pat 12 proc. išaugo rungtynių lankomumas, o vidutiniškai viena arena buvo užpildyta 75 proc.

Eurolygos priežastys, kodėl nutrauktas 2019–2020 m. sezonas:

  • Sportininkų, sirgalių, personalo, partnerių ir vietos bendruomenių sveikata išlieka pagrindiniu prioritetu.
  • Skirtinga koronaviruso situacija skirtingose Eurolygos ir Europos taurės komandų teritorijose neužtikrina ekipoms vienodų sąlygų organizuoti treniruočių stovyklas ir ruoštis rungtynėms.
  • Skirtingų valstybių apribojimai pandemijos laikotarpiu skirtingai riboja piliečių judėjimą, nesuteikiant jokių garantijų, kad sezono tęsinio atveju visos komandos galėtų susirinkti į vieną vietovę.
  • Grįžti į aikštę po tokios pertraukos ir po tiek mažai laiko fiziniam pasiruošimui padidino žaidėjų traumų tikimybę.
  • Laikantis sportinio principo, atsisakyta organizuoti sezono finišo turnyrą mažinant dalyvių skaičių, pavyzdžiui, pratęsiant sezoną nuo ketvirtfinalio.
  • Nepaisant visų pastangų, Eurolygai nepavyko užtikrinti, kad liepos mėnesį turnyras galėtų baigtis saugiai ir pagal planą.
  • Eurolyga nenorėjo užvilkinti sprendimo dėl sezono tęsinio termino arba pavėlinti baigiamojo turnyro datos, kad nepakenktų 2020-2021 m. sezono tvarkaraščiui ir nesujauktų planų nacionaliniams čempionatams bei 2021-ųjų olimpinėms žaidynėms.

17 val. 30 min. Lietuvos laiku planuojama valandos trukmės J.Bertomeu spaudos konferencija.

16 val. 30 min. „Žalgirio“ arenoje spec. spaudos konferencijoje pasisakys Kauno klubo vadovas Paulius Motiejūnas.

Visas šias naujienas sekite 15min.

Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

Sezonas nutrauktas be čempiono

13:46

Ismailas Senolas iš beIN Sports skelbia, kad Eurolygos sezonas nutrauktas nepaskelbus čempionų. Kitą sezoną turnyre varžysis tos pačios 18 komandų.

„EuroHoops": sezonas nutrauktas

13:38

Kad nutrauktas ir Eurolygos, ir Europos taurės sezonas, skelbia ir oficialus Eurolygos žiniasklaidos partneris „EuroHoops“. Netrukus turėtų pasirodyti oficialus Eurolygos pranešimas.

Sezonas baigtas, praneša graikai

13:31

Graikijos portalas SDNA taip pat praneša, kad Eurolygos sezonas baigtas.

Bertomeu nuogąstavimai

13:23

Pats pasiūlęs idėją nutraukti sezoną, J.Bertomeu pabrėžė, kad sezono tęsinio atveju krepšininkams padidėtų rizika patirti traumas, o vien suorganizuoti finalinį turnyrą būtų pernelyg sunku dėl koronaviruso situacijos Europoje, rašo SDNA.

Sezonas baigtas

12:53

„Sportando“ redaktorius Emiliano Charchia praneša, kad Eurolygos ir Europos taurės sezonas nutrauktas.

Jordi Bertomeu verdikto reikšmė

12:48

Po Eurolygos boso siūlymo nutraukti sezoną, neabejojama, kad klubai neprieštaraus šiam sprendimui.

Jordi Bertomeu pasiūlė nutraukti sezoną

12:45

Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu posėdyje pasiūlė klubams nutraukti sezoną, praneša Atėnų „Panathinaikos“ artimas žiniasklaidos kanalas SDNA.

Sprendimo laikas

12:14

Tikimasi, kad sprendimas dėl Eurolygos sezono tęsinio bus priimtas per 2-3 artimiausias valandas.

Posėdis prasideda

12:00

Finalinis Eurolygos posėdis dėl sezono tęsinio prasidėjo. Eurolygos vadovai pristato koronaviruso sukeltą situaciją Europos krepšinyje ir galimus sezono tęsinio scenarijus.

„Žalgiris“ surengs spaudos konferenciją

11:24

Po Eurolygos posėdžio 16 val. 30 min. „Žalgirio“ arenoje įvyks spaudos konferencija, kurioje klubo direktorius Paulius Motiejūnas pakomentuos Eurolygos sprendimą ir komandos ateities klausimus. Žurnalistams, kurie planuoja dalyvauti spaudos konferencijoje, prie arenos įėjimo bus patikrinta temperatūra.

Eurolygos sprendimo pasekmės – Australijoje?

11:17

Olgunas Ulucas iš Australijos ESPN žiniasklaidos kanalo praneša, kad NBA šaltiniai jį perspėjo stebėti įvykius Eurolygoje. Žurnalistas citavo NBA šaltinį: „Atkreipk dėmesį, ką nuspręs Eurolyga. Nes jeigu Eurolyga sunervins visus žaidėjus, kurie nenori pratęsti sezono, nenustebčiau, jeigu kai kurie jų nuspręstų dairytis į kitus žemynus“.

Jockas Landale'as smalsauja tviteryje

10:54

Žalgirietis Jockas Landale'as nekantrauja sulaukti Eurolygos verdikto. Į Australiją karantino pradžioje išvykęs vidurio puolėjas seks Eurolygos posėdžio eigą.

 

ELPA reikalavimas

10:34

Eurolygos žaidėjų asociacija (ELPA) reikalauja nutraukti sezoną. Anot Serbijos naujienų portalo „Nova“, ELPA išsiuntė komandoms oficialų laišką su prašymu balsuoti prieš sezono pratęsimą.

Anot pranešimo, ELPA perspėjo 11 licencijuotų komandų apie galimas rizikas ir suvaržymus, jeigu sezonas būtų pratęstas. Pasak ELPA, 70 proc. Eurolygos žaidėjų dabar yra JAV, o grįžti į Europą iš šios valstybės bus ir sunkiausia, ir pavojingiausia jų šeimoms.

ELPA pabrėžė, kad šioje situacijoje neįmanoma užtikrinti saugumo visiems krepšininkams, treneriams ir lygos atstovams. ELPA dar kartą patvirtino, kad dauguma lygos krepšininkų nenori pratęsti sezono, o jeigu kažkurie žaidėjai nedalyvautų sezono finiše, tai vienareikšmiai pakenktų Eurolygai.

Paskutinis atnaujinimas 2020-05-25 10:34

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius