Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 15

„Zenit“ gynybos barikadų nepralaužęs „Žalgiris“ iš Rusijos grįš tuščiomis

Kauno „Žalgiris“ (11-9) lauktuvių savo sirgaliams iš Rusijos neparveš. Sankt Peterburgo „Zenit“ (12-6) gynyboje lyg dumble klimpę žalgiriečiai svečiuose 65:77 (14:17, 22:19, 13:20, 16:21) nusileido Xavi Pascualio auklėtiniams ir šią savaitę nusileido jau antrajam Rusijos klubui Eurolygoje.

Karščiausius komentarus apie rungtynes žiūrėkite 15min laidoje „Karštom pėdom“:

„Žalgiris“ prieš dvi dienas svečiuose 73:83 sudėjo ginklus prieš Maskvos CSKA, o dabar neprilygo ir Eurolygos lyderių gretas besispraudžiančiam Sankt Peterburgo klubui.

Rungtynės prasidėjo labai klampiu žaidimu. Per pirmąsias keturias minutes komandos surengė tik po dvi sėkmingas atakas, o tai buvo tarsi iliustracija to, kaip klostysis visas mačas.

Per didelius vargus taškus rinko abi komandos, o skirtumas pirmoje rungtynių pusėje nė sykio nepasiekė daugiau nei 5 taškų. Pirmąjį kėlinį „Zenit“ laimėjo 17:14, bet antrajame „Žalgiris“ ne sykį lygino rezultatą ir po dviejų ketvirčių rezultatas buvo 36:36.

Sankt Peterburgo komanda rungtynių kontrolę į savo rankas suėmė po ilgosios pertraukos. Artūras Gudaitis galingai kovojo dėl kamuolių ir per ketvirtį įmetė 6 taškus, o pasinaudoję neprotingomis žalgiriečių pražangomis bei sumetę baudų metimus „Zenit“ krepšininkai kėlinio pabaigoje turėjo 9 taškų persvarą – 56:47.

„Žalgirį“ į kovą bandė grąžinti septynis taškus iš eilės pelnęs Lukas Lekavičius, po kurio šūvių skirtumas sutirpo iki 4 taškų (54:58), tačiau be Luko jokio kito herojaus svečiai neatrado.

Itin vangiai taškus rinkusį „Žalgirį“ galiausiai palaužė Billy Barono ir Andrejaus Zubkovo tritaškiai kėlinio viduryje – po jų „Zenit“ susikrovė dviženklę persvarą (68:56) ir iškovojo jau 12-ąją pergalę šiame sezone.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Eurolyga. Sankt Peterburgo „Zenit“ – Kauno „Žalgiris“
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Eurolyga. Sankt Peterburgo „Zenit“ – Kauno „Žalgiris“

„Žalgiris“ nerezultatyviau šį sezoną žaidė tik du kartus – prieš Tel Avivo „Maccabi“, kai įmetė 57 taškus, ir prieš „Barceloną“, kai pelnė 62 taškus.

„Žalgiris“ išlieka be pergalių tarpusavio akistatose prieš „Zenit“. Kauniečiai pralaimėjo ir ankstesnę dvikovą šiame sezone (75:83), ir abu praėjusio sezono mačus, tad šių komandų tarpusavio santykis dabar yra 4-0 „Zenit“ naudai.

„Zenit“ gretose nuostabiai pasirodė puikią formą demonstruojantis Artūras Gudaitis.

Lietuvis nesigailėjo buvusios komandos ir per 27 minutes įmetė 15 taškų (3/4 dvit., 9/10 baud.), atkovojo 8 kamuolius, blokavo 1 metimą, išprovokavo 7 pražangas ir surinko net 28 naudingumo balus.

Su 28 naudingumo balais A.Gudaitis pakartojo geriausią sezono rezultatą, kurį užfiksavo vos prieš kelias dienas Miunchene.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Artūras Gudaitis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Artūras Gudaitis

„Žalgiris“ po antro pralaimėjimo per tris dienas Eurolygos turnyrinėje lentelėje nusileido į aštuntąją vietą, aukštyn praleisdamas Stambulo „Anadolu Efes“ komandą. „Zenit“ pakilo į ketvirtą vietą.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais lygiai po savaitės, kai namuose priims sykį šį sezoną jau įveiktą Pirėjo „Olympiakos“ klubą.

„Zenit“: Artūras Gudaitis (9/10 baud., 8 atk. kam., 28 naud. bal.) ir Mateuszas Ponitka (6 atk. kam.) po 15, Billy Baronas 11 (3/5 trit.), Andrejus Zubkovas 9.

„Žalgiris“: Thomasas Walkupas 12 (6/6 baud., 4 per. kam.), Lukas Lekavičius ir Joffrey Lauvergne'as po 11, Marius Grigonis 10 (4/11 metimai), Rokas Jokubaitis 8, Artūras Milaknis 6, Augustine'as Rubitas 4, Nigelas Hayesas 3. Martinas Gebenas ir Paulius Jankūnas taškų nepelnė.

15min fiksavo rungtynių eigą, o 15min žurnalistai dalijosi komentarais ir įžvalgomis rungtynių metu.

Rungtynių eiga

IV kėlinys. „Zenit“ – „Žalgiris“ 77:65 (17:14, 19:22, 20:13, 21:16)

40 min. „Žalgiris“ dar bandė kabintis, bet A.Gudaitis lyg monstras rinkosi visus kamuolius po krepšiu, o „Zenit“ nugalėjo.

Kęstas Rimkus Kęstas RIMKUS, 15min žurnalistas

„Mūsų nepavysi“, – jau skamba rusų popgrupės daina arenoje ir išties – „Žalgiris“ kovojo, bet pergalę švenčia „Zenit“ su puikiai sužaidusiu Artūru Gudaičiu.

38 min. Beveik 38 minutes užtruko, kol K.Pangosas pataikys pirmą savo metimą. Bet jis labai skaudus – 71:61.

37 min. Pirmieji N.Hayeso taškai ir intriga dar gyva! 68:61.

Kęstas Rimkus Kęstas RIMKUS, 15min žurnalistas

710 žiūrovų suskaičiavo rungtynių rengėjai. Kol kas jie atrodo patenkinti, jų palaikoma komanda po pergalės gali pakilti iš šeštos vietos net į trečiąją.

36 min. Tolimą metimą pridėjo dar ir Andrejus Zubkovas – skirtumas jau dviženklis. 68:56.

35 min. Dar vienas B.Barono tritaškis sugrąžino „Zenit“ rekordinę persvarą – 65:56.

35 min. J.Lauvergne'as pelnė taškus labai svarbiu metu – 62:56.

32 min. L.Lekavičius smeigia dar ir tritaškį! „Žalgiris“ kopia link pergalės ant siaurų Luko pečių – 58:54.

32 min. Lukas įskraidina jau 8-ąjį tašką antroje rungtynių pusėje – 56:51.

Kęstas Rimkus Kęstas RIMKUS, 15min žurnalistas

Šįvakar puolime labai trūksta Nigelo Hayeso. Prieš tai per pastarąsias 9 rungtynes 8-iose jis rinko dviženkles taškų sumas, bet dabar taškų grafoje – 0.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas

Rusai prieš savaitę atšventė stačiatikių Kalėdas, tai „Žalgiris“, kaip tas geras bičiulis, užvežė „Zenit“ vyrukams dovanų. Iš tų dovanų – pražangų bonuso situacijoje ar su keturiomis komandinėmis pražangomis pažeidžiant taisykles puolime kovojant dėl kamuolio, „Zenit“ šiandien jau susirinko kokius 10 taškų. Tokiose klampiose rungtynėse jų vertė auksinė.

III kėlinys. „Zenit“ – „Žalgiris“ 56:49 (17:14, 19:22, 20:13)

30 min. Šeimininkai jau turėjo ir 9 taškų pranašumą. Gerai, kad L.Lekavičius kiek pagerina „Žalgirio“ situaciją prieš ketvirtąjį kėlinį.

30 min. Billy Baronas nustato naują rekordinę skirtumo ribą – 54:47.

30 min. L.Lekavičius supjaustė varžovų gynybą – 51:47.

Kęstas Rimkus Kęstas RIMKUS, 15min žurnalistas

„Žalgiris“ gerai įsiminė jiems problemų pridariusių vaikinų veidus. Kaune „Zenit“ amerikiečiai Austinas Hollinsas ir Willas Thomasas kartu pelnė 36 taškus, šįvakar abu tėra surinkę po 2.

28 min. M.Grigonis rado retą skylę „Zenit“ gynyboje – 49:45.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas

Matot, kaip „Zenit“ ginasi prieš Grigonį? Per žalgiriečio bandymą veržtis krepšio link, jo kelyje pasitaikė net keturi Sankt Peterburgo klubo žaidėjai. Nieko keisto, kad Grigas kol kas su 6 taškeliais (2/6 met.) ir 4 naudingumo balais. Mažesnis jo naudingumas šį sezoną buvo tik kartą – tą vakarą, kai Kaune jį sutramdė Šaras.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas

Turiu įtarimą, kad šiandien gali neatlaikyti ir ramiojo austro nervai. Daug kieto žaidimo, po kurio dažnai ant žemės krenta žalgiriečiai, o švilpukas tyli. M.Schilleris jau ne vieną kartą rodė teisėjams pirštu į keistas situacijas. Galvoju, arbitrai šiandien gali parodyti treneriui techninės pražangos pirštų kombinaciją.

26 min. Rekordinė „Zenit“ persvara – 47:41.

25 min. A.Gudaičio sąskaitoje šiame kėlinyje jau 6 taškai, o M.Ponitka sukuria „Zenit“ klubui 4 taškų persvarą – 45:41.

24 min. A.Gudaitis darosi rimta problema „Žalgiriui“ ir artėja link dvigubo dublio – 42:39.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas

Gudas jau sugriebė keturis kamuolius puolime. Tai jo sezono rekordas Eurolygoje. Iki karjeros rekordo trūksta dar nemažai – prieš porą metų buvo nusiskynęs net 10.

22 min. Antrasis A.Milaknio tritaškis! 38:39.

21 min. Taškais po puolime atkovoto kamuolio antrąją rungtynių pusę pradėjo A.Gudaitis – 38:36.

II kėlinys. „Zenit“ – „Žalgiris“ 36:36 (17:14, 19:22)

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas

Per ilgąją pertrauką užsikaiskit didžiulį puodą kavos ir apsišarvuokit kantrybe, bičiuliai. Lėtas krepšinis, daug pražangų, daug žaidimo stabdymo, daug baudų metimų, daug minutės pertraukėlių ir turime labai ilgą pirmąją rungtynių pusę. „Žalgiris“ per visas rungtynes Eurolygoje išmeta po 15 baudų metimų, tai čia vien per du kėlinius jau išmetė 10. Kad nesikankintumėte, siūlau per ilgąją pertrauką pasižiūrėti kokių gražių epizodų dešimtukų, nes šiandien šiose rungtynėse grožio nebus.

Kęstas Rimkus Kęstas RIMKUS, 15min žurnalistas
Matant gulintį M.Grigonį ant „Gazprom“ pažymėtų grindų kyla įvairių minčių. Dujų milžinė buvo minima kaip galima Eurolygos generalinė rėmėja, o Eurolyga šį sezoną jau padarė paslaugą Sankt Peterburgo klubui, pakeitusi tada galiojusias savo taisykles ir atšaukusi techninį pralaimėjimą bei leidusi peržaisti rungtynes dėl COVID-19 padėties. Norisi tikėti, kad komandos išsiaiškins pačios, be teisėjų pagalbos.

20 min. J.Lauvergne'as sugrūdo kamuolį į krepšį – 34:34.

20 min. Veterano V.Fridzono tritaškis – 34:32.

19 min. A.Gudaitis šį sezoną buvo pataikęs 56 dvitaškius ir 53 baudų metimus. Panašu, kad po šio mačo santykis gali keistis, nes lietuvis įmetė jau penkias baudas. 31:30.

19 min. A.Milaknio tritaškis ir „Žalgiris“ po ilgokos pertraukos priekyje! 29:30.

Kęstas Rimkus Kęstas RIMKUS, 15min žurnalistas
Koks M.Grigonio reidas! Ant jo skruosto jau atsirado atvira žaizda, – tai M.Ponitkos smūgio alkūne palikimas, bet jau kitoje atakoje žalgirietis kaip didžiojo slalomo meistras įveikė trasą ir pelnė du taškus. M.Grigonis priekaištauja teisėjams ir ne be pagrindo.
Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas

Paaiškinkit kas man, kol nepradėjau keiktis. „Žalgiris“ ir pražangos iki bonuso. Grigonis susižeidęs guli ant žemės 10 sekundžių, bet žalgiriečiai ginasi keturiese prieš penkis ir leidžia „Zenit“ išsimesti metimą. Kur bauda?! Skirtingai nei „Zenit“, žalgiriečiai juk turi komandinių pražangų prabangą. Ir tai ne pirmas toks kartas šį vakar, ponai ir ponios.

18 min. Emocijos kyla. M.Grigonis griuvo, A.Hollinsas perėmė kamuolį ir įkrovė per Paulių Jankūną – 29:27.

17 min. M.Grigonis gavo smūgį į veidą, o žaidėjo pranašumą puolime įgavęs „Zenit“ pelno tris taškus. Bet Marius ne pėsčias – jau kitoje atakoje, nepaisant prakirsto veido, pelno dvitaškį su pražanga ir vėl išlygina rezultatą – 27:27.

16 min. R.Jokubaitis išprovokavo jau penktą (!) pražangą. Deja, baudų metimus lietuvis švaisto pro šalį – pataikyti tik 2 iš 4. Rezultatas eilinis sykį lygus – 24:24.

16 min. Tokiose klampiose rungtynėse svarbus kiekvienas taškas. Dvitaškį pridėjo J.Lauvergne'as – 23:23.

15 min. Dar vienas R.Jokubaičio momentas – 21:21.

Kęstas Rimkus Kęstas RIMKUS, 15min žurnalistas
Jokių nuolaidų buvusiems žalgiriečiams. 2016-2018 m. „Žalgiryje“ žaidęs Kevinas Pangosas šį sezoną yra rezultatyviausias „Zenit“ žaidėjas ir geriausias dispečeris, bet kol kas pelnė tik tašką ir atliko 1 perdavimą. Gera „Žalgirio“ gynyba prieš kanadietį.

15 min. Klampios rungtynės – komandos jau kelias minutes nepajėgia pelnyti taškų. 19:19.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas

Man patiko Jokubaičio išėjimas dar pirmojo kėlinio pabaigoje. Jis suteikė „Žalgirio“ žaidimui jaunystės ir veržlumo. Penkios greitos komandinės pražangos per tris minutes šiek tiek atlaisvins „Zenit“ uždėtą apynasrį. Maža, bet taktiškai labai svarbi strateginė „Žalgirio“ pergalė.

12 min. Patirtis prieš jaunystę šįkart nelaimėjo – Vitalijus Fridzonas nespėjo paskui R.Jokubaitį. Taškus po perimto kamuolio pridėjo ir Th.Walkupas, o „Žalgiris“ artėja – 19:18.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas

Klampi ta Rusija „Žalgiriui“. Maskvoj sužaidę nerezultatyviausią pirmąjį kėlinį (11 tšk.), Sankt Peterburge žalgiriečiai pradeda rungtynes su 14. Laaabai daug atakų paskutinėmis sekundėmis ir tai didžiulis geros „Zenit“ gynybos nuopelnas. Nedaug kokybės klampiame krepšinyje. Toks žaidimas parankus šeimininkams.

I kėlinys. „Zenit“ – „Žalgiris“ 17:14

10 min. Savi krepšiai padeda šeimininkams – lankas įtraukė Andrejaus Zubkovo tritaškį paskutinę atakos sekundę. Netrukus tritaškį pridėjo ir buvęs Vilniaus „Ryto“ snaiperis Billy Baronas, o skirtumas išaugo – 17:12.

9 min. Rokas Jokubaitis agresyviai įsijungė į rungtynes – jo dvitaškis grąžino „Žalgiriui“ persvarą, 11:12.

Kęstas Rimkus Kęstas RIMKUS, 15min žurnalistas
Abi komandos turi puikių snaiperių, bet per abi pataikė tik du tritaškius iš dvylikos. Gynyba laimi prieš puolimą.

7 min. Skaudus M.Ponitkos kirtis ir pirmas „Zenit“ tritaškis – 10:8.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas

Žaliajame ringo kampe – maždaug 114 kg svorio milžinas iš Prancūzijos, žinomas žaismingu trumpiniu JoJo, abiejose Atlanto pusėse jau galinėjęsis Joffrey Lauvergne'as. Žydrajame kampe – maždaug 120 kg svorio lietuvis, dar gerai žinomas „Terminatoriaus“ pravarde – Artūras Gudaitis. Šį vakarą Sankt Peterburge po krepšiu laukia rimta sunkiasvorių dvikova, kuri bus svarbi sprendžiant bendrą keturių kėlinių nugalėtoją. Kol kas vyksta lygi kova.

5 min. Marius „taiklioji rankelė“ Grigonis tiksliu metimu iš toli paženklina „Sibur“ arenos tinklelį – 6:8.

4 min. J.Lauvergne'as revanšuojasi A.Gudaičiui ir demonstruoja raumenis po dvitaškio su pražanga – 4:5.

4 min. Vangi rungtynių pradžia. Nuo baudų metimų linijos pirmuosius taškus pelnė A.Gudaitis. 4:2.

2 min. Th.Walkupas ketvirtoje „Žalgirio“ atakoje atidaro savo komandos taškų sąskaitą – 2:2.

2 min. Beveik tūkstančio sirgalių aktyviai palaikomi šeimininkai rungtynes pradeda sėkmingiau – pirmasis taškus pelnė M.Ponitka. 2:0.

„Žalgirio“ starto penketas: Thomasas Walkupas, Marius Grigonis, Artūras Milaknis, Nigelas Hayesas, Joffrey Lauvergne'as.

„Zenit“ startiniame penkete – ir Artūras Gudaitis. Be jo, dar ir Kevinas Pangosas, Austinas Hollinsas, Mateuszas Ponitka ir Willas Thomasas.

VIDEO: Kaip CSKA sunepatogino Žalgirį ir ko trūko iki tobulų rungtynių?
VIDEO: BETVARKĖ KAUNE: Kas turėtų prisiimti atsakomybę?
VIDEO: „urBONUSas“: antipatijos „Ryte“, išbalęs R.Kurtinaitis, iššūkis D.Adomaičiui ir Ą.Tubelis NBA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius