Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 27

„Lietkabelis“ nykštukinėje valstybėje subyrėjo ketvirtajame kėlinyje

Panevėžio „Lietkabeliui“ (1-4) nepavyko antrą savaitę iš eilės laimėti Europos taurėje. 77 tūkst. gyventojų turinčioje valstybėje žaidę panevėžiečiai subyrėjo ketvirtajame kėlinyje ir nusileido Andoros „MoraBanc“ (2-3) klubui – 66:76.
Rungtynių akimirka
Kyle'as Vinalesas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Akistatą su tiesioginiu konkurentu dėl patekimo į kitą etapą „Lietkabelis“ pradėjo prastokai ir atsiliko 8:13, bet tada surengė spurtą 11:2 ir perėmė iniciatyvą – 19:15.

Kurį laiką „Lietkabelis“ pirmavo ir antrajame ketvirtyje, tačiau pirmąją rungtynių pusę minimaliai laimėjo Andoros krepšininkai – 39:38.

Trečiajam kėliniui beveik įpusėjus panevėžiečiai pirmavo (45:44), bet tada „MoraBanc“ sužaidė iki tol sėkmingiausią atkarpą – pelnė 9 taškus be atsako ir susikrovė rekordinę persvarą: 53:45.

Kėlinio pabaigoje „Lietkabelis“ turėjo ir 9 taškų deficitą (49:58), bet per lemiamą atkarpą bandė kabintis į pergalę – po Kyle'o Vinaleso ir Margirio Normanto metimų skirtumas buvo tik 4 taškai (57:61).

Visgi išlaikyti intrigą iki paskutinių minučių „Lietkabelis“ nepajėgė. Jeremy Senglino inicijavo lemiamą Andoros klubo spurtą, po kurio rungtynių pabaigoje „MoraBanc“ atitrūko 76:59 ir atsakė į visus klausimus šiose rungtynėse.

„Lietkabelio“ pražūtį lėmė košmariškas tritaškių pataikymas. Panevėžio žaidėjai realizavo tik 3 tolimus metimus iš 27.

Prie tokio klaikaus taiklumo prisidėjo ir Kyle'as Vinalesas. Jis, nors ir pelnė 23 taškus ir sužaidė rezultatyviausią mačą Europos taurėje, tačiau pataikė tik 2 tritaškius iš 11.

Ir toliau košmariškai antrame pagal pajėgumą žemyno turnyre nesiseka Jokūbui Gintvainiui. Gynėjas jau penktose rungtynėse iš eilės surinko neigiamą naudingumo balą (šįkart -8), o iš viso per penkis mačus yra surinkęs jau -27 balus. Tai prasčiausias rezultatas visame turnyre.

Pirmąjį varžybų ratą su 1 pergale užbaigęs „Lietkabelis“ C grupėje rikiuojasi penktas. Nuo ketvirtoje vietoje, kuri garantuoja patekimą į kitą etapą, užimančios Andoros komandos panevėžiečiai atsilieka vienu laimėjimu.

Kitas rungtynes Nenado Čanako komanda žais po savaitės Bolonijoje prieš grupės lyderį „Virtus“.

„MoraBanc“: Tysonas Perezas 16, Jeremy Senglinas 13, Haukuras Palssonas 9 (7 atk. kam.).

„Lietkabelis“: Kyle'as Vinalesas 23 (6/10 dvit., 2/11 trit.), Margiris Normantas 12, Marinas Maričius 11 (8 atk. kam.), Gytis Masiulis 8 (2/10 metimai, 11 atk. kam.), Vytenis Lipkevičius 7.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius