Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 06

„Lietuvos rytas“ palaužė „Barcelonos“ pamainą ir laimėjo vietą Eurolygos jaunių turnyre

Vilniaus „Lietuvos ryto“ pamaina iškovojo kelialapį į pagrindinį Eurolygos jaunių (iki 18 metų) turnyrą, kuris gegužės mėnesį vyks Stambule, kartu su Eurolygos finalo ketverto varžybomis.
Jaunieji Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai.
Jaunieji Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai. / Euroleague.net nuotr.

Hospitalete (Ispanija) vykusios atrankos finale jaunieji „Lietuvos ryto“ krepšininkai penktadienį 72:69 (22:7, 25:22, 12:19, 13:20) nugalėjo „Barcelonos“ pamainą ir pelnė vienintelį bilietą į pagrindinį Eurolygos jaunių turnyrą.

Vilniečiai atitrūko jau pirmajame kėlinyje, kurį laimėjo net 22:7, o prieš didžiąją pertrauką pirmavo solidžia 18 taškų persvara (47:29).

„Barcelonos“ aštuoniolikmečiai atsisakė pasiduoti ir ėmė mažinti deficitą. Arčiausiai jie priartėjo likus žaisti 1 min. ir 10 sek. (66:63), bet Tomas Galeckas pelnė šešis taškus iš eilės ir „Lietuvos rytas“ išvengė dramos.

Svariausiai prie Vilniaus klubo pergalės prisidėjo 21 tašką pelnęs Augustinas Jankaitis. Po finalo jis buvo paskelbtas ir naudingiausiu viso turnyro žaidėju. Per mačą jis vidutiniškai pelnydavo po 16 taškų ir atkovodavo 6,2 kamuolio.

„Lietuvos rytas“: Augustinas Jankaitis 21, Tomas Galeckas 16, Tautvydas Jodelis 12, Edvinas Šeškus ir Paulius Naraškevičius – po 8, Denisas Krestininas 4 (16 atk. kam.), Jokūbas Gintvainis 3.

„Barcelona“: Alexandras Žigulinas (10 atk. kam.) ir Ludde Hakansonas – po 15, Adria Cantenys 13.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius