Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 05

LKF atsargiai vertina taikos užuomazgą Europos krepšinio kare

Užsienio ir Lietuvos žiniasklaidoje ketvirtadienį pasirodė pranešimų apie FIBA laišką Europos Komisijai. Juose kalbama apie tai, jog FIBA neigia galima sankcijas krepšinio klubams, kurie dalyvaus Eurolygos rengiamame Europos taurės turnyre, ir įvairių šalių federacijoms.
Mindaugas Špokas
Mindaugas Špokas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

LKF kol kas neturi oficialių žinių apie kokį nors FIBA pozicijos, deklaruotos laiškuose Lietuvos krepšinio federacijai, pasikeitimą.

Ketvirtadienį per pietus LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas kalbėjosi telefonu su FIBA Europos zonos vadovais ir paklausė apie žiniasklaidoje platinamos informacijos tikrumą.

Pasak LKF generalinio sekretoriaus, buvo gautas atsakymas, kad FIBA pozicija nepasikeitusi ir galioja visi iki šios dienos priimti FIBA sprendimai.

„Žiniasklaidoje cituojami komentarai yra labiau laisva kai kurių niuansų interpretacija, bet ne faktai. Tačiau džiugina, kad priešingai, nei buvo daug kur skelbiama, FIBA ir Eurolygos dialogas nenutrūko, abi pusės tikisi tęsti derybas. Jei pasitvirtintų, jog artėjama prie susitarimo, tai būtų labai džiuginantis faktas ne tik Lietuvos krepšinio bendruomenei, bet ir visam Europos krepšiniui, nes konfliktai nereikalingi niekam – sakė M.Špokas. –

Pastaruoju metu LKF priimti sprendimai, susiję su Lietuvos klubais ir jų dalyvavimu įvairiuose turnyruose, patikėkite, tikrai nebuvo lengvi. Tačiau federacija, kartu su teisininkais įvertinusi turimą informaciją ir galima grėsmes visam Lietuvos krepšiniui, padarė viską, kad būtų apsaugoti Lietuvos nacionalinės rinktinės ir visos krepšinio bendruomenės interesai”.

Pasak M.Špoko, LKF palaiko nuolatinį ryšį su FIBA Europos zonos atstovais ir nedelsdama informuos visuomenę, jeigu pasirodys naujų oficialių žinių šia tema.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius