Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 30

„Lokomotiv“ treniruojantis italas prisiminė L.Kleizą ir gyrė „Ryto“ komandinę dvasią

Mantas Kalnietis šį sezoną oficialiai pradės Lietuvoje, nors ketvirtus metus iš eilės kremta legionieriaus duoną. Antradienį Krasnodaro „Lokomotiv“ varžovu pirmosiose Europos taurės rungtynėse bus Vilniaus „Ryto“ krepšininkai. Iki šiol tik kontrolines rungtynes žaidusiai Rusijos ekipai tai bus pirmas rimtas jėgų patikrinimas šį rudenį.
Luca Banchi
Krasnodaro „Lokomotiv” atvyko į Vilnių / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Į Vilnių „geležinkelininkai“ atvyko pirmadienio vakarą. Paskubomis Vilniaus „Siemens“ arenoje surengta ir vienintelė šios komandos treniruotė.

Tai bus dviejų Europos taurės trofėjų virš savo galvų kėlusių ekipų akistata. Vilniečiai antrą pagal svarbą žemyno turnyrą laimėjo 2005 ir 2009 metais, „Lokomotiv“ tai padarė 2013-aisiais.

Tais metais „Loko“ marškinėlius vilkėjo ir M.Kalnietis, prieš šį sezoną antrą kartą priėmęs į klubą taip pat sugrįžusio ir viceprezidento pareigas užėmusio Gino Rutkausko pasiūlymą.

„Iš žaidėjų neliko nė vieno, kuriuos tuomet čia palikau, o organizacijos ir medicininio personalo žmonės keičiasi rečiau, tad beveik visi liko. Šiek tiek lengviau įsilieti į kolektyvą nei būtų būnant visiškai nauju“, – prieš treniruotę Vilniuje įspūdžiais dalijosi M.Kalnietis.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Mantas Kalnietis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Mantas Kalnietis

Anot lietuvio, nors „Lokomotiv“ ekipą specialistai priskiria prie Europos taurės favoritų, toli į priekį komandos žaidėjai ir treneriai nėra linkę žvalgytis'.

„Toli į priekį nežiūrime, nes labai greitai gali sudegti. Svarbiausia yra koncentruotis į artimiausius tikslus, o vienas tokių – antradienį Vilniuje“, – teigė gynėjas.

Gana pagarbiai M.Kalnietis atsiliepė ir apie būsimą priešininką, nors prisipažino, kad apie „Ryto“ komandą žino tik iš Lietuvos žiniasklaidos.

„Jų biudžetas gal kiek ir sumažėjo, tačiau jie bando tvarkytis, glaisto skolas, o ir rungtynėse, kurias mačiau, paliko neblogą įspūdį. Problemų už aikštės ribų dabar yra gerokai mažiau ir tai atsiliepia žaidimui. Nors su kuklesne sudėtimi, bet jie dabar yra vieningesni“, – kalbėjo M.Kalnietis.

Naujas sezonas – naujas iššūkis ne tik M.Kalniečiui. „Lokomotiv“ vairą perėmęs italas Luca Banchi taip pat pradeda pirmuosius metus Rusijoje.

54-erių specialistas kur kas daugiau patirties turi vadovaujamas Eurolygos ekipoms (Sienos „Montepaschi“, Milano „Olimpia“ ir Bambergo „Brose“), bet ir Europos taurėje jau yra apšilęs kojas – užpraėjusį sezoną su Turino FIAT iškovojo šešias pergales ir patyrė šešias nesėkmes.

Į Krasnodarą L.Banchi atvyko iš Atėnų AEK, kur pastaruoju metu dirbo su kitu Lietuvos rinktinės žaidėju ir geru M.Kalniečio bičiuliu Jonu Mačiuliu.

Beje, L.Banchi, kaip ir M.Kalnietį į Rusiją pakvietė G.Rutkauskas, su kuriuo kartu specialistas dirbo Bamberge.

„Pradedame sezoną su komanda, kuri išgyveno daug permainų, tad ir klaustukų yra tikrai nemažai. Pasirengimas sezonui nebuvo labai sklandus, nes laukėme žaidėjų iš nacionalinių komandų, turėjome traumų, užtruko kol kai kurie žaidėjai įgavo sportinę formą“, – kalbėjo L.Banchi.

VIDEO: „Ginčas“ dėl „Ryto“: kodėl nėra pinigų ir ko galima tikėtis?

Nors treneris užsiminė apie traumas, visi komandos žaidėjai atvyko į Vilnių ir veikiausiai galės pasirodyti ant parketo.

Paprašytas išskirti kurį nors vieną „Ryto“ žaidėją, italas tik šypsojosi ir visus kreditus skyrė vilniečių komandiniam žaidimui.

„Jie žaidžia kartu jau keletą metų. Tas pats treneris, ta pati sistema – tai yra Vilniaus komandos stiprybė. Manau, kad žaisti čia tikrai nebus lengva“, – įsitikinęs „Lokomotiv“ vairininkas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Luca Banchi
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Luca Banchi

Paklaustas apie naujoką M.Kalnietį, L.Banchi pirmiausiai išskyrė kauniečio patirtį.

„Nors nesu dirbęs su juo anksčiau, bendravau su buvusiai kolegomis ir žaidėjais Milane. Visi jie išskyrė Mantą kaip komandos žaidėją, turintį labai geras žmogiškąsias savybes, žaidėją, kuris puikiai supranta krepšinį. Tai, kad jis čia yra rungtyniavęs anksčiau, jam taip pat labai padeda. Tikiu, kad jis man padės ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų lipdant kolektyvą“, – vylėsi italas.

Kalbėdamas su Lietuvos žurnalistais L.Banchi taip pat prisiminė, jog jo ryšiai su mūsų šalies krepšinio šeimos atstovais ypač turtingi.

Be Rimanto Kaukėno ir brolių Lavrinovičių, „Lokomotiv“ treneris taip pat paminėjo Liną Kleizą – dabartinį „Ryto“ sporto direktorių, su kuriuo jam teko kartu darbuotis Milane.

„Linas – puikus vaikinas. Kartu Milane turėjome iš tiesų gerą laiką. Gaila, kad tas sezonas jam nebuvo pats sėkmingiausias, po jo jis baigė karjerą. Jau tada jis kentė kelio skausmus, tos problemos jį kamavo visą sezoną. Gaila, kad susitikome taip vėlai, bet aš puikiai puikiai prisimenu, koks geras jis buvo karjeros pradžioje“, – prisiminė italas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius