Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 22

Lukas Lekavičius laukia naujoko „Žalgiryje“ – įžaidėjas gerai žino jo stiprybes

Tai ne buvo vakaras, per kurį norisi kalbėti. Tačiau po ketvirto pralaimėjimo iš eilės Eurolygoje Lukas Lekavičius stabtelėjo, kad atsuktų finalines 4 sekundes atgal ir pažiūrėtų į priekį – o ten į Kauną atvykstantis buvęs jo bendražygis KC Riversas.

Nei karinė aplinka, nei Alytaus padangų gaisrą užgesinę ugniagesiai „Žalgirio“ tribūnose nepadėjo žalgiriečiams nutraukti nesėkmių serijos Eurolygoje.

Po dramatiškos rungtynių ketvirtadienį pabaigos Kauno komanda 59:61 pripažino Belgrado „Crvena zvezda“ pranašumą, nors turėjo plyšį išlįsti.

Tai buvo labai siaura landa, vos 4,4 sek. pločio, kai Serbijos komandos lyderis Billy Baronas įmetė vieną baudą, padidinęs persvarą iki dviejų taškų, o „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius paskutinę ataką patikėjo L.Lekavičiui.

VIDEO: „Karštom pėdom“: tušti „Žalgirio“ šoviniai, Š.Jasikevičiaus pastabos ir 4 pralaimėjimai iš eilės

Tai buvo natūralus sprendimas, nes Lukas yra greičiausias ir vikriausias komandos žaidėjas, su kamuoliu iš visų jėgų pasileidęs per visą aikštę.

Jis negavo baudos už greičio viršijimą, bet ir paskutinis metimas iš toli atsispyrus nuo vienos kojos nebuvo tikslus – paskutinė ataka buvo pernelyg trumpa, kad būtų išmintinga ir logiška.

„Nieko čia labai nesugalvosi – treneris taip ir ir sakė: varykis kamuolį ir mesk į krepšį“, – paklaustas, kaip dėliojosi mintys per paskutines keturias sekundes, sakė L.Lekavičius.

Jis pats gavo didesnį krūvį nei įprasta, nes komandoje neliko Alexo Perezo.

„Žalgiris“ atsisveikino su meksikiečiu įžaidėju, kuriam buvo planuojamas svarbus vaidmuo, bet Eurolygoje jis rinko po 3,1 taško ir taip ir neatradęs atakų dirigentui reikalingo pasitikėjimo.

„Tai buvo komandos vadovų sprendimas ir mes – žaidėjai – čia nieko nelėmėme“, – apie komandos draugo išvykimą sakė L.Lekavičius.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Lukas Lekavičius
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Lukas Lekavičius

Dabar jis ir Thomas Walkupas dviese turės dalytis įžaidėjo vaidmenį, jei Š.Jasikevičius ir toliau Eurolygos rungtynėse nepasitikės jaunuoju Roku Jokubaičiu.

Iki tol po 18 min. žaidęs L.Lekavičius šįkart žaidė 23 minutes ir kiek viršijo savo taškų vidurkį, surinkęs 9 taškus.

Nors iki tol Š.Jasikevičius rotavo tris įžaidėjus, prie L.Lekavičiaus ir A.Perezo ne mažiau pasitikėjęs šioje pozicijoje per karjerą mažai žaidusiu Th.Walkupu, dabar krūvis teks dviem.

L.Lekavičius įsitikinęs, kad taip nebus blogiau.

„Manau, kad komandai užtenka dviejų įžaidėjų, – pabrėžė 25 metų 180 cm ūgio gynėjas. – Tikrai atlaikysime krūvį.“

VIDEO: Tuščiais puolime šaudęs „Žalgiris“ nusileido ir „Crvena Zvezda“ klubui

Jam pačiam tenka atlaikyti ir Š.Jasikevičiaus priekaištų liepsną, kurią „Žalgirio“ treneris it drakonas spjaudo ant kone visų krepšininkų, įžaidėjus degindamas labiausiai.

L.Lekavičius teigė, kad taip buvo ir tada, kai jis atsiskleidė „Žalgiryje“, per pirmąjį karjeros etapą. Taip yra ir grįžus po dvejų metų Atėnų „Panathinaikos“.

„Šaras visada reiklus“, – sakė įžaidėjas.

VIDEO: Šarūno Jasikevičiaus interviu po rungtynių su Belgrado „Crvena Zvezda“

Netrukus prie jo prisidės dar vienas buvęs „Panathinaikos“ krepšininkas.

Elitinių Eurolygos klubų žaidėjas KC Riversas yra pakeliui į Kauną, palikęs Sevilijos ekipą Ispanijos lygos dugne, kad sugrįžtų į jam įprastą Eurolygos lygį.

L.Lekavičių pradžiugino naujas „Žalgirio“ pirkinys.

„Žalgirio“ gynėjas puikiai pažįsta 32 metų amerikietį, kuris po karjeros etapo Madrido „Real“, su kuriuo tapo Eurolygos čempionu, dvejus metus atstovavo „Panathinaikos“. 2017-2018 m. sezoną L.Lekavičius ir KC Riversas žaidė drauge.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./KC Riversas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./KC Riversas

Per pastarąjį sezoną Eurolygoje KC Riversas rinko po 8,5 taško. Jis atkovojo po 2,7 kamuolio ir atliko po 0,8 rezultatyvaus perdavimo, gaudavęs iš trenerio pakankamai daug laiko aikštėje (po 23 minutes).

L.Lekavičius teigė, kad KC Riversas lygiai taip pat gerai jausdavosi atakuojančio gynėjo ir lengvojo puolėjo pozicijose.

„Jis gali sužaisti ir antroje, ir trečioje pozicijose. Dar gali ir sužaisti po krepšiu“, – tvirto amerikiečio gebėjimą reikalui kilus „pacentruoti“ išskyrė L.Lekavičius.

Jis pasakojo, kad su KC Riversu nebuvo tiek geri bičiuliai, kad daug bendrautų už aikštės ribų, bet amerikietis jam patiko.

„Geras komandos draugas. Labai patyręs, nes žaidęs ne vienoje geroje komandoje. Pasižymi taiklia ranka – tikrai geras krepšininkas“, – sakė L.Lekavičius.

Iš žmogiškųjų savybių jis pažymėjo KC Riverso ramybę, pridūręs, kad jis nėra tylenis rūbinėje.

Vis dėlto L.Lekavičius supranta, kad naujokas „Žalgirio“ žaidimo neapvers – visiems Kauno krepšininkams reikės surasti būdą pakilti iš 14-os vietos Eurolygoje ir sugrįžti į pergales, kurią pasiekti turnyre artimiausia proga bus kitą ketvirtadienį Berlyne per pasimatymą su Roku Giedraičiu ir ALBA.

VIDEO: Nusivylęs A.Milaknis apie stringantį Žalgirį: Nežinau...
VIDEO: Nepatenkintas P.Jankūnas: blogai
VIDEO: J.Landale’as pyko ant savęs: žaidžiau šūdinai
VIDEO: M.Grigonis: gėda pralaimėti prieš savus sirgalius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius