Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 29

M.Grigonio pasiilgęs Šaras gerų žinių dėl ankstyvo lyderio sugrįžimo neturi

Kauno „Žalgiris“ išvyksta į vieną karščiausių taškų Eurolygos žemėlapyje. Ketverias iš paskutinių šešerių rungtynių laimėję žalgiriečiai ketvirtadienio vakarą Vilerbane grumsis su ASVEL, kuri namuose šį sezoną jau paguldė ne vieną pajėgiausio žemyno turnyro grandą.

Į Eurolygą po penkerių metų sugrįžęs Tony Parkerio valdomas klubas buvo laikomas ryškiu turnyro autsaideriu, bet daug ką nustebino savo aštriais dantimis nedidukėje 5,5 tūkst. žiūrovų talpinančioje „Astroballe“ arenoje.

Ten ASVEL laimėjo 7 iš 11 rungtynių, o tarp nugalėtų komandų buvo ir pirmajame aštuonete žygiuojantys Maskvos CSKA, Atėnų „Panathinaikos“ bei Milano „Olimpia“ klubai.

„Varžovas – labai gerai žaidžiantis namuose, ten skinantis pergales, – pagrindinę Prancūzijos čempionų stiprybę prieš skrydį į Lioną išskyrė „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius. – Akcentas bus fiziškumas, nes jie visą laiką išmuša varžovus iš ritmo savo fizine jėga, visą laiką žaidžia ant pražangos ribos. Puolime jie turi daug opcijų, toks vaizdas, kad patraukia vis kitas žaidėjas.“

Jei namuose ASVEL kabinasi į bet kurio varžovo atlapus, tai išvykose šiai ekipai kol kas nesiseka rinkti pergalių. Zvezdavo Mitrovičiaus auklėtiniai per 11 mačų svečiose arenose laimėjo tik sykį, tačiau Šaras nemano, kad pergales namuose ir nesėkmes išvykose lemia skirtingas energijos lygis.

„Manau, kad žaidžia su panašia energija, tik gal kartais namų sienos padeda, galbūt teisėjai dirba truputį kitaip, – svarstė Š.Jasikevičius. – Jie kiekvienose rungtynėse žaidžia ant pražangos ribos, tad reikia būti tam pasiruošusiems.“

Tiesa, pastaruoju metu į duobelę patekusios Vilerbano ekipos negelbsti net ir namų sienos. 2020-aisiais dar nelaimėjęs ASVEL yra įklimpęs penkių pralaimėjimų serijoje, o tarp tų nesėkmių buvo ir du kluptelėjimai savų sirgalių akivaizdoje.

„Gal tai lemia ir tvarkaraštis. Daug šnekame apie jų stiprybę namuose, o dabar namuose daug rungtynių neturėjo. Aišku, pralaimėjo namie prieš Madrido „Real“, pralaimėjo ir prieš Belgrado „Crvena zvezda“ tokiose keistose rungtynėse, kai pirmavo dideliu skirtumu, bet nelaimėjo. Čia yra Eurolyga, čia penkių pralaimėjimų serija nieko nestebina“, – tikino Š.Jasikevičius.

„Žalgiris“ su ASVEL šį sezoną sykį jau žaidė, kai savoje arenoje sukaustė prancūzų puolimą ir nugalėjo 70:56. Nors tąsyk gynyboje veikė beveik viskas, Šaras kaip raktą į pergalę Vilerbane išskyrė ne gynybą, bet jau minėtą fiziškumą.

„Svarbu bus viskas. Bet esminis dalykas – fiziškumas“, – pabrėžė specialistas.

VIDEO: Pamatykite: nuostabioje fanų atmosferoje A.Milaknio dėjimas ir „Žalgrio“ triuškinanti pergalė

Pirmosios tarpusavio rungtynės vyko jau prieš daugiau nei tris mėnesius – spalio 25-ąją. Per šį laiką abi komandos spėjo kiek pasikeisti, bet didžiausią pokytį pirmųjų rungtynių įrašą žiūrėjęs Šaras mato savo ekipoje.

„Naujovių yra pas mus, kad nėra Grigonio. Kai Marius tiek laiko nežaidžia, žiūrint į tas visas rungtynes šnekame, kad keista į jį žiūrėti. Atrodo, tiek esame jo pasiilgę, – kalbėjo Š.Jasikevičius. – O ASVEL žaidžia daugiau mažiau panašų krepšinį, galbūt tik (Adreianas) Payne'as daugiau prisideda. Negalvojome, kad jis gali tiek daug ir sėkmingai atakuoti iš toli, nes to nedarė per pastaruosius metus Atėnų „Panathinaikos“ ir kitur, bet ASVEL klube tą daro“, – 11 tritaškių iš 27 šį sezoną pataikiusi Vilerbano ekipos aukštaūgį išskyrė Š.Jasikevičius.

Nuo lapkričio 21-osios nerungtyniaujančio M.Grigonio spėjo išsiilgti ne tik Šaras, bet ir „Žalgirio“ sirgaliai. Tačiau jiems kauniečių treneris gerų žinių dėl reabilitaciją tęsiančio komandos lyderio neturi.

„Nemanau, kad viršijo medikų lūkesčius, – paklaustas apie M.Grigonio situaciją sakė Š.Jasikevičius. – Labai lėtas procesas, daug negaliu pasakyti, nes dar tikrai nėra arti sugrįžimo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius