Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 23

M.Schilleris – apie galvos skausmą dėl Milo, P.Garino būklę ir nematomus „Žalgirio“ herojus

Kauno „Žalgiris“ dvigubą Eurolygos savaitę pradėjo buksuodamas, bet žalgiriečių dar laukia ilga akmenuota atkarpa. Pasidžiaugęs pergale ir fantastiškais skaičiais gynyboje, Martinas Schilleris su nerimu nužvelgė savo lyderių minutes rungtynių protokole ir skausmo perkreiptą Artūro Milaknio veidą. Žalgiriečiai pasiekė svarbią pergalę Eurolygoje prieš Belgrado „Crvena zvezda“ 75:62, tačiau M.Schillerio stovykloje rūpesčių netrūksta.
Martinas Schilleris
Martinas Schilleris / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Žalgiris“ pirmajame kėlinyje paleido Belgrado „Crvena zvezda“ į atvirą greitkelį. Problemų prislėgti priešininkai galėjo pajusti krepšinio džiaugsmą laisvi laidydami tritaškius ir rinkdami kamuolius nuo žalgiriečių galvų. Svečiai iš Serbijos per 10 minučių suvertė 26 taškus ir vienu metu nurūko į priekį net 13 taškų skirtumu.

Tačiau po pertraukos Martino Schillerio vyrai pradūrė varžovams padangas ir kuro bakus.

Trečiajame kėlinyje „Crvena zvezda“ pelnė 14, o ketvirtajame – vos 4 taškus, ir pritrūkusi degalų nebepasiekė finišo „Žalgirio“ arenoje.

Žalgiriečių kraityje – svarbus taškas Eurolygos atkrintamųjų lenktynėse, bet prieš ketvirtadienio išvyką į Madridą M.Schillerio galvą slegia ne vienas rūpestis. Pirmiausia – dėl Artūro Milaknio sveikatos. Snaiperis dėl skausmų kirkšnies srityje gali praleisti artimiausią Eurolygos dvikovą.

„Sveikinimai vyrukams su pergale. Mane labai tenkino gynyba po pertraukos. Po jos leidome varžovams įmesti tik 18 taškų, ketvirtajame kėlinyje – tik keturis. Per pertrauką turėjome padaryti pakeitimus ir žaidėjai gerai prisitaikė. Aš labai patenkintas pergale, nes ji labai svarbi turnyro lentelės atžvilgiu“, – spaudos konferencijoje sakė M.Schilleris.

– Kokius pakeitimus padarėte per ilgąją pertrauką?

– Kalbėjome apie gynybą. Puolime buvome pakankamai rezultatyvūs (40 tšk. iki pertraukos). Turėjome sukontroliuoti Simonovičių ir situacijas, kuriose jis pataikė tuos tritaškius. Daug tų situacijų prasidėjo nuo jų žaidimo nugara į krepšį baudos aikštelėje.

– Marius Grigonis minėjo, kad mačo nebaigęs Artūras Milaknis (8 min.) turi sveikatos problemų. Ar jis vyks į Madridą ketvirtadienį žaisti su „Real“?

– Jis turi kirkšnies traumą. Tiksliai dar nežinome, ar tai kirkšnis, bet tai skausmas toje srityje. Tai sekino jį jau kurį laiką. Sezono pradžioje jis gavo nuskausminamųjų, gavo jų ir prieš KMT finalo ketvertą, bet tą kartą efektas nebuvo toks, koks sezono pradžioje.

Jis nesitreniravo prieš rungtynes. Pabandė pasitreniruoti šiandien, bet vienu metu nusiėmė nuo pratybų. Ar jis vyks į Madridą? Nesu tikras. Nuspręsime trečiadienį.

– Po pertraukos sumažinote rotaciją iki 7–8 žaidėjų, nors tai jums šį sezoną labai neįprasta. Kas tai lėmė?

– Rungtynių eiga. Tie vyrukai sukrovė mums persvarą ir todėl mes su jais likome aikštėje.

– Grigonis žaidė 36 minutes, dar du žalgiriečiai buvo arti 30 minučių ribos. Kiek tai svarbu po 48 valandų žaidžiant mačą Madride ir kaip intensyvus tvarkaraštis pastarosiomis savaitėmis veikia komandos žaidimą?

– Įtemptas tvarkaraštis man visada kelia nerimą. Keletą pastarųjų savaičių mes sprendėme galvosūkius dėl Luko Lekavičiaus. Ta savaitė iki KMT finalo buvo labai akmenuota. Nors Karolis Lukošiūnas tada labai sėkmingai prisijungė prie rotacijos, padėjo mums Barselonoje.

Bet esu labai susirūpinęs. Ypač, jei Milaknis nėra 100 proc. pasiruošęs. Viskas prasideda nuo Patricio Garino, kuris traumuotas nuo sezono pradžios.

Tačiau noriu pabrėžti, kad mūsų fizinio rengimo kolektyvas dirba puikiai. Jie puikiai padeda išvengti traumų. Aišku, išskyrus Pato, kuris turi rimtą traumą, bet su ja jis jau atvyko į Kauną. Steve'as Vasturia patyrė traumą sumušęs kelį rungtynių metu. Be jų neturėjome kitų problemų ir tai didelis Sigio (Sigito Kavaliausko), Nierkos (Nerijaus Navicko), Vyckos (Vytauto Kailiaus) ir Pauliaus (Jaciko) nuopelnas.

– Kokios fizinės būklės šiuo metu yra po koronaviruso grįžęs Lukas Lekavičius (16 min., 6 tšk.)?

– Jo pasirodymas buvo geras. Jo fizinė būklė dar ne čia, bet tai normalu. Mes džiaugiamės juo, nes jis daro skirtumą savo greičiu, gynybos draskymu be užtvaros. Mes labai džiaugiamės, kad jis grįžo.

– O kada tikitės aikštėje pamatyti Patricio Garino?

– Patricio po truputį prisijungia, žaidžia vienas prieš vieną ir du prieš du. Tai jau progresas.

Mano lūkesčiai dėl jo sugrįžimo labai maži. Nereikia pamiršti, kad Patricio nežaidžia jau pusantrų metų, todėl mūsų lūkesčiai ir neturėtų būti dideli.

Tai nėra negatyvu – tai tiesiog realistiška. Bet kas mane nuteikia optimistiškai, tai kad jis gali mums padėti gegužę. Nežaidęs tiek laiko, jis turės įeiti į ritmą ne tik dėl kelio, bet ir daug kitų dalykų. Todėl mes keliame labai atsargius lūkesčius. Tačiau jis juda į priekį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius