Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 22

M.Schilleris – apie sugrįžusį L.Lekavičių ir Belgrado komandos „X faktorių“

Kauno „Žalgiris“ yra pasiruošęs dvigubos Eurolygos savaitės išbandymams. Ketvirtadienį Martino Schillerio auklėtiniai Madride stos į mūšį su pastaruoju metu stringančiu „Real“, bet prieš tai – Belgrado „Crvena zvezda“ krepšininkų testas, kurį antradienio vakarą žalgiriečiams išlaikyti padės ir koronavirusą įveikęs bei į rikiuotę sugrįžęs įžaidėjas Lukas Lekavičius.
Martin Schiller
Martin Schiller / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Tai nukeltas mačas, Kaune turėjęs vykti dar prieš dvi savaites, tačiau tuomet kelią užkirto „Crvena zvezda“ ekipoje išplitęs koronavirusas.

Serbų komanda pasveiko, laimėjo Radijovaus Koračo taurę, praėjusį penktadienį minimaliu skirtumu namuose nusileido Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipai, o dabar yra pasiryžusi mesti iššūkį ir Kauno „Žalgiriui“.

Kūčių vakarą Belgrado klubas išsiskyrė su strategu Saša Obradovičiumi, vairą sugrąžinęs Dejanui Radonjičiui. Šis specialistas „Crvena zvezda“ klubui vadovavo 2013–2017 metų sezonuose.

51-erių sugrįžimas į Serbijos sostinę nebuvo rožėmis klotas. Nors pirmajame mače pavyko pranokti Atėnų „Panathinaikos“, tačiau tuomet sekė vos viena pergalė per šešis Eurolygos mačus.

Slogi atkarpa atėmė paskutinį šansą kabintis į atkrintamąsias. Šiuo metu „Crvena zvezda“ su 7 pergalėmis ir 17 pralaimėjimų nusileidžia tik paskutinėje vietoje esančiai Maskvos srities „Chimki“ komandai.

„Varžovai atsigauna, prieš kelias savaites sirgo koronavirusu, bet nepaisant to, praėjusią savaitę jie puikiai kovėsi su „Zenit“, – spaudos konferencijoje sakė Martinas Schilleris. – Naujas treneris ir kiek kitoks žaidimo stilius. Mes laukiame mūšio. Komandos identitetas išliko toks pat, nors pokyčių žaidime, lyginant su pirmuoju mūsų maču, galime rasti. Jie pridėjo keletą dalykų, bet tai padarė jau seniai. Jie jau adaptavosi prie to, ypač vidurio puolėjo pozicijoje. Gynyba šiek tiek kitokia, labiausiai kalbant apie „du prieš du“ situacijas. Žaidimo stilius likęs toks pat, atakas toliau organizuoja Cory Waldenas. Daug išpuolių kuriama ir per Davidovacą, o taškų pagrindiniu rinkėju išliko Jordanas Loydas. Su trenerių rokiruote pasikeitė komandos žaidimas gynyboje.“

Euroleague via Getty nuotr./Dejanas Radonjičius
Euroleague via Getty nuotr./Dejanas Radonjičius

Pirmasis tarpusavio mačas vyko dar trečiajame ture Belgrade, kai solidžiai sezoną pradėjęs „Žalgiris“ laimėjo 75:69.

Per šį laikotarpį „Crvena zvezda“ komanda gerokai pasikeitė.

Belgrade nebėra jau minėto trenerio Š.Obradovičiaus, atvykti ir išvykti spėjo amerikietis Johnny O'Bryantas, įsigytas įžaidėjas iš Andoros Quino Colomas, prie komandos prisijungė ir buvęs Roko Giedraičio komandos draugas Berlyne Landry Nnoko, sudėtyje pakeitęs išvykusį Emanuelį Terry.

Paskutinis pokytis – į Ankaros „Turk Telekom“ išvykęs J.O'Bryantas, prieš daugiau nei mėnesį rungtynių su Stambulo „Anadolu Efes“ metu susiriejęs su vyriausiuoju ekipos treneriu Dejanu Radonjičiumi.

„Su Johnny išvykimu jie prarado taškų, dar prarado dydį ir atletiškumą, – sakė „Žalgirio“ treneris. – Pagrindinis šios skylės kamšytojas yra Davidovacas, žaidžiantis per pirmąsias keturias pozicijas. Kurį laiką nebuvo Waldeno, Loydo ir Colomo, tad Davidocas turėjo daugiau kurti, daugiau žaisti ties perimetru ir pildyti „du prieš du“ situacijas. To tikimės ir Kaune – jis žais ir kurs progas kitiems. Gynyba prieš jį bus viena svarbiausių užduočių.“

Buvęs Manto Kalniečio ir Mindaugo Kuzminsko komandos draugas Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipoje šį sezoną Eurolygoje rinko po 11,3 taško, atkovojo 5,2 kamuolio ir fiksavo po 11,1 naudingumo balo.

M.Schillerio paminėtas Dejanas Davidovacas yra 202 cm ūgio puolėjas, pirmajame mače „Žalgiriui“ atseikėjęs 11 taškų ir 4 atkovotus kamuolius.

Pastaruoju metu jis demonstravo universalesnį žaidimą: rungtynėse su „Anadolu Efes“ pasižymėjo 12 taškų, 4 atkovotais kamuoliais, 4 rezultatyviais perdavimais ir 17 naudingumo rodikliu, tuo metu prieš „Zenit“ serbas surinko 8 taškus, 4 atkovotus ir 3 perimtus kamuolius, 3 rezultatyvius perdavimus, 4 klaidas ir 13 efektyvumo balų.

Euroleague.net nuotr./Johnny O'Bryantas
Euroleague.net nuotr./Johnny O'Bryantas

Dvikovoje prieš „Crvena zvezda“ žaisti turėtų ir Lukas Lekavičius, prieš tris savaites susirgęs koronavirusu.

„Jis gavo leidimą žaisti, tikimės, kad galės žaisti, – apie įžaidėjo sugrįžimą kalbėjo M.Schilleris. – Įspūdžiai gana geri. Treniruotėse jis nedalyvavo dešimt dienų, tad ištvermė pradžioje dar nebuvo įprasta. Bet prieš pirmąją komandinę treniruotę jis turėjo tris individualias pratybas. Esame optimistiški, kad Lukas rytoj mums duos naudos.“

Rungtynių pradžia – antradienį 20 val. „Žalgirio“ arenoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius