Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 26

M.Schilleris prieš dvigubą iššūkį Ispanijoje: apie M.Blaževičiaus situaciją ir namų faktorių

Martinas Schilleris iš storu sniego sluoksniu padengto Kauno ruošiasi kelionei į Valensiją, kur trečiadienį Kauno „Žalgirio“ vyrus palepins net 25 laipsnius sieksianti šiluma. Austras tikisi, kad ne tik oru, bet ir pergalėmis dvigubą Eurolygos savaitę galės džiaugtis žalgiriečiai.
Martinas Schilleris
Martinas Schilleris / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Trečiadienį „Žalgiris“ kausis su „Valencia“, o penktadienį susigrums su du lietuvius savo sudėtyje turinčia Vitorijos „Baskonia“.

Pirmieji mačai su Ispanijos ekipomis susiklostė skirtingai: Valensijos ekipos pranašumą teko pripažinti 82:94, o štai baskai buvo patiesti užtikrintai – 92:73.

Atsakomajame mače „Valencia“, panašu, gali turėti problemų, mat svarbus aukštaūgis Derrickas Williamsas gali nežaisti dėl traumos, klaustukas kabo ir virš Joano Sastres pavardės.

Po praėjusios savaitės įspūdingo sugrįžimo ir pergalės prieš Pirėjo „Olympiakos“ žalgiriečiai su 12 pergalių ir 9 pralaimėjimais rikiuojasi šeštoje turnyro lentelės vietoje.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Pergalingos rungtynių akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Pergalingos rungtynių akimirkos

Ši savaitė gali būti itin svarbi ir turnyro lentelės prasme, mat „Valencia“ (11-10) užima devintąją vietą, o „Baskonia“ (9-12) žengia 13-oje pozicijoje.

„Valencia“ – priešakyje. Tai labai gerai puolanti komanda, kuri yra antra lygoje pagal puolimo efektyvumą, pirma pagal dvitaškių taiklumą, trečia pagal baudų metimų pataikymą ir pirma pagal rezultatyvius perdavimus, – vardino M.Schilleris. – Kaip jie tai pasiekia? Daugiausia tuo, kad kamuolys atsiduria labai arti krepšio atakų metu dėl prasiveržimų ir žaidimo nugara. Jie turi didelius žmones 3–5 pozicijose.

Ir jie turi labai subrendusią komandą, kamuolys gerai juda, nėra vieno žaidėjo, kuris atsakingas už rezultatyvius perdavimus, yra tokie keturi. Tai labai subrendusi, labai patyrusi komanda. Žaisti prieš juos bus didžiulis iššūkis.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Martinas Schilleris
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Martinas Schilleris

– Rungtynėse Kaune Nikola Kaliničius ir Bojanas Dubljevičius jums pridarė daug problemų po krepšiu, kaip reikia gintis prieš juos?

– Jei įmanoma, neleisti jiems priimti kamuolio arčiau krepšio, tada jie taip lengvai neatsidurs geroje pozicijoje. Tai pagrindinė idėja. Tai nėra labai lengva padaryti, žinoma.

– „Valencia“ laimėjo kartą per paskutines penkerias rungtynes. Ar galima sakyti, kad komanda nėra geriausios formos?

– Niekada taip nepasakyčiau. Reikia žiūrėti ir į kontekstą, galvoti, kodėl taip yra. Didelis faktorius buvo Dubljevičiaus iškritimas, jis yra labai svarbus žaidėjas. Dabar jis grįžo ir tai daug ką keičia komandoje.

Louisas Labeyrie grįžta į ketvirtą poziciją, komanda tampa labiau subalansuota puolime, jų priekinė linija yra labai stipri ir jis (B.Dubljevičius – aut. past.) yra to pagrindinė dalis. Tad, viską susumavus, aš nesutikčiau su jūsų pasakymu.

– Ar turite informacijos dėl D.Williamso? Ar jis turėtų žaisti rytoj?

– Aš girdėjau, kad yra šansų, jog jis nežais. Mes, žinoma, ruošiamės scenarijui su juo aikštėje.

– Šios savaitės varžovai bus skirtingi. „Valencia“ puikiai puola, o „Baskonia“ yra labiau susikoncentravusi į gynybą. Jūsų akimis, kuris varžovas yra palankesnis „Žalgiriui“ šiemet?

– Tai geras klausimas. Atsiprašau, kad negaliu atsakyti, tikrai negaliu. Iš tokio taško į situaciją nesu pažvelgęs. Mes tiesiog koncentruojamės į rungtynes prieš „Valencia“. Mano asistentai daro darbus, vėliau koncentraciją perkelsime į susitikimą su „Baskonia“.

Tikrai nesu apie tai pagalvojęs. Žinote mano nuobodų atsakymą: einame iš rungtynių į rungtynes.

– Kaip jaučiasi Marekas Blaževičius, sergantis COVID-19?

– Jis gerėja, simptomai slopsta, nebekarščiuoja. Viskas atrodo neblogai. Žinoma, turime išlikti budrūs dėl COVID-19 situacijos. Reikia laikytis medikų nurodymų, jis yra namuose, izoliuojasi. Kai bus laikas, jis bus testuojamas ir vėl prisijungs prie komandos.

– Per dvi savaites sužaisite septynerias rungtynes. Ar yra minčių bent vieną iš tų mačų žaisti su antra komanda? Ar galbūt įtraukti dar daugiau jaunų žaidėjų?

– Jūs tikriausiai matėte paskutines rungtynes (prieš Kėdainių „Nevėžį“ – aut. past.), kur mūsų du jaunuoliai žaidė daug laiko, ypač Mantas Rubštavičius, kuris rungtyniavo 18 minučių. Mes artimai bendradarbiaujame su antra komanda, esame vienas didelis klubas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Mantas Rubštavičius
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Mantas Rubštavičius

Jų darbas yra nuostabus ir labai naudingas mums, treneris Arvydas Gronskis atlieka puikų darbą. Jis ir jo asistentai ne tik ugdo žaidėjus, bet ir duoda mums galimybę pailsinti kai kuriuos krepšininkus. Praėjusiose rungtynėse turėjome galimybę pailsinti Thomasą Walkupą.

Atsakant į jūsų klausimą, mes visada žvelgiame į galimybę ir galvojame, kiek galime įtraukti jaunesnius žaidėjus. Taip pat žiūrime, kiek galime pakelti minučių skaičių tiems, kurie nerungtyniauja tiek daug Eurolygoje ar nežaidžia išvis. Karolis Lukošiūnas, manau, sužaidė puikiai praėjusiame mače, pasinaudojo suteiktomis minutėmis ir daug prisidėjo.

– Laukia dvejos rungtynės išvykoje iš eilės. Ar vis dar jaučiate skirtumą tarp mačų namuose ir išvykose, kai nėra sirgalių?

– Taip, dėl kelionių. Tai pagrindinis dalykas. Didelis Kauno pranašumas yra ta žaliai balta siena, kurios, deja, su mumis nėra. Bet buvimas namuose vis dar yra privalumas, nes nereikia keliauti, gali treniruotis kaip įpratęs, gali miegoti savo lovoje. Privalumų yra, aišku, jie kiek mažesni nei anksčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius