Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 29

Marius Grigonis – apie „Žalgirio“ sėkmės priežastį ir savo ateitį Kaune

Magiškas skaičius aštuoniolika dabar sukasi Kauno „Žalgirio“ stebukladario galvoje. Tiek, Mariaus Grigonio nuomone, turėtų pakakti žalgiriečiams norint patekti į Eurolygos atkrintamąsias varžybas. Tikslas netoli, tačiau kliūčių ruožas – ilgas ir sunkus. Pirmasis žingsnis prasideda penktadienį su Vitorijos „Baskonia“.

„Kiekviena pergalė kainuoja labai daug. Pasižiūrėkite pastarąsias mūsų rungtynes. Čia nėra nieko už dyką“, – „El Correo“ žurnalistui Ivanui Benito Vitorijoje sakė M.Grigonis.

VIDEO: Nuo siaubo iki euforijos: chaotiška „Žalgirio“ mačo pabaiga Valensijoje

Anot „Žalgirio“ lyderio, atkrintamosios – minimalus jo tikslas. O ten gali būti visko.

„Jeigu gali žaisti atkrintamosiose, tai esi pakankamai geras, kad galėtum žaisti ir finalo ketverte, – tikino gynėjas. – Tačiau dar liko sužaisti daug rungtynių ir viskas gali pasikeisti.“

Su 13 pergalių ir 9 pralaimėjimais „Žalgiris“ Eurolygoje rikiuojasi šeštas. Tačiau devintoje vietoje esanti Stambulo „Anadolu Efes“ turi vos viena pergale mažiau. Todėl M.Grigonis „El Correo“ pasakoja, kad yra reiklus sau. Dar reiklesnis jis savo mylimoje komandoje.

„Tai yra komanda, su kuria užaugau ir kurią myliu. Pavyzdžiui, aš jau geriau laimėčiau Eurolygą vieną kartą su „Žalgiriu“, nei tris su bet kuria kita komanda. Čia pergalės džiaugsmingesnės, bet pralaimėjimai skaudesni“, – teigė žaidėjas.

Paklaustas, ar ketverius metus Hueskos, Manresos ir Tenerifės komandose praleidęs krepšininkas norėtų dar kartą sugrįžti į Ispaniją, M.Grigonis mielai linktelėjo galva.

„Žinoma. Tai man antra geriausia šalis po Lietuvos. Čia praleidau ketverius gerus metus ir tikrai norėčiau sugrįžti“, – neslėpė M.Grigonis.

VIDEO: „urBONUSas“: G.Žiemelio vizija, atsiliepimai apie D.Zavacką ir „Žalgirio“ transformacijos

Tuo tarpu paklaustas apie savo ateitį – trumpalaikę ar ilgalaikę, M.Grigonis neturėjo tikslaus atsakymo.

„Ne viskas priklauso nuo manęs. Šiuo metu turiu kontraktą dar ir kitam sezonui. Matysime, kaip čia bus. Dar per anksti apie tai kalbėti“, – „El Correo“ cituoja žalgirietį.

Ko jo mintyse nėra, tai galimybės žaisti NBA.

„Manau, NBA turi būti atletiškesnis žaidėjas. Man tikrai labai patinka Europos krepšinis. O mano svajonė – „Žalgiris“, ne NBA. Aišku, niekada negali žinoti. Bet, manau, mano vieta čia, Europoje“, – kalbėjo M.Grigonis.

VIDEO: Neįtikėtina: dar vienas pergalingas M.Grigonio metimas paskutinę sekundę

Vienas kandidatų tapti naudingiausiu sezono žaidėju mėgaujasi fantastiška kompanija, kuri susirinko Kaune. Anot jo, tai yra pagrindinė priežastis, kodėl „Žalgirio“ sezonas kol kas toks sėkmingas.

„Svarbiausia, kad turime fantastišką žmonių kompaniją, kurie kovoja kartu ir mėgaujasi vienas kitu. Dėl to „Žalgiris“ yra tokioje tvirtoje situacijoje. Viso to priežastis yra atmosfera rūbinėje. Mes esame kaip vienas kumštis. Tikime vienas kitu ir vienas kitam labai padedame. Tai yra pagrindinė sėkmės priežastis“, – įsitikinęs M.Grigonis.

„Treneris prie to prisidėjo. Iš pradžių buvo keista, nes buvome pripratę prie Šaro. Tačiau Schilleris irgi yra viena priežasčių, kodėl esame tokie sėkmingi. Jis laimėjo žaidėjų pasitikėjimą“, – „El Correo“ pripažino žaidėjas.

„Žalgirio“ ir „Baskonia“ dvikovos Vitorijoje pradžia – penktadienį 22 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius