-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 06

N.Mirotičių juokina kalbos apie jo persikėlimą į Barseloną dėl pinigų

Pinigai nebuvo pagrindinis veiksnys, nulėmęs Nikola Mirotičiaus apsisprendimą prisijungti prie „Barcelona“ klubo. Eurolygos superžvaigždė girdi kalbas užkulisiuose, tačiau jam jos kelia juoką. Po penkerių metų NBA lygoje 28-erių ispanas nutarė grįžti į Europą, nors turėjo didelį susidomėjimą tarp NBA klubų, o jo vertė rinkoje siekė dešimtis milijonų dolerių.
Nikola Mirotic
Nikola Mirotic / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Man labai juokinga, jog žmonės galvoja, kad „Barcelona“ pasirinkau dėl pinigų, – duodamas interviu Ispanijos žiniasklaidai sakė krepšininkas. – Tai girdėdamas aš kvatoju. Barseloną pasirinkau dėl krepšinio ir šeimos, tai yra mano prioritetų viršūnėje. Jei aš nesimėgauju krepšiniu, tuomet nejaučiu kasdieninės emocijos ir troškimo žaisti. Jei nesijaučiu laimingas, tai nesvarbu, kiek aš uždirbu. Jei atsibudęs nenoriu eiti į treniruotę, tokiu atveju neverta to imtis.“

N.Mirotičius užsiminė, jog jis norėjo svarbesnio vaidmens komandoje, kuri siekia būti viršūnėje, tačiau tą gauti NBA yra labai sudėtinga.

„Priežasčių yra daug, – apie grįžimą į Europą kalbėjo „Barcelona“ žvaigždė. – Svarbiausios buvo šeimyninės priežastys ir tai, jog pasiilgau Europos. Europietiško krepšinio stiliaus. Buvau komforto zonoje, o aš noriu kasdien tapti geresniu žaidėju. NBA buvau svarbus krepšininkas, bet viskas ten sukasi apie dvi ar tris žvaigždes. Nors žaidi startiniame penkete, bet labai sudėtinga padaryti karjeros šuolį, būti kažkuo kitu. Visada norėjau būti lyderiu ir kovoti dėl titulų.“

Prieš išvykdamas į stipriausią pasaulio lygą N.Mirotičius penkerius metus praleido Madrido „Real“ komandoje, kuri yra pagrindinė „Barcelona“ priešininkė. Ispanijos sostinės ekipos sirgaliai krepšininko perėjimo pas principinį varžovą nepriėmė šiltai.

„Jei žmonės jaučiasi geriau galvodami, jog aš juos išdaviau, tai tebūnie. Žinojau, kad yra daugybė žmonių, kurie mano ėjimai absoliučiai supranta“, – sakė N.Mirotičius.

Barselonoje 208 cm ūgio aukštaūgis rado, ko tikėjosi. Klubas laikomas favoritu laimėti Eurolygą, o ispanas – naudingiausias jo žaidėjas. N.Mirotičius šį sezoną renka po 18,5 taško, 6,5 atkovoto kamuolio bei 20 naudingumo balų.

Šį vakarą „Barcelona“ krepšininkus testuos lietuviškasis Maskvos srities „Chimki“ klubas. Mačo pradžia – 19 val. Lietuvos laiku Mytiščiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius