Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 21

Naujasis „Maccabi“ treneris nesureikšmina mūšio su „Žalgiriu“ ir senu bičiuliu Šaru

„Senas mūsų bičiulis Šaras“, – taip Kauno „Žalgiris“ pristatomas Izraelio žiniasklaidoje prieš penktadienio Eurolygos susirėmimą su Tel Avivo „Maccabi“. Tačiau Ioanniui Sfairopoului dar svetimos visos tos intrigos, kuriomis šį susitikimą bando apipinti Izraelio žurnalistai.
Ioannis Sfairopoulas
Ioannis Sfairopoulas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.
Penktadienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Maccabi“ | 20:00 | Kaunas

„Taip, tai svarbios rungtynės. Bet jos dar neišspręs ketvirtfinalio likimo“, – prieš išvyką į Kauną tikino „Maccabi“ treneris Ioannis Sfairopoulas.

Tiesa, jis su didžiausia pagarba atsiliepia apie varžovą, kuris praėjusį sezoną jį ir Pirėjo „Olympiakos“ eliminavo Eurolygos ketvirtfinalyje.

„Tai bus sunki misija, nes žaisime prieš labai gerą komandą ir dar jų namų aikštėje, – cituojamas I.Sfairopoulas. – Tai sunki namų aikštė, nors joje žalgiriečiai ir sunkiai pradėjo sezoną. Tačiau pastaruoju metu Kaune jie žaidžia žymiai geriau.

Turime būti labai susitelkę ir pasiruošę atlaikyti visus iššūkius, kurie mūsų laukia. Labai smagu, kad Kaune mus palaikys daug sirgalių.

Dabar esame gerame ritme, tačiau Eurolyga yra sudėtingas turnyras, ypač žaidžiant išvykoje.

Apie galutinį rezultatą negalvojame. Mąstome apie tai, ką turime padaryti aikštėje.“

VIDEO: „Eurolygos diena“: apgaulingas varžovas ir įspūdingas „Žalgirio“ lyderio rodiklis

Pakeliui į Kauną „Maccabi“ trečiadienį namuose 79:63 nukovė „Chimki“. „Žalgiris“ irgi dvigubą savaitę pradėjo pakilia nuotaika ir parsivežė sudėtingą pergalę iš Stambulo „Daruššafaka“ namų aikštės 75:71.

„Bandysime kuo greičiau atsistatyti ir pasiruošti rungtynėms. „Žalgirio“ arenoje atmosfera būna fantastiška. Ten žmonės kvėpuoja ir gyvena krepšiniu. Todėl visas 40 minučių turėsime išlaikyti fiziškumą, kad galėtume tikėtis pergalės“, – tikino „Maccabi“ gynėjas Michaelas Rollas.

„Maccabi“ laimėjo 3 iš 4 pastarųjų Eurolygos rungtynių ir tai įkvėpė komandą.

„Sutinkame stiprų varžovą, bet mes turime laikytis tos krypties, kuria nugalėjome „Chimki“ ekipą, – sakė Jake'as Cohenas. – Mes dar tikrai nesižvalgome į ketvirtfinalį. Kiekvienos atskiros rungtynės mums yra pačios reikšmingiausios.“

„Svarbiausia bus gynyba ir komandinis darbas. Toks žaidimas, kaip su „Chimki“ ekipa, – antrino Yovelis Zoosmanas. – Krepšinis Lietuvoje yra kaip religija. Jie visada taip sako, bet tai yra tiesa. Kaune žaisti nelengva, o juo labiau – išsivežti iš ten pergalę. Bet jei atvyksime pasiruošę ir laikysimės žaidimo plano, mes galime tai padaryti.“

Su 4 pergalėmis ir 9 pralaimėjimais „Maccabi“ rikiuojasi 5 pozicijomis žemiau nei „Žalgiris“ – 13 vietoje.

VIDEO: „Eurolygos diena“: į Kauną atvykęs amerikiečių desantas ir iš esmės pasikeitęs „Maccabi“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius