Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 18

Nurašytas žalgiriečių „X faktorius“ siunčia pozityvius signalus Šarui

Paulius Jankūnas jau senokai buvo toks aktyvus lemiamų minučių dalyvis. Madrido „Real“ šturmą padėjęs atlaikyti 35-erių „Žalgirio“ kapitonas įspūdingos pergalės fone pasiuntė pozityvų signalą ilgai jo savo radaruose laukusiam Šarūnui Jasikevičiui.
Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Kol Anthony Randolphas atsisukęs į teisėją priekaištavo jam dėl kieto Pauliaus Jankūno žaidimo krepšiu, veteranas nežiopsojo.

„Žalgirio“ kapitonas skubėjo tritaškio linijos link ir atsiplėšė nuo greitesnio, šoklesnio ir atletiškesnio „Real“ talento. Bet nugalėjo protas ir susitelkimas.

P.Jankūnas švystelėjo nelengvą metimą iš vidutinio nuotolio ir nesuklydo – metimas skrodė tinklelį ir lygino rezultatą 64:64 iki mačo pabaigos likus žaisti kiek daugiau nei 6 minutes.

P.Jankūnas spaudė kumščius iš pasitenkinimo, lyg šis metimas paskutinę sekundę būtų atnešęs pergalę „Žalgiriui“.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Paulius Jankūnas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Paulius Jankūnas

Bet šis metimas simbolizavo daugiau nei paprastą dvitaškį.

P.Jankūną jau senokai matėme realizuojantį sudėtingus metimus lemiamose rungtynių stadijose.

Šiemet Eurolygoje to dar tikrai neregėjome.

Per dvejas pirmąsias rungtynes su Vitorijos „Baskonia“ ir Milano „Olimpia“ žaliai baltų senbuvis nebuvo įmetęs nė vieno metimo iš žaidimo. Per 9 minutes 35-erių puolėjas prametė tris dvitaškius ir tritaškius, o Milane taškus susirinko meistriškai provokuodamas pražangas ir sumesdamas 6 baudas iš 6.

P.Jankūnas nuo suolo stebėjo ketvirtuosius kėlinius, kai „Žalgiris“ turėdavo pripažinti priešininkų pranašumą.

Bet aukštaūgis vėl pajuto lemiamų minučių metimų skonį.

Kai 15min po „Žalgirio“ pergalės P.Jankūno mandagiai paklausė, kaip jam sekasi įgyti formą po pasaulio čempionato ir įsilieti į atsinaujinusią Kauno komandą, kapitonas pats performulavo klausimą.

„Po praėjusio sezono galbūt būtų galima sakyti“, – nukirto P.Jankūnas, nusivylęs dėl savo (ne)pasirodymo 2018–2019 m. sezoną.

VIDEO: P.Jankūnas: apie savo formą ir puikią pergalę

„Nesu patenkintas savo žaidimu ir neturiu dar to ritmo, – atviravo P.Jankūnas. – Bet jaučiu, kad jis ateina. Galbūt per ilgai tai užtruko, bet jis ateina.“

P.Jankūnas dvikovoje su „Real“ žaidė 14 min. 34 sek. Ilgiausiai nuo sausio 31-osios, kai „Žalgiris“ praėjusio sezono viduryje svečiavosi Chimkuose.

P.Jankūnas pataikė abu savo dvitaškius iš vidutinio nuotolio, pelnė 6 taškus, atkovojo 3 kamuolius ir surinko 10 naudingumo balų.

Kiek sunkoka tuo patikėti, bet pastarąjį kartą rezultatyviau ir naudingiau P.Jankūnas žaidė sausio 24-ąją Milane.

„Daug dedu pastangų, kad grįžčiau į lygį, kuriame buvau prieš praėjusių metų traumas ir visas tas nesąmones. Manau, viskas bus gerai, – nepraranda tikėjimo P.Jankūnas. – Esu pasiruošęs visą laiką ir kai tik treneriai suteikia man minutes, noriu išnaudoti jas kuo geriau ir būti aikštėje. Nes ten būti labai smagu.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paulius Jankūnas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paulius Jankūnas

P.Jankūno „X faktorius“ buvo svarbus įrankis „Žalgirio“ pergalei pasiekti.

Jis ne tik netrukdė, bet ir smarkiai padėjo komandai. Jankiui būnant aikštėje, „Žalgiris“ įmetė 11 taškų daugiau nei „Real“.

„Paulius labai tiko šios dienos rungtynėms, – tikino Š.Jasikevičius. – Jankūnas mums duoda labai daug solidumo, patirties, sistemos žinojimo – gal jis labai padėjo ir Zachui LeDay.

Paulius kaip tokių metų neblogos fizinės formos. Tikiu, kad iš jo gausime didžiulę pagalbą. Jis yra jungianti grandis tarp trenerių, sistemos, naujokų. Tokie žmonės mums dabar patys svarbiausi.“

Strategas prasitarė, kad P.Jankūną kamuoja „viena problemėlė su raumenynu“.

Nelemtos traumos ir sveikatos problemos paliko kapitoną užribyje net 13-ai praėjusio Eurolygos sezono rungtynių, o ir aikštėje kapitonas dažnai jautėsi suvaržytas.

Bet P.Jankūnas tikisi, kad traumų istoriją pavyks pakeisti. Kaip ir „Žalgiriui“ pavyko pakeisti žaidimą su Madrido „Real“.

„Buvo visai kitas nusiteikimas, detalių išpildymas ir plano laikymasis, – žalgiriečių rezultato virsmą komentavo P.Jankūnas. – Pastarąsias dvejas rungtynes turėjome problemų su plano pildymu. Kiekvienas žaidėjas ne taip gerai išpildydavo trenerio užduotis. O šįkart ir Hayesas pirmajame kėlinyje įspūdingai sužaidė ir atakavo Tavaresą, po to Zachas išėjęs visas rungtynes traukė.

Nusiteikimas, kova ir noras, užsivedimas, manau, lėmė pergalę.“

O kas lėmė tokį P.Jankūno žaidimo virsmą?

„Įmečiau savo kelis metimus, bet nemanau, kad metimai čia svarbiausia. Čia tik ekstra. Svarbiausia išeiti ir neklysti gynyboje, – savo svarbiausią funkciją išskyrė patyręs žaidėjas. – Dabar toks mano įėjimas, kad turiu apsiginti, kovoti kamuolius, padėti komandai.

Puolime opcijos ateis pačios, kai pats gerai jausiesi. Kai treneris pamatys, kad jauti žaidimą, visada duos šansą puolime.“

16-ąjį sezoną „Žalgiryje“ pradėjęs veteranas kantriai seka ir savo, ir visos komandos progresą.

Septynis naujus žaidėjus „Žalgirio“ arenos rūbinėje išvydęs veteranas padeda naujokams susipažinti su žaliųjų kultūra. Kol kas vaizdas jį tenkina.

„Jie gerai įsilieja. Rezultatai gerėja. Nebus čia visos tokios rungtynės kaip su „Real“. Nebus viskas kaip sviestu patepta. Bet jie tikrai geri vyrukai, – 15min tikino P.Jankūnas. – Sunkiai dirba, klauso trenerių. Treneriai ir gražiais, ir negražiais būdais bando paaiškinti, ko iš jų nori. Bet jie klausosi, tobulėja, treniruotėse dirba šimtu procentų. Manau, po truputį pradeda suprasti, kas iš jų reikalaujama ir ko reikia atsiskleisti mūsų trenerio sistemoje.“

Į „Žalgirio“ arsenalą 2019–2020 m. sezono Eurolygos medžioklėje įtrauktas ne tik legionierių, bet ir kai kurių jau nurašytas ginklas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius