Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 20

Oficialu: Eurolygoje – beveik po 20 taškų NBA metęs krepšininkas

Kazanės UNIKS oficialiai pranešė apie komandos naujoką – aštuonis sezonus NBA rungtyniavusį O.J.Mayo.

Į Eurolygą po pertraukos grįžtantis Rusijos klubas 33-ejų 196 cm ūgio amerikiečiui įteikė vienerių metų sutartį.

O.J.Mayo savo laiku buvo tikra NBA žvaigždė. 2008 m. naujokų biržoje jis buvo pakviestas trečiuoju šaukimu – aukščiau nei Russellas Westbrookas, Kevinas Love'as ar Danilo Gallinari, o jau pirmajame savo sezone su „Memphis Grizzlies“ apranga gynėjas rinko net po 18,5 taško.

Sėkmingai O.J.Mayo žaidė ir antrajame sezone, kai jo rezultatyvumo vidurkis siekė 17,5 taško, tačiau vėliau statistika prastėjo, prasidėjo bėdos ir už aikštelės ribų.

2011-aisiais O.J.Mayo buvo suspenduotas 10 rungtynių dėl ištvermę gerinančio preparato. Krepšininkas teisinosi, kad išgėrė energetinio gėrimo.

Tačiau 2016-iaisiais O.J.Mayo įkliuvo dar sykį ir buvo nubaustas ilgiausia diskvalifikacija NBA lygos istorija – dvejiems metams. Tiksli draudžiama medžiaga, rasta sportininko organizme, nebuvo įvardinta.

Užsidarius NBA durims O.J.Mayo karjera pakrypo į Puerto Riką, Taivaną ir Kiniją – šiose šalyse amerikietis žaidė pastaruosius trejus metus.

NBA lygoje veteranas iš viso praleido aštuonis sezonus 2008-2016 m. ir gynė trijų komandų garbę – be „Grizzlies“, jis dar žaidė „Milwaukee Bucks“ ir „Dallas Mavericks“ klubuose. Iš viso pajėgiausioje pasaulio lygoje O.J.Mayo sužaidė 547 rungtynes, kuriose vidutiniškai pelnė po 13,8 taško ir atliko po 2,9 rezultatyvaus perdavimo.

O šį sezoną krepšininkas debiutuos Eurolygoje su UNIKS apranga. Kamuoliu Kazanėje jis dalinsis su kitais būsimaisiais komandos lyderiais – Mario Hezonja, Lorenzo Brownu ir Isaiah Canaanu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius