-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 06

Painiava Eurolygos lentelėje: prieš paskutinį turą – daugybė nežinomųjų

Intriga ir konkurencija reguliariajame Eurolygos sezone pasiekė aukščiausią tašką. Stipriausias Senojo žemyno turnyras pasitinka lemiamą turą, kuris atsakys į du pagrindinius klausimus: kas rungtyniaus atkrintamosiose varžybose ir kas jose turės namų aikštelės pranašumą?
Rokas Giedraitis
Rokas Giedraitis / Euroleague.net nuotr.

Kaip rašė 15min, nepriklausomai nuo mačo su Atėnų „Panathinaikos“ baigties, Kauno „Žalgiris“ šį Eurolygos sezoną užbaigs 11-oje pozicijoje.

Bet jei intrigos Nemuno saloje ketvirtadienio vakarą nebus daug, tai kitose arenose virs lemiamos kovos dėl vietos Eurolygos atkrintamosiose ir namų aikštelės pranašumo ketvirtfinalio serijose.

Eurolygos tinklalapis išskyrė svarbiausias dvikovas, kuriose spręsis galutinis šio reguliaraus sezono komandų paveikslas.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Artūras Gudaitis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Artūras Gudaitis

„Zenit“ kontroliuoja savo likimą

Šešios vietos atkrintamosiose varžybose jau yra okupuotos, o dėl likusių dviejų pozicijų vis dar kovoja keturios komandos – Madrido „Real“, Sankt Peterburgo „Zenit“, Vitorijos „Baskonia“ ir „Valencia“.

Likimą savo rankose laiko Artūro Gudaičio atstovaujama „Zenit“ (18-14), kuriai liko du mūšiai namuose: prieš Tel Avivo „Maccab“ (13-19) artėjantį penktadienį bei prieš Atėnų „Panathinaikos“ (11-20) kitą pirmadienį.

Rusijos klubas žino savo situaciją. Jei laimės abu mačus, jis pateks į ketvirtfinalį iš šeštos, septintos arba aštuntos vietos, priklausomai nuo rezultatų kitose arenose.

Tai supaprastina trenerio Xavi Pascualio užduotį, nes likę du varžovai žais tik dėl garbės. Be to, bus sunku tikėtis šviežių kojų iš „Maccabi“ žaidėjų, žaisiančių ketvirtąjį mačą per devynias dienas. Žydai sekmadienį pralaimėjo prieš ASVEL, antradienį susikibs su „Chimki“, o penktadienį – su „Zenit“.

„Scanpix“ nuotr./Walteris Tavaresas
„Scanpix“ nuotr./Walteris Tavaresas

„Real“ – ties prarajos riba

Karališkasis Madrido „Real“ (19-14) pastarąjį kartą Eurolygos atkrintamąsias praleido 2012-aisias. Labai arti tokio rezultato Pablo Laso auklėtiniai yra ir šiuo metu.

Ispanijos klubui reikalinga pergalė prieš Stambulo „Fenerbahče“, bet pro rakto skylutę gali prasmukti ir su pralaimėjimu.

Igorio Kokoškovo treniruojamai „Fenerbahče“ komandai pergalė prieš „Real“ ir Milano „Olimpia“ ekipos nesėkmė prieš Stambulo „Anadolu Efes“ užtikrintų ketvirtąją poziciją.

Prieš žūtbūtinį mūšį „Real“ klubui šypsosi sėkmė – „Fenerbahče“ bent dviem savaitėms prarado pagrindinį vidurio puolėją Janą Vesely, kuris dvikovoje su „Barcelona“ susižeidė čiurną. Čekas būtų buvęs labai svarbus akistatoje su Walteriu Tavaresu.

Nežinia yra ir dėl „Fenerbahče“ varikliuko Nando De Colo, kurį kamuoja kelio problemos.

„Real“ į ketvirtfinalį galėtų patekti ir pralaimėjusi Stambule, bet tam reikia bent vieno „Zenit“ kluptelėjimo.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rokas Giedraitis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rokas Giedraitis

Atkrintamosios dėl atkrintamųjų

Jei ketvirtadienio vakarą „Real“ pralaimės Stambule, „Valencia“ (18-15) ir Vitorijos „Baskonia“ (18-15) tą patį vakarą grumsis dėl tiesioginio bilieto į Eurolygos atkrintamąsias.

Baskų įkvėpimo šaltiniu galėtų tapti italas Archille Polonara, per pastarąsias trejas rungtynes renkantis įspūdingą statistiką – po 20,7 taško, 10,7 atkovoto ir 2 perimtus kamuolius, 4,7 rezultatyvaus perdavimo.

„Baskonia“ laimėjo 9 iš paskutinių 11 mačų, tuo metu „Valencia“ – 4 iš pastarųjų 5 rungtynių.

Mačas vyks Valensijoje, tačiau namų aikštelės pranašumas šį sezoną mažai ką reiškia. „Valencia“ paskutinį mūšį „La Fonteta“ arenoje pralaimėjo prieš Pirėjo „Olympiakos“, o „Baskonia“ laimėjo pastarąsias ketverias rungtynes išvykose iš penkerių.

Pirmoji tarpusavio akistata virto tikru trileriu, kurį „Baskonia“ 71:70 laimėjo panaikinusi 17 taškų deficitą.

Nenustebkite, jei ketvirtadienio rungtynėse abiejų ekipų sirgaliams iš nerimo vėl teks graužti nagus.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Ettore Messina
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Ettore Messina

Milano kova dėl pirmojo ketverto

Dar vienas ypatingas Eurolygos mūšis įvyks penktadienį Milane, kuriame „Olimpia“ (20-13) priims Stambulo „Anadolu Efes“ (22-11).

Fantastišką formą demonstruojantys Ergino Atamano auklėtiniai liks trečioje vietoje, jei Maskvos CSKA per paskutinius du mačus prieš ASVEL ir „Panathinaikos“ iškovos bent vieną pergalę.

Panašu, jog penktadienio akistata „Anadolu Efes“ reikšmės padėčiai turnyrinėje lentelėje neturės, bet tikrai ne Milano komandai, kuriai būtina pergalė, jei nori išsilaikyti ketvirtoje vietoje ir ketvirtfinalyje turėti namų aikštelės pranašumą.

Jei „Olimpia“ nusileis „Anadolu Efes“ komandai, ji gali nukristi net iki septintosios vietos, priklausomai nuo kitų rezultatų.

Ettore Messina su kompanija per pastaruosius keturis mačus laimėjo vos kartą, tad praėjusią savaitę Madride ir Vitorijoje „Anadolu Efes“ pelnyti 108 ir 111 taškų atrodo labai grėsmingai.

Negalime atmesti varianto, jog šios ekipos susikibs ir ketvirtfinalio serijoje, jei Stambulo ekipa liks trečia, o Milano – šešta.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./„Bayern“ šėlsmas patekus į Eurolygos ketvirtfinalį
Getty Images/Euroleague.net nuotr./„Bayern“ šėlsmas patekus į Eurolygos ketvirtfinalį

„Bayern“ šansai pasiekti ketvirtuką

Jei „Fenerbahče“ ir „Olimpia“ pralaimės, ketvirtoji vieta galėtų atsidaryti Miuncheno „Bayern“ (20-13) krepšininkams, kurių paskutiniame ture Katalonijoje lauks „Barcelona“ (24-9) egzaminas. Tokiu atveju vokiečiams bus būtina pergalė.

Šarūnas Jasikevičius su Andrea Trinchieri gali susitikti ne tik artimiausią penktadienį, bet ir ketvirtfinalio serijoje. Tam reikia: „Anadolu Efes“, „Real“ ir „Zenit“ pergalių bei „Bayern“ nesėkmės Barselonoje.

Praėjusią savaitę Bavarijos klubas įveikė Kauno „Žalgirį“ ir tapo pirmąja Vokietijos komanda, kuri prasmuko į Eurolygos ketvirtfinalį.

Bet alkis kyla bevalgant. „Bayern“ prieš Eurolygos lyderį sieks pergalės, o „Olimpia“ ir „Anadolu Efes“ rungtynės prasidės 15 minučių anksčiau, tad vokiečiai mačo svarbos nežinos iki paskutinės dvikovos akimirkos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius