Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 14

Pamatykite: galingas Linas Kleiza dramatiškame Eurolygos nervų kare

Į 15min eterį grįžta vakarai su Eurolygos rungtynėmis. Oficialus Eurolygos žiniasklaidos partneris 15min kviečia į „Eurolygos klasikos“ seansus, kuriuose atrinksime lietuviams aktualiausias ir įdomiausias išskirtines krepšinio rungtynes. Seansų startas – su fantastišku Lino Kleizos žaidimu dramatiškame Eurolygos pusfinalio trileryje 2010-aisiais.

2010-ųjų Eurolygos pusfinalio mačą tarp L.Kleizos Pirėjo „Olympiakos“ ir Belgrado „Partizan“ galėsite pamatyti 15min feisbuko kanale arba šioje 15min naujienoje, transliacijos pradžia – 17 val. 45 min.

Eurolyga sugrąžins jus į vieną geriausių L.Kleizos sezonų karjeroje.

Po ketverių metų Denveryje grįžęs į Europą, L.Kleiza pasirašė dvejų metų 12,2 mln. JAV dolerių vertės sutartį su Pirėjo „Olympiakos“.

Įspūdingą biudžetą surinkusi Graikijos komanda tą sezoną turėjo tokias žvaigždes kaip Joshą Childressą, Milošą Teodosičių, Theodorą Papalouką, Patricką Beverley, Nikola Vujčičių, Voną Waferį, Kostą Slouką, Sofoklį Schortsanitį ir kitus.

Bet 25-erių puolėjas nenublanko žvaigždžių komandoje. Anaiptol, su 17,1 taško vidurkiu (54 proc. dvit., 34,9 proc. trit.) L.Kleiza atsiėmė rezultatyviausiam Eurolygos krepšininkui skirtą prizą.

Dar per 30 minučių pridėdamas 6,5 atkovoto kamuolio, 1,3 rezultatyvaus perdavimo ir 17,9 naudingumo balo, lietuvis buvo išrinktas į pirmą Eurolygos simbolinę komandą.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Linas Kleiza
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Linas Kleiza

„Olympiakos“ tą sezoną taikėsi į Eurolygos čempionų titulą ir finalas jau buvo tarsi užprogramuotas šiai Atėnų priemiesčio ekipai. Tačiau sezono išsišokėlis Belgrado „Partizan“, su mums gerai pažįstamu Bo McCalebbu, skriejo dar vienos sensacijos link.

Tai buvo trileris, kuriame L.Kleizos likimas pakibo ore – iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus žaisti keletą sekundžių ir „Olympiakos“ atsiliekant dviem taškais, M.Teodosičiaus tritaškis net nelietė lanko. Bet įvyko stebuklas.

Šiame susitikime L.Kleiza žaidė net 40 minučių, surinko 19 taškų, 11 atkovotų kamuolių ir 26 naudingumo balus. Lietuvis buvo tiek rezultatyviausias, tiek naudingiausias nugalėtojų komandos žaidėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius