-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 05 16

Pamatykite: įspūdinga „Žalgirio“ pasala Stambule ir auksinis E.Ulanovo metimas

Oficialus Eurolygos žiniasklaidos partneris 15min kviečia jus į krepšinio vakaro seansą. Eurolygos klasika primins jums audringą žalgiriečių kelionę 2018-2019 m. sezone ir didžiulį siurprizą pasiutusiems sirgaliams Stambule.
„Žalgiris“ 2019-ųjų atkrintamosiose Stambule šventė nelauktą pergalę
„Žalgiris“ 2019-ųjų atkrintamosiose Stambule šventė nelauktą pergalę / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Antrąjį 2019-ųjų Eurolygos ketvirtfinalio serijos mūšį tarp „Žalgirio“ ir Stambulo „Fenerbahče“ kviečiame stebėti 15min feisbuko kanale arba šioje 15min naujienoje, transliacijos pradžia – 17 val. 45 min.

Kauno „Žalgiris“ padarė neįmanomą ir šešiomis pergalėmis iš eilės įšoko į paskutinį Eurolygos atkrintamųjų varžybų vagoną. Tačiau džiugių emocijų apsvaiginti žalgiriečiai greitai atsipeikėjo atkrintamųjų starte.

Sutikę Eurolygos reguliariojo sezono nugalėtoją Stambulo „Fenerbahče“, Kauno „Žalgirio“ krepšininkai patyrė vieną skaudžiausių pralaimėjimų klubo istorijoje – krito net 43:76.

43 įmesti taškai buvo „Žalgirio“ rezultatyvumo antirekordas Eurolygoje. Tai buvo net perpus mažiau, nei pakeliui į ketvirtfinalį žalgiriečiai rinko šešerių rungtynių šturmo metu (vid. 87,8 tšk.). Tai buvo netoli absoliutaus Eurolygos atkrintamųjų antirekordo (41 tšk.) ir visiško Eurolygos antirekordo (35 tšk.).

27 naudingumo balai, 23 klaidos, vos 7 rezultatyvūs perdavimai ir 31 pramestas metimas – tai buvo visiškas fiasko.

„Fenerbahče“ jau ruošėsi pribaigti „Žalgirį“ Stambule ir antrą kartą, o tada visus reikalus sutvarkyti paskutinėse trečiosiose rungtynėse Kaune, kai Lietuvos čempionai pribloškė Turkiją.

Antrosiose ketvirtfinalio rungtynėse „Žalgiris“ kibo „Fenerbahče“ į atlapus. Fantastiškai žaidę žaliai balti ketvirtąjį kėlinį pradėjo pirmaudami net 73:58.

Tačiau Željko Obradovičiaus armija pakilo į lemiamą šturmą, kuris privedė iki paskutinės minutės nervų karo. Kai stebuklingą metimą su sirena iš kišenės ištraukė Edgaras Ulanovas.

„Žalgiris“ triumfavo 82:80 ir sugrąžino Eurolygos atkrintamųjų varžybų seriją į Kauną 1-1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius