Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 29

Pamoka: iškalbinga Šarūno Jasikevičiaus žinutė „Žalgirio“ lyderiui

Šarūnas Jasikevičius Las Palmase pasiuntė žinutę, kokios šį sezoną dar nebuvo gavęs joks Kauno „Žalgirio“ lyderis. Bet prie drastiškų sprendimų trenerį privertė seniai toks matytas žalgiriečių pasirodymas ant Gran Kanarijos parketo, kurį žaliai balti paliko nuleistomis galvomis 66:73.
Nate'as Woltersas ir Aaronas White'as
Nate'as Woltersas ir Aaronas White'as / nuotr. Alfredo Pliadžio

„Kas?“ – po priekaištų tirados paskutinę antrojo kėlinio minutę skėstelėjęs rankomis Nate'o Wolterso perklausė Šarūnas Jasikevičius.

Nors išpuolis baigėsi lanko galiojimo laiką trumpinančiu Lauryno Biručio dėjimu, atrodo, „Žalgirio“ treneris supyko ant pagrindinio įžaidėjo, jog šis neryžtingai sustojo nepaisant laisvo koridoriaus krepšio link ir stabdė žaidimą perdavimu atgal.

„Žalgirio“ puolimas penktadienio vakarą, o ypač tas pirmąsias 25 minutes, buvo itin vargingas.

Apšauktas amerikietis, akivaizdu, kažką atkirto atgal, bet greitai turėjo permąstyti savo žodžius ir veiksmus ant atsarginių suolo. Į aikštę paskutinei 40 sekundžių atkarpai žengė Derrickas Waltonas.

VIDEO: Pamatykite: žybtelėjęs D.Waltono ir B.Davieso duetas neištempė „Žalgirio“ Ispanijoje

Po pertraukos N.Woltersas gavo paskutinį savo šansą.

Tačiau trečiojo kėlinio pradžioje jis sudvejojo mesti iš neblogos padėties ir netrukus įlipo į keturių rankų palmę. Išpuolis baigėsi dar viena klaida – jau 12-ąją per 23 pirmąsias mačo minutes.

Maža to, „Žalgiris“ prasileido du mirtinus tritaškius, kurie didino skirtumą iki rekordinio 29:46.

Šaras nebegalėjo to pakęsti.

Iki trečiojo kėlinio pabaigos likus žaisti 7 min. 44 sek., N.Woltersas buvo išimtas iš žaidimo ir daugiau į jį nebegrąžintas.

Tai nebuvo pirmas kartas, kai už žaidimo plano nesilaikymą Šarūnas Jasikevičius nebepakeldavo žaidėjo visą antrą rungtynių pusę. Tą jums galėtų papasakoti Marius Grigonis.

Kita vertus, tai buvo pirmas kartas, kai „Žalgirio“ treneris nebenaudojo tokios svarbos krepšininko.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius seniai nebuvo taip nusivylęs „Žalgiriu“

Šaras jau geriau ryžosi 4 minutes kritiniu metu duoti Rokui Jokubaičiui ir nuryti jo 18-metiškas klaidas, nei leisti ant parketo pagrindinį „Žalgirio“ įžaidėją, kurio +/ – rodiklis buvo išskirtinai didžiausias Kauno komandoje visą šį sezoną.

Bet N.Woltersas paskutinį 2018-ųjų Eurolygos vakarą nebuvo tas N.Woltersas, kuris įprastai tempdavo „Žalgirį“ į priekį.

Per 12 minučių amerikietis pelnė 2 taškus, atkovojo 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir sulydo 1 kartą.

N.Woltersas buvo superpasyvus. Mykolo Stumbro statistikos bazė rodo, kad tik 15 proc. „Žalgirio“ atakų baigėsi po N.Wolterso taškų, klaidų ar baudų metimų. Įprastai šis procentas siekia apie 30 – žalgirietis Eurolygoje rikiavosi tik už tokių krepšininkų kaip Aleksejus Švedas bei Mike'as Jamesas.

Bet į akis dar labiau krito žaidimo kontrolės nebuvimas, kuris iki pertraukos visiškai išbalansavo „Žalgirio“ žaidimą.

Atakų organizatoriai nevaldė „Žalgirio“, kuris pirmąją dviejų kėlinių atkarpą pralaimėjo 26:36, suklydo 11 kartų ir puolime atrodė klaikiai prieš daugiausiai taškų praleidžiančią Eurolygos ekipą.

N.Woltersui vadovaujant „Žalgirio“ žaidimui, „Gran Canaria“ įmetė 10 taškų daugiau nei svečiai. Mykolo Stumbro statistikos apskaičiavimais, tai buvo prasčiausias +/ – rodiklis žaliai baltų komandoje per tris pirmuosius kėlinius.

VIDEO: Trumpas R.Jokubaičio paaiškinimas, kas nutiko žalgiriečiams

Nors irgi nebuvo idealus, Derrickas Waltonas gerokai aštriau įvesdavo kamuolį komandos draugams.

Po kelių pavyzdinių atakų, atsisukęs į ant suolo sėdintį Nate'ą Woltersą, Šarūnas Jasikevičius lyg pirštu rodydamas į vadovėlį demonstravo, kaip turi atrodyti žalgiriečių puolimas. Sykį jis tėviškai plekštelėjo delnais atakų organizatoriui per žandą, kad N.Woltersas įsisavintų žaliai baltų puolimo principus Gran Kanarijos arenoje.

„Norėjosi surasti žaidėjus, kurie galėtų vykdyti tą žaidimo planą. Momentais ieškojome tų žaidėjų darydami labai daug keitimų, momentais neturėjome ką daryti ir žaidėme su tais, kurie plano nesilaikė“, – vėliau po rungtynių pasakojo Š.Jasikevičius.

Bet N.Woltersas dar vieno šanso jau nebegavo.

VIDEO: B.Davieso nusivylimas po pralaimėjimo Gran Kanarijoje

Prieš išskrisdamas į Las Palmasą, Šarūnas Jasikevičius minėjo, kad N.Woltersas žais ribotas minutes, nes dėl traumos nežaidęs dvi savaites, kiek prarado žaidimo skonį.

„Galvoju, jaučiasi, – paklaustas apie traumos padarinius, Las Palmase žurnalistams pasakojo Š.Jasikevičius. – Bet viena yra traumos padariniai, o visai kita, kai jis nesilaiko žaidimo plano.“

Pats N.Woltersas paklaustas apie savo fizinę būklę nesiskundė.

„Man viskas gerai. Tik reikia grįžti į ritmą“, – 24sek tikino jis.

Bet Š.Jasikevičiaus sprendimo neleisti jo ant parketo likusią 18 minučių atkarpą jis nedetalizavo.

VIDEO: N.Woltersas apie trenerio sprendimą neleisti jo į aikštę likusias 17 min.

„Ypač nuvylė įžaidėjai, – Gran Kanarijos arenos tunelyje atsiduso Šarūnas Jasikevičius, seniai matęs tokią savo komandą. – Pasakyčiau, iš visų galbūt Rokas labiausiai laikėsi žaidimo plano. Atrodo, Jokubaitis vienintelis suprato, ką mes norėjome padaryti per tas porą pastarųjų dienų.“

„Žalgiris“ negali žaisti be pagrindinio įžaidėjo du svarbiausius rungtynių kėlinius.

Komandai reikia agresyvaus N.Wolterso, kuris aštriais įkirtimais į baudos aikštelę atveria visai kitas galimybes tiek sau, tiek visai komandai.

Ypač dabar, kai sausį laukia mėsmalė su keturiomis pirmojo Eurolygos septyneto komandomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius