Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 05

Parašą ant kontrakto padėjęs M.Kuzminskas: „Smagu sugrįžti į Eurolygą“

Mindaugas Kuzminskas oficialiai tapo Sankt Peterburgo „Zenit“ žaidėju. 31-erių Lietuvos rinktinės puolėjas su Eurolygoje žaisiančia Rusijos komanda susitarė dėl vienerių metų sutarties.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

205 cm ūgio puolėjas į Eurolygą sugrįš po pusantrų metų pertraukos – pastarąjį kartą pajėgiausiame žemyno turnyre jis žaidė 2019 m. rudenį, kai trumpai atstovavo Pirėjo „Olympiakos“ klubui. Nuo tada Kuzia rungtyniavo Krasnodaro „Lokomotiv“ komandoje.

„Smagu vėl sugrįžti į Eurolygą. „Zenit“ turi nuostabų trenerį, yra profesionalus klubas su gerais žaidėjais. Man dažniausiai sunku priimti sprendimus, bet šį kartą tą padariau gana lengvai. Džiaugiuosi prisijungdamas prie komandos ir tikiuosi, kad ateinančiame sezone pasieksime aukščiausius tikslus“, – prisistatydamas kalbėjo M.Kuzminskas.

Sankt Peterburge lietuvį treniruos katalonas Xavi Pascualis, o kartu su juo žais Artūras Gudaitis.

„Esame patenkinti, kad Kuzminskas taps mūsų šeimos dalimi. Jis – patyręs žaidėjas, galintis žaisti dvejose pozicijose – lengvojo ir sunkiojo krašto puolėjo. Jis gerai pataiko iš toli, gerai žaidžia arti krepšio“, – apie naują auklėtinį kalbėjo X.Pascualis.

„Zenit“ praėjusiame sezone gerokai patampė nervus Šarūno Jasikevičiaus treniruojamai „Barcelona“, kuriai Eurolygos ketvirtfinalyje nusileido tik 2-3. VTB Vieningoje lygoje Piterio klubas laimėjo reguliarųjį sezoną, bet pusfinalyje 1-3 krito prieš Maskvos CSKA.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Eurolyga. Sankt Peterburgo „Zenit“ – Kauno „Žalgiris“
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Eurolyga. Sankt Peterburgo „Zenit“ – Kauno „Žalgiris“

„Mindaugas Kuzminskas yra patyręs žaidėjas, galintis žaisti per dvi pozicijas. Jo individualios savybės buvo įvertintos daugybe apdovanojimų ir komandinių laimėjimų, o tai rodo, kad jis žino pergalių vertę, – kalbėjo „Zenit“ generalinis direktorius Aleksandras Cerkovnas. – Per du sezonus Rusijoje Mindaugas užsitarnavo sirgalių ir kitų žaidėjų pagarbą. Esu tikras, kad jis taps svarbia mūsų komandos dalimi.“

Praėjusį sezoną Europos taurėje per beveik 27 minutes M.Kuzminskas pelnė po 12,4 taško (55 proc. dvit., 34,4 proc. trit., 77,5 proc. baud.), atkovojo po 4,4 kamuolio, atliko po 1,5 rezultatyvaus perdavimo ir fiksavo po 13,6 naudingumo balo.

VTB lygoje – 14,5 taško (64 proc. dvit., 33 proc. trit., 81,1 proc. baud.), 5,2 atkovoto kamuolio, 2,4 rezultatyvaus perdavimo ir 16,2 efektyvumo balo rodiklis per vidutiniškai 30 minučių ant parketo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius