Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 02 23

Paskutinis perspėjimas: bet koks incidentas Graikijai gali kainuoti Eurolygos kovas

Penktadienį po Atėnų OAKA arenoje įvykusių rungtynių tarp vietos „Panathinaikos“ ir „Barcelona“ trys šiame mače teisėjavę arbitrai buvo užpulti, o vienas iš jų – sužalotas. Po įvykusio incidento Eurolyga išplatino savo poziciją.
Luigi Lamonica
Luigi Lamonica / Getty Images/Euroleague.net nuotr.
Temos: 1 Eurolyga

"Du piliečiai įvykdė bailų, kriminalinį išpuolį, išdauždami taksi automobilio langą, kuris vežė teisėjus iš OAKA arenos į viešbutį. Laimei, visi trys arbitrai, jų vadovas ir automobilio vairuotojas yra sveiki. Po incidento, Eurolyga susisiekė tiesiogiai su vietos policija, kuri garantavo apsaugą teisėjams iki tol, kol jie paliks šalį.

Eurolyga toliau netoleruos bet kokio smurto apraiškų. Eurolyga bendradarbiaus su įvykio tyrėjais. Jei du automobilį užpuolę asmenys bus identifikuoti, jiems bus uždrausta lankytis Eurolygos rungtynėse iki gyvos galvos.

Eurolyga ir toliau sieks bendradarbiavimo su visais klubais, kad panašūs incidentai ateityje nepasikartotų. Nors šis išpuolis per 20 Eurolygos metų yra beprecedentis, jei ateityje nutiks bet koks panašus įvykis Graikijos teritorijoje, tai signalizuos, kad šalyje apsilankančioms komandoms, jų aistruoliams ir teisėjams čia sukurti saugios aplinkos yra neįmanoma. Todėl Eurolyga pasilieka teisę perkelti visus Eurolygos, Europos taurės ir jaunimo Eurolygos mačus už Graikijos teritorijos", - skelbiama pranešime.

Roko Lukoševičiaus nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir garsus krepšinio teisėjas Luigi Lamonica
Roko Lukoševičiaus nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir garsus krepšinio teisėjas Luigi Lamonica

Priminsime, kad italas Luigi Lamonica, kroatas Damiras Javoras ir turkas Eminas Mogulkočas po rungtynių į viešbutį keliavo taksi automobiliu, tačiau nuvažiavus maždaug penkis kilometrus nuo OAKA arenos buvo užpulti.

Motociklais taksi prisiviję vandalai išdaužė galinį langą ir stipriai apgadino automobilį.

Vienas labiausiai vertinamų ir bene daugiausiai patirties sukaupusių Europos teisėjų, 54-erių L.Lamonica išpuolio metu patyrė sunkių sužalojimų ir naktį turėjo praleisti ligoninėje. Šeštadienį ryte italas su policijos palyda nuvyko į viešbutį, o tuomet į oro uostą.

Atkaklų susitikimą Atėnuose rezultatu 92:81 laimėjo „Barcelona“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius