Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 18

Paulius Motiejūnas – apie Šaro kėdę „Žalgiryje“ ir tikėjimą komanda

Aštuonių pralaimėjimų serija Eurolygoje neinicijavo raganų medžioklės Kaune. „Žalgirio“ klubo vadovas Paulius Motiejūnas Eurolyga.lt sakė, kad Lietuvos čempionų organizacija tiki treneriu Šarūnu Jasikevičiumi ir jo kareiviais.

Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas prieš pusantro mėnesio lyg pranašas Atėnuose nepasidavė optimizmui.

Prieš rungtynes su „Olympiakos“ lapkričio pradžioje žalgiriečių sąskaitoje buvo 3 pergalės ir 3 pralaimėjimai, o žaliai balti kaip tik ruošėsi mūšiui po pralaimėtos, bet įkvepiančios kovos su „Barcelona“ turtuoliais.

Bet P.Motiejūnas tada neatrodė ramus dėl augančio „Žalgirio“ žaidimo. 38-erių vadovas šypsojosi – jo darbe įtampa yra nuolatinė palydovė.

Tačiau kaip bendravo su Šarūnu Jasikevičiumi tada, prie 50 proc. pergalių ir pralaimėjimo balanso, taip bendrauja ir dabar, kai „Žalgiris“ po 8 nesėkmių iš eilės sminga į turnyro lentelės dugną.

Lyg būtų koks vaistas, kur pakeistum vieną dalyką, ir viskas pasikeistų. Taip nėra.

P.Motiejūnas su Šaru šnekučiuojasi kiekvieną dieną, bet stengiasi nekelti įtampos.

„Šioje srityje svarbiausia nepradėti pyktis ir ieškoti atpirkimo ožių, – Eurolyga.lt sakė P.Motiejūnas. – Mes tikime sistema. Tikime savo surinktais žaidėjais, treneriu, ir toliau dirbame.

Po kiekvienų rungtynių analizuojame ir diskutuojame, ką būtų galima pagerinti. Lyg būtų koks vaistas, kur pakeistum vieną dalyką, ir viskas pasikeistų. Taip nėra.

Mes suprantame, kad su pergalėmis ateina pasitikėjimas, geresnis vienas kito supratimas. O kai jo nėra, slegia įtampa, stinga pasitikėjimo, tai ateina pralaimėjimai.“

VIDEO: Pralaimėjimų kartėlis nepalieka „Žalgirio: Šarūno Jasikevičiaus spaudos konferencija

Sirgaliai turi kur kas mažiau kantrybės.

Jie jau kelia klausimus dėl Šarūno Jasikevičiaus metodikos efektyvumo ir trenerio ateities „Žalgirio“ komandoje. Dauguma aistruolių mielai pakeistų bent trečdalį žaidėjų.

Tačiau P.Motiejūnui dėl Šaro ir jo komandos nekyla abejonių.

„Tokie klausimai tik veda prie atpirkimo ožių paieškos. Bet mes visi dirbame kartu ir palaikome vienas kitą, palaikome žaidėjus. Kaip visada akcentavome, tų, kurie mums nereikalingi, pas mus ir nėra. O kas yra, tie reikalingi. Ir mes tikime, kad įsižaisim, – teigė P.Motiejūnas. – Tikime vyr. treneriu, jo štabu ir dirbame toliau.

Tikrai labai sunku. Kala per galvą tie pralaimėjimai. Ne tik žaidėjams, bet ir treneriams. Tačiau esame komanda ir dirbame kaip komanda.“

VIDEO: „Ginčas“ dėl „Žalgirio“ trenerio: kiek pralaimėjimų gali atlaikyti Šaras?

„Žalgiris“ taip pat neplanuoja jokių didesnių rokiruočių ekipos sudėtyje.

P.Motiejūnas su savo komanda toliau intensyviai seka žaidėjų rinką, bet dabar joje nėra arba laisvų, arba įperkamų, arba „Žalgiriui“ tinkamų žaidėjų, kurie atėję darytų skirtumą.

„Imti, kad imtume ir tiesiog paimituotume darbą, tai taip mes nedirbame. Turime scenarijus. Su Perezu scenarijus nepavyko, tad yra kitas scenarijus be jo. Šukuojame rinką po kelis kartus per dieną, bet imti tik tam, kad imtume, tai tikrai taip nedarysime“, – pabrėžė P.Motiejūnas.

Atsisakęs A.Perezo paslaugų, „Žalgiris“ neketina atsisakyti kurių nors kitų žaidėjų.

„Visada sakėme, kad norint kažką keisti, turi turėtų kuo pakeisti. Taip pat visada sakome, kad viešai apie tokius dalykus nekalbame. Mūsų žaidėjai geri ir mes jais tikime. Aišku, nėra taip, kad rezultatai tenkintų. Ir patys žaidėjai nėra patenkinti savo rezultatais. Bet jie dirba ir mes juos palaikome“, – pridūrė P.Motiejūnas.

Pernai „Žalgiris“ taip pat buvo įklimpęs į pralaimėjimų pusnį, kai žiemą per 10 rungtynių patyrė 8 pralaimėjimus. Vis dėlto finišo tiesiojoje žalgiriečiai stebuklingai išsikapstė ir pasiekė atkrintamąsias varžybas.

Lygindamas šias dvi situacijas, P.Motiejūnas pastebėjo, kad tuomet komanda galėjo atsiremti į lyderius, kurie jau žaidė „Žalgiryje“ ne pirmus metus.

„Pernai buvo daugiau traumų ir buvo daugiau žaidėjų iš praeities, kurie vedė komandą. Ypač Brandonas Daviesas ar Aaronas White'as, jau net nekalbant apie lietuvius. Dabar pagrindiniai mūsų legionieriai pasikeitė. Tas ir yra, kad naujokai dar nepajuto sistemos, jos iki galo nesuprato. Įsivažiavimas mums visada užtrukdavo. Dabar jis užtrunka ilgiau“, – sakė P.Motiejūnas.

„Žalgirio“ vadovas džiaugiasi, kad sunkią akimirką sirgaliai nenusisuka nuo komandos.

Jie jau iššlavė visus bilietus į sausio 2-osios namų rungtynes su Tel Avivo „Maccabi“. „Žalgirio“ arenoje vienerias Eurolygos rungtynes aplanko vid. 14,6 tūkst. aistruolių – daugiausiai visame turnyre.

„Smagu, kad yra fanų ir yra toks palaikymas. Jis ypač jautėsi antradienį, – pastebėjo P.Motiejūnas. – Kabinamės už to minimalaus optimizmo ir dirbame toliau.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius