Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 09

Penki ryškiausi sugrįžimai į Eurolygą

Penki žaidėjai, penki sugrįžimai, vienas turnyras ir vienas tikslas. Po kelerius metus trukusių pertraukų į Eurolygą sugrįžo penkios ryškios krepšinio asmenybės, kurios jau pirmose rungtynėse priminė apie save bei kėlė arenose susirinkusius žiūrovus ant kojų.
Nikola Mirotičius
Nikola Mirotičius / Euroleague.net nuotr.

Tinklalapis „Euro Hoops“ pristato šiuos penkis visiems gerai žinomus krepšininkus, skambiai sugrįžusius į stipriausią Senojo žemyno turnyrą.

Euroleague.net/Omri Casspi
Euroleague.net/Omri Casspi

Omri Casspi (Tel Avivo „Maccabi“)

Izraelio krepšinio žvaigždė į „Maccabi“ sugrįžo po 10 metų ir 6 mėnesių pertraukos NBA. 31-erių puolėjas sugrįžo į komandą, kurioje 2005-aisiais pradėjo savo karjerą. O.Casspi tikslas – sugrąžinti „Maccabi“ į Eurolygos atkrintamąsias.

„Pakelkite rankas tie, kurie pasiruošę krepšiniui. Šiandien startuoja Eurolyga“, – O.Casspi šia žinute pasidalino savo „Instagram“ paskyroje prieš sezono atidarymo rungtynes su Maskvos srities „Chimki“.

Nors „Maccabi“ pirmąjį mūšį Rusijoje pralaimėjo 83:89, tačiau O.Casspi buvo ryškus. Per beveik 23 minutes jis pelnė 13 taškų, atkovojo 6 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, kartą suklydo bei surinko 20 naudingumo balų.

Euroleague.net nuotr./Nikola Mirotičius
Euroleague.net nuotr./Nikola Mirotičius

Nikola Mirotičius („Barcelona“)

Nuo paskutinių N.Mirotičiaus rungtynių Eurolygoje buvo praėję 5 metai ir 4 mėnesiai – su Madrido „Real“ 2014-aisiais jis kovėsi Eurolygos finale Milane.

NBA įsitvirtinęs puolėjas tarpsezonyje nusprendė spjauti į stipriausios planetos lygos pasiūlymus bei sugrįžo į Ispaniją, bet ne į šalies sostinės ekipą. Šis „Barcelona“ pirkinys laikomas skambiausiu vasaros ėjimu Eurolygoje.

Savo meistriškumą N.Mirotičius pademonstravo jau pirmajame mače, užfiksavęs rezultatyviausią pirmojo turo pasirodymą. 28-erių ispanas kovėsi tiek arčiau krepšio, tiek toliau, o tai padėjo „Barcai“ iškovoti pergalę Stambule prieš „Anadolu Efes“.

Per 26 minutes N.Mirotičius pelnė 24 taškus, atkovojo 4 kamuolius, blokavo 2 metimus, 2 kartus suklydo, surinko 22 naudingumo balus.

„Aikštelėje jaučiausi puikiai. Akivaizdu, kad labai džiaugiuosi sugrįžęs. Labai laukiau pirmųjų rungtynių“, – sakė mačo MVP tapęs „Barcelona“ lyderis.

Euroleague.net/Barcelona
Euroleague.net/Barcelona

Malcolmas Delaney („Barcelona“)

Fortūna atsuko nugarą buvusiam žalgiriečiui Kevinui Pangosui, prieš sezono startą patyrusiam traumą. Kanadiečio nesėkmė atvėrė galimybę Malcolmui Delaney sugrįžti į Eurolygą po 3 metų ir 4 mėnesių pauzės.

Pastarąjį kartą stipriausiame Senojo žemyno turnyre amerikietis varžėsi 2016-aisiais metais, kuomet Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipą nuvedė iki pat Eurolygos finalo ketverto Berlyne.

M.Delaney nėra linkęs švaistyti progų, tad „Barcelona“ varžovai turėtų būti atsargūs. 30-metis įžaidėjas varžovus baudžia už menkiausią klaidą, o tuo įsitikinti pirmajame ture galėjo „Anadolu Efes“ krepšininkai.

Sugrįžimo dvikovoje „Barcos“ įžaidėjas per 21 minutę surinko 11 taškų, 3 atkovotus ir 1 perimtą kamuolį, 7 rezultatyvius perdavimus, 2 klaidas ir 16 naudingumo balų.

„Puikus būdas pradėti Eurolygos sezoną. Turime dar daug vietos gerinti žaidimą, tad mūsų tikslas yra toliau tobulėti“, – po rungtynių „Instagram“ tinkle žinute pasidalino M.Delaney.

Euroleague.net nuotr./Tyrese'as Rice'as
Euroleague.net nuotr./Tyrese'as Rice'as

Tyrese‘as Rice‘as (Atėnų „Panathinaikos“)

Buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ įžaidėjas priklauso ypatingam krepšininkų sąrašui, kurie yra triumfavę tiek Eurolygoje – 2014-aisiais su „Maccabi“, tiek Europos taurėje – 2015-aisiais su „Chimki“.

Nuo paskutinio T.Rice‘o mačo Eurolygoje, vilkinti „Barcelona” marškinėlius, buvo praėję dveji metai ir penki mėnesiai. 32-ejų amerikiečiui reikėjo naujo karjeros iššūkio, o tai jam pasiūlė Atėnų „Panathinaikos“.

Įžaidėjas pirmojo mačo pabaigoje į Belgrado „Crvena zvezda“ krepšį įmetė keturias svarbias baudas paeiliui, taip padėjęs įtvirtinti „Pao“ pergalę. Iš viso T.Rice‘as pergalingame mače namuose per 14 minučių pelnė 12 taškų, atkovojo 2 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, kartą suklydo, surinko 16 naudingumo balų.

„Eini į aikštelę ir atlieki savo darbą. Darai tai, ką privalai padaryti, kad pasiektume pergalę“, – po dvikovos sakė T.Rice‘as.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Luisas Scola
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Luisas Scola

Luisas Scola (Milano „Olimpia“)

Tai buvo paskutinės minutės Milano ekipos pirkinys. Nors L.Scola dalykų paskutinei akimirkai nepalieka, tačiau šįkart jis padarė išimtį. 39-erių Argentinos krepšinio legenda savo meistriškumą pademonstravo nedelsdamas, tapęs rezultatyviausiu „Olimpia“ žaidėju dvikovoje Miunchene prieš „Bayern“.

Eurolygoje L.Scola nerungtyniavo nuo 2007-ųjų, kuomet su Vitorijos „Tau Ceramica“ grūmėsi finalo ketverte Atėnuose.

Po 12 metų ir 4 mėnesių į Eurolygą argentinietis sugrįžo pasikeitęs iš išvaizdos – ilgus plaukus pakeitė trumpi, atsirado žilos sruogos, o L.Scola yra antras vyriausias žaidėjas turnyre, po „Real“ puolėjo Felipe Reyeso.

Nepaisant solidaus amžiaus Milano puolėjas išlaiko aukštą krepšinio lygį. Per 28 ant parketo praleistas minutes L.Scola pelnė 17 taškų, atkovojo 6 ir perėmė 2 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, 3 kartus suklydo bei surinko 17 naudingumo balų.

„Pirmasis Eurolygos mačas. Mes pralaimėjome, tačiau džiaugiuosi sugrįžęs“, – socialiniame tinkle po rungtynių „Instagram“ rašė pasaulio vicečempionas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius