2022 01 27

Pepo Guardiolos akivaizdoje – solidus R.Jokubaitis ir lengva „Barcos“ pergalė

Pastaruoju metu Eurolygoje kiek strigusi „Barcelona“ (17-5) pasigardžiuodama sudorojo jai tekusį grobį 23-ajame ture. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai namuose 84:71 (28:17, 17:13, 23:20, 16:21) susitvarkė su Vilerbano ASVEL (9-13) komanda.
Pepas Guardiola išvydo „Barcelona“ pergalę
Pepas Guardiola išvydo „Barcelona“ pergalę / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

„Barca“ buvo pralaimėjusi trejas iš pastarųjų ketverių rungtynių ir prarado Eurolygos lyderės poziciją, kurią užsiėmė Madrido „Real“.

Bet ketvirtadienio vakarą Šaro kariaunai problemų prieš sunkius laikus išgyvenantį ASVEL nekilo.

Jau pirmajame kėlinyje užsikūręs katalonų garvežys, vedamas Nikolos Mirotičiaus ir Nicolo Laprovittolos, smogė svečiams iš Prancūzijos ir „Barca“ pirmavo 26:13.

Dar pirmojo kėlinio pabaigoje ant parketo žengė ir iš karto savo indėlį įdėjo ir Rokas Jokubaitis, per trumpą atkarpą pirmojo ketvirčio pabaigoje ir antro pradžioje pataikęs visus keturis dvitaškius ir pelnęs 8 taškus.

Antrame kėlinyje „Barcos“ persvara buvo pasiekusi 17 taškų (36:19), o triuškinti varžovus katalonai ėmė po pertraukos. Vienu metu ketvirtajame kėlinyje skirtumas tarp komandų siekė net 25 taškus (84:59), o ASVEL sušvelninti atsilikimą sugebėjo tik pačioje pabaigoje, kai pelnė 12 taškų be atsako.

R.Jokubaitis nugalėtojams per 18 minučių pelnė 8 taškus (4/4 dvit.), atkovojo ir perėmė po 2 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, po sykį suklydo ir prasižengė bei surinko 13 naudingumo balų.

Sėkmingą jo ir komandos draugų pasirodymą „Palau Blaugrana“ arenoje išvydo ir žymusis Katalonijos futbolo treneris Pepas Guardiola, šiuo metu treniruojantis „Manchester City“ klubą. Buvęs „Barcelona“ strategas nepraleido progos pasilabinti su krepšinio ekipos sporto direktoriumi Juanu Carlosu Navarro.

„Barca“ po šių rungtynių susilygino pergalėmis su „Real“ (17-3), bet yra sužaidusi dvejomis rungtynėmis daugiau.

ASVEL pralaimėjo aštuntą kartą per pastaruosius 10 mačų ir turnyre užima 13 vietą.

„Barcelona“: Nicolas Laprovittola 20 (4/7 trit.), Nikola Mirotičius 16 (7 atk. kam.), Brandonas Daviesas 11.

ASVEL: Youssoupha Fallas 18 (7/9 dvit., 8 atk. kam., 28 naud. bal.), Elie Okobo 17 (7 rez. perd.), Kostas Antetokounmpo 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius