Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 14

Per porą taiklių metimų: Rokas Giedraitis kėsinasi į prestižinį Eurolygos klubą

Eurolygos reguliarusis sezonas persirito į antrąją pusę, o vos keturių žaidėjų taiklumas žymi elitinį pataikymą, kai metimai iš dvitaškių, tritaškių ir baudų metimų zonų siekia atitinkamai bent 50–40–90 procentų tikslumą. Dar grupelė krepšininkų yra labai arti šio prestižinio klubo, tarp kurių – ir lietuvis Rokas Giedraitis.
Rokas Giedraitis
Rokas Giedraitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Sezono pusiaukelėje elitinių snaiperių klube po vieną savo atstovą turi keturi Eurolygos klubai – „Barcelona“, Kazanės UNIKS, „Monaco“ ir Berlyno ALBA.

Vasarą prie Šarūno Jasikevičiaus treniruojamos Katalonijos ekipos prisijungusio argentiniečio Nicolos Laprovittolos geriausias sezono pataikymas iš toli karjeroje siekė 34,7 proc., o vilkėdamas „Barcelona“ marškinėlius jis tapo tikru žudiku.

Netrukus 32-ąjį gimtadienį minėsiantis įžaidėjas realizuoja 51 proc. dvitaškių, 43,1 proc. tritaškių ir 100 proc. baudų metimų.

Du kartus itin arti elitinio klubo buvęs švedas Marcusas Erikssonas į jį prasibrovė praėjusį sezoną, o tokiu pat ritmu žygiuoja ir šįmet.

28-erių metų Berlyno komandos šaulys varžovams vidutiniškai atsega po 55,2 proc. dvitaškių, 54,1 proc. tritaškių ir 90,9 proc. baudų metimų.

50–40–90 klube šiuo metu yra ir buvęs žalgirietis Brockas Motumas bei italas Marco Spissu.

Debiutinį sezoną Eurolygoje žaidžiantis Kazanės UNIKS gynėjas fiksuoja 60 proc. dvitaškių, 46,9 proc. tritaškių ir 91,7 proc. baudų metimų pataikymą, tuo metu „Monaco“ puolėjo pataikymas iš šių zonų atitinkamai siekia 63, 46,2 ir 90,9 proc.

Tiesa, abu šie žaidėjai yra reti svečiai prie baudų metimų linijos – M.Spissu išmetė 11, o B.Motumas – 12 metimų.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Nando De Colo
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Nando De Colo

Nutrūksianti įspūdinga karaliaus serija?

50–40–90 derėtų pavadinti Nando De Colo vardu. Maskvos CSKA ir Stambulo „Fenerbahče“ ekipoms atstovavęs prancūzas septynis sezonus iš eilės fiksavo simbolinę ribą, tačiau išlaikyti įspūdingą seriją antroje sezono dalyje veteranui prireiks stebuklo.

Šį sezoną 34-erių gynėjas realizuoja 61,6 proc. dvitaškių, tačiau vos 29,7 proc. tolimų metimų (19 iš 64), o baudų pataikymas – 84,3 proc.

Prieš didžiąsias metų šventes „Fenerbahče“ nesėkme pažymėtame mače Lione riešą susilaužęs N.De Colo jau praleido tris savaites, o į aikštelę turėtų sugrįžti dar po 3–5 savaičių.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rokas Giedraitis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rokas Giedraitis

Rokas Giedraitis – vėl arti klubo

Lietuvos rinktinės snaiperis ir pirmuosiuose dviejuose sezonuose buvo labai arti 50–40–90 metikų klubo, o trečiajame sezone jis siekia karštą zoną.

29-erių metų 200 cm ūgio Vitorijos „Baskonia“ atstovui šiuo metu trūksta vieno taiklaus tritaškio ir vieno taiklaus baudų metimo, jog prisijungtų prie keturių klube esančių žaidėjų.

Rokas Giedraitis šį sezoną pelno po 11,4 taško, o metimai iš atitinkamų distancijų siekia 51,8, 39,4, ir 89,7 procentų pataikymą.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Nikola Mirotičius prieš Tonye Jekiri
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Nikola Mirotičius prieš Tonye Jekiri

Kas dar kėsinasi į šį klubą?

Vienas Šaro auklėtinis jau yra klube, dar du – labai arti jo.

Kyle'as Kuričius elitinį taiklumą iš visų zonų rodė praėjusį sezoną, o dabar jam trūksta dviejų taiklių baudų metimų. 32-ejų snaiperio taiklumai siekia 51, 43,1 ir 89,6 proc.

Fenomenalų pataikymą rodo rezultatyviausias ir naudingiausias Eurolygos žaidėjas Nikola Mirotičius, kuris pirmauja turnyre ir pagal tritaškių metimų realizaciją.

Brangiausias Senojo žemyno krepšininkas šaudo lyg iš pabūklo – varžovų krepšį vidutiniškai skrodžia 67 proc. dvitaškių, 50,6 proc. tritaškių ir 88,7 proc. baudų metimų.

N.Mirotičius šiame klube buvo ir 2011–2012 metų sezone, kai dar vilkėjo „Barcelona“ amžinos varžovės Madrido „Real“ marškinėlius.

Šansų per antrąją sezono pusę prasibrauti į 50–40–90 klubą dar turi Saša Vezenkovas (Pirėjo „Olympiakos“), Conneris Frankampas (Sankt Peterburgo „Zenit“), Luigi Datome (Milano „Olimpia“), Shane'as Larkinas ir Tiboras Pleissas (Stambulo „Anadolu Efes“), Marko Guduričius (Stambulo „Fenerbahče“), Vladimiras Lučičius ir Cory Waldenas (Miuncheno „Bayern“), Branko Lazičius (Belgrado „Crvena zvezda“).

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Janis Strelnieks
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Janis Strelnieks

„Žalgiryje“ išsiskiria vienas žaidėjas

Puikiu pataikymu Kauno „Žalgiryje“ šį sezoną išsiskiria vienintelis Janis Strelniekas, elitinių metikų klube jau buvęs tris kartus karjeroje, o dar tris sezonus jam pritrūko labai nedaug.

32-ejų latvis atstovaudamas Lietuvos čempionams renka po 8,7 taško, realizuodamas 55,9 proc. dvitaškių, 40 proc. tritaškių ir 83,3 baudų metimų.

Artūras Milaknis pataiko vidutiniškai 45,6 proc. tritaškių bei 92,3 proc. baudų metimų, tačiau iš dviejų taškų zonos kaunietis yra įmetęs vos 4 metimus iš 15.

Praėjusiame sezone „Žalgirio“ ekipoje buvo 50–40–90 klubo narys. Tai – į Maskvą vasarą persikėlęs Marius Grigonis, kuris vilkėdamas žaliai baltus marškinėlius fiksavo 50,6 proc. dvitaškių, 45,6 proc. tritaškių ir 94,4 proc. baudų pataikymą.

M.Grigonis arti klubo buvo ir per pirmuosius du sezonus Kaune, o taikiklis CSKA klube kiek nusimušė (42,9 proc. dvit., 36,4 proc. 88,5 proc.)

Pernai puikiu pataikymu „Žalgiryje“ dar pasižymėjo Thomasas Walkupas (46,9 proc. dvit., 37,1 proc. trit., 90,6 proc. baud.), Nigelas Hayesas (44,3 proc. dvit., 44,3 proc. trit., 89,4 proc. baud.), Lukas Lekavičius (56,8 proc. dvit., 50 proc. trit., 86,4 proc. baud.) ir Artūras Milaknis (48,3 proc. dvit., 47 proc. trit., 100 proc. baud.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius