Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 12

Pergalingai prisistatęs M.Schilleris – apie ypatingą pojūtį Kaune ir projektą „Žalgiryje“

2,7 tūkst. sirgalių susirinko į dezinfekuotą „Žalgirio“ areną pirmą kartą šį sezoną pamatyti pasikeitusių Lietuvos čempionų ir naujojo jų generolo. Martinas Schilleris nekantriausiems prisistatė pergale. 38-erių austras išlaikė pirmąjį Eurolygos pobūdžio testą – žalgiriečiai 81:74 susitvarkė su Atėnų „Panathinaikos“.

Kai „Žalgirio“ arenoje skelbiama minutės pertraukėlė, Martinas Schilleris lyg NBA treneris išeina keletą metrų nuo komandos suolo, susikviečia savo asistentus ir pradeda pasitarimą.

Pirmiausia, ant parketo sulipę treneriai apsitaria, ką reikėtų keisti „Žalgirio“ žaidime ir kokią pagrindinę žinutę per tą nedidelę pauzę pristatyti žaidėjams.

Tuo tarpu aikštės viduryje savo pasirodymą pradėjusios „Žalgirio“ šokėjos turi apskaičiuoti, kad pirmieji jų šokių žingsneliai nemintų treneriams ant kojų.

„Žalgiris“ yra tokia didelė šito miesto dalis ir tai įspūdinga. Tu girdi, žinai, ir visi tau tą kartoja. Bet kai pats tą išgyveni, tai visai kita istorija.

Prie naujos tvarkos „Žalgirio“ ekipoje dar reikia laiko prisitaikyti ne tik krepšininkams, bet net ir šokėjoms ar konkursų rengėjams. O priprasti prie naujų taisyklių gerokai paprasčiau, kai jas lydi pergalės.

„Žalgiris“ Eurolygos ikisezoninio turnyro pusfinalyje pranoko Atėnų „Panathinaikos“ 81:74 ir ruošdamiesi sezonui šventė jau ketvirtą pergalę iš tiek pat galimų.

Ketvirto kėlinio viduryje M.Schilleris pakilo iš savo vietos, plodamas nužvelgė komandos suolą ir tūptelėjo į savo jau pamėgtą tašką aikštės kampe.

Iš jo 38-erių austras stebėjo veržlų Roko Jokubaičio žaidimą, kuris buvo toks rezultatyvus ir patrauklus akiai, kad „Žalgirio“ sirgaliai plojo jam atsistoję. Joffrey Lauvergne'o skrydžius, kurie mačo pabaigoje kėlė šypseną ir žiūrovams, ir pačiam prancūzui.

Treneris matė neblogą komandos gynybą, kuri sugebėjo atlaikyti skrodžiančius Nemanja Nedovičiaus reidus ir parašiutus virš „Žalgirio“ lanko.

Ir kol jo oponentas prie šoninės linijos Georgios Vovoras nervingai šaukė kitoje aikštės pusėje, M.Schilleris santūriai stebėjo saviškių žygį pergalės link.

„Pirmiausia, buvo smagu būti čia prie fanų. Žinau, kad arena nebuvo tokia pilna, kaip įprastai. Bet, žinote, nepaisant to, ji buvo triukšminga ir sukūrė smagią atmosferą. Man labai smagu, kad susirinko daug žmonių. Nežinojome, kiek čia jų bus, todėl mus nudžiugino toks palaikymas, – spaudos konferenciją pradėjo M.Schilleris. – Taip pat mes patenkinti savo žaidimu dėl kelių pagrindinių priežasčių. Pirmiausia, gerai kovojome dėl kamuolių. Mums tai buvo svarbi tema. Turėjome gerai tą daryti prieš aukštą varžovą.

Taip pat mes nepadarėme daug klaidų – 12, o toks skaičius tenkina. Prieš tai klydome per daug.

Trečias dalykas, pataikėme iš toli tik 22 proc., bet permetėme 80 taškų. Tai mums suteikia pasitikėjimo, kad jeigu išnaudosime laisvus metimus, bus dar geriau.

Tik manau, kad poziciniame puolime po pertraukos buvome įveikti per dažnai.“

– Ką labiausiai atsiminsite iš šio pirmo pasirodymo „Žalgirio“ sirgalių apsuptyje?

– Vien faktą, kad čia ikisezoninės rungtynės ir kad sirgaliai tokie entuziastingi. Tai eina išvien su tuo, kas man buvo pasakojama ir tuo, ką jaučiau gatvėse. „Žalgiris“ yra tokia didelė šito miesto dalis ir tai įspūdinga. Tu girdi, žinai, ir visi tau tą kartoja. Bet kai pats tą išgyveni, tai visai kita istorija. Tai labai malonus dalykas.

– Kaip svarbu buvo laimėti pirmą mačą prie Kauno sirgalių?

– Manau, tai svarbu. Bet dar svarbiau kovoti ir žaisti gerai. Bet jeigu kaunantis ir žaidžiant gerai gali tobulinti tam tikrus dalykus ir dar laimėti – pirmą mačą namuose, tai tikrai padeda.

VIDEO: „urBONUSas“: Edgaras Ulanovas – psichologas, Šaro išbandymai ir įspūdžiai Stambule

– Kokį patyrėte pirmąjį Eurolygos varžovo skonį?

– Labiausiai norėčiau išskirti fiziškumą. Čia labai fiziškas žaidimas. Kitas dalykas, kamuolio judėjimas. Nereikia prašyti žaidėjų ieškoti laisvų komandos draugų. Čia jis randamas natūraliai. Tai pagrindiniai dalykai.

– Rokas Jokubaitis pelnė 16 taškų ir sulaukė priešininkų pagyrų. Kokį vaidmenį jam matote šį sezoną?

– Jis turėjo gerą mačą abiejose aikštės pusėse. Akivaizdu, kad Rokas yra šito klubo vaikas. Šito klubo projektas, kuriuo turime pasirūpinti ir kuris turi užaugti. Tai mano darbo dalis – padėti jam užaugti. Darysime viską, kad taip įvyktų.

– Steve'ui Vasturia tai taip pat buvo pirmas patikrinimas Eurolygos kontekste. Kokį įspūdį palieka jo žaidimas?

– Manau, Nemanja Nedovičius jam buvo labai sunkus varžovas. Taip, varžovas pelnė daug taškų (22. – aut.), tačiau manau, kad Steve'as pasirodė neblogai.

Jo pranašumas tas, kad jis labai geras pagalbinis krepšininkas, kuris nereikalauja kamuolio, kad būtų naudingas. Nemanau, kad reikėtų labai pasitikėti +/ – statistika, bet jo rodiklis labai dažnai būna tikrai aukštas. Jis jau toks žaidėjas. Vokietijoje jis atliko labai svarbų vaidmenį ir tai padėjo jo tobulėjimui.

– „Žalgiris“ turi labai daug žaidėjų. Ar jau apsisprendėte, kurie bus paskolinti?

– Dar nenusprendėme. Mes tikrai nežinome.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Atėnų „Panathinaikos“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Atėnų „Panathinaikos“

– Tai buvo debiutinis mačas Augustine'ui Rubitui. Kaip jam sekasi įsilieti į „Žalgirį“?

– Manau, mačas jam buvo geras. Nors jis nepelnė taškų, bet reikia nepamiršti, kad jis prisijungė prie komandos tik prieš keletą dienų Palangoje. Kitas dalykas, jis rungtyniauja per dvi pozicijas, o tai sudėtinga. Manau, kad prie šitų aplinkybių, jis pasirodė gerai.

– Kodėl dar negali žaisti Patricio Garino ir kada jo laukiate aikštėje?

– Jis dar reabilituojasi. Viskas jam yra gerai, tiesiog jo raumenys aplink kelį dar nėra pasiruošę. Nusprendėme jį patausoti. Mūsų treneriai smarkiai dirba, kad jis saugiai sugrąžintų į aikštę. Dar reikia palūkėti, bet turbūt kalbame apie dar keturias savaites. Reikia suprasti, kad kai jis pradės treniruotis su komanda, dar turės įsivažiuoti. Tai užtruks. Bet jo keliui viskas gerai, mes tiesiog rūpinamės sklandžiu jo įliejimu į komandą.

– „Žalgiris“ keturis mačus pradėjo tuo pačiu starto penketu. Ar ir laikysitės jo tokio?

– Jeigu reikės, keisiu. Bet nemanau, kad pamatysite mus žaidžiančius su skirtingais starto penketais kiekvieną mačą. Tačiau pamatysite skirtingas rotacijas. Mes nesusituokėme su šiuo starto penketu. Kol rasime vaidmenis ir reikiamas pozicijas, norime turėti aiškų paveikslą.

„Žalgiris“ sekmadienį 19 val. dėl ikisezoninio turnyro nugalėtojų vardo Kaune susikaus su Milano „Olimpia“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius