Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 19

Po įspūdingos kovos – R.Kurtinaičio nerimas prieš „Žalgirį“ ir K.Kemzūros „vau!“

Rimo Kurtinaičio ir Kęstučio Kemzūros susitikimas – pagal kosminio krepšinio scenarijų. Įspūdingą išsigelbėjimo operaciją surengęs Kęstutis Kemzūra su Pirėjo „Olympiakos“ po pratęsimo palaužė Maskvos srities „Chimki“ 109:98. Nugalėtojas po pergalės neslėpė emocijų, o R.Kurtinaitis – rūpesčio dėl komandos degalų dvikovai su „Žalgiriu“.
Rimas Kurtinaitis ir Kęstutis Kemzūra
Rimas Kurtinaitis ir Kęstutis Kemzūra / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Likus žaisti 1 min. 9 sek. „Chimki“ dar užtikrintai pirmavo 96:87, kai prasidėjo stebuklas.

Giorgas Printezis, Brandonas Paulas, o vėliau – Vassilis Spanoulis, trimis tritaškiais sukarpė visą R.Kurtinaičio ekipos persvarą ir išplėšė pratęsimą 96:96.

Jo metu „Olympiakos“ nepaliko „Chimki“ vilčių (109:98) ir laimėjo jau pralaimėtas rungtynes.

Negali sakyti, kad „Olympiakos“ šios pergalės nenusipelnė. Dar trečiojo kėlinio pradžioje graikai pirmavo dviženkliu skirtumu (56:45).

Kai atrodė, kad rungtynės pralaimėtos, vyrukai aikštėje parodė didžiulę širdį ir dvasią.

„Galiu pasakyti tik – vau! – išsišiepė K.Kemzūra. – Didžiąją laiko dalį laikėmės žaidimo plano, pirmavome ir nusipelnėme tos persvaros.

Bet šių dienų krepšinyje, ypač prieš tokią komandą, viena klaidelė komunikacijoje, koncentracijos praradimas ir varžovai per 2-3 tritaškius keičia rungtynių tėkmę. Ir jau nebesvarbu, kas nutiko prieš tai.

Bet kai atrodė, kad rungtynės pralaimėtos, vyrukai aikštėje parodė didžiulę širdį ir dvasią.

Kai paėmiau paskutinę minutės pertraukėlę, pasakiau, kad turime būti agresyvūs, kažkur rizikuoti, spausti varžovus. Norėjome savo agresija priversti juos priimti blogus sprendimus, o puolime ieškoti greičiausio metimo. Bet viena yra pasakyti, o visai kita padaryti.

nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Kęstutis Kemzūra
nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Kęstutis Kemzūra

Nepaisant to, kad pataikėme tuos fantastiškus tritaškius, norėčiau išskirti dar vieną dalyką – tai, kad nepasidavėme, likome agresyvūs, intensyvūs, o visa tai privedė mus prie situacijos, kur galėjome pasinaudoti šansu.

Tokiame pratęsime kaip šis, viskas skaičiuojasi, kas buvo prieš tai. Tikiu, kad ir Švedas buvo pavargęs. Kaip matėte, vis skirtingi žaidėjai – ne vienas, visada su juo dirbo gynyboje.

Manau, tai puiki pergalė ir esu labai laimingas. Ji turėtų mums suteikti didžiulį postūmį, leisti patikėti tuo, ką darome.

Visada tai komandos darbas bet, manau, Spanoulis buvo neįtikėtinas su savo svarbiais tritaškiais ir svarbiais sprendimais, geras buvo ir Printezis. Bet norėčiau išskirti Kostą Papanikolaou – jo dvasią, energiją. Jis visus sutelkė. Po mačo pasakiau Kostui, kad jei jis taip žais visada, mums bus sunku pralaimėti.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Nikola Milutinovas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Nikola Milutinovas

Nors „Chimki“ gretose žibėjo Aleksejus Švedas, surinkęs 36 taškus, 9 rezultatyvius perdavimus ir 30 naudingumo balų, net 41 minutę žaidęs rusas krepšį atakavo 31 kartą, bet pataikė tik 10 metimų (3/10 dvit., 7/21 trit. – 32,2 proc.). Gynėjas pasiekė išmestų tolimų metimų rekordą.

„Rungtynių metu mes keitėme gynybas, bandėme komplikuoti žaidimą Švedui. Jis pelnė 36 taškus – Švedas puikus žaidėjas, bet jis metė labai daug metimų. Didžiąją mačo dalį gerai su juo tvarkėmės. Ką dar galima padaryti?“ – pridūrė K.Kemzūra.

R.Kurtinaitis buvo nusivylęs praleistu šansu. Jo komandai tai buvo 5 pralaimėjimas per 6 pastarąsias Eurolygos rungtynes.

„Noriu pasveikinti „Olympiakos“ su tikrai gera pergale. Turėjome labai gerą šansą laimėti rungtynes, bet galbūt per anksti pagalvojome apie pergalę. Atidavėme kontrolę, ypač paskutinę minutę, ir tai buvo didžiausia problema, – pabrėžė lietuvis. – Jeigu nori laimėti Eurolygos rungtynes, negali klysti 17 kartų ir taip pralaimėti atkovotus kamuolius (38-45). Tai buvo pražūtingi skaičiai.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis

„Chimki“ laukia nelinksma kelionė namo.

Pamaskvės klubas penktadienį namuose priims Kauno „Žalgirį“, kuris turėjo viena poilsio diena daugiau.

„Chimki“ iš Pirėjaus į Maskvą skrido iškart po rungtynių ir planavo pasiekti namus ketvirtadienį apie 7 val. ryto.

„Visada sunku žaisti dvejas rungtynes iš eilės. Dabar turime keliauti ir žaisti su „Žalgiriu“. Grįšime 7 val. ryto ir kitą dieną turime žaisti su „Žalgiriu“. Tai tikrai sunku, – neslėpė R.Kurtinaitis. – Dabar mūsų emocijos ne pačios geriausios, bet tai natūralu. Turime pamiršti tai, kas nutiko Pirėjuje, ir pasiruošti „Žalgiriui“. Bet bus sunku.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius