Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 13

Po karšto krikšto „Žalgiryje“ Jure Zdovcas priminė: „Rungtynės yra 40 minučių, ne 38“

Jure Zdovcas debiutavo Kauno „Žalgirio“ trenerio pareigose, bet Lietuvos komanda liko be pergalės Eurolygos rungtynėse Belgrade. „Praleidome momentą“, – po 61:73 pralaimėto mačo sakė naujasis „Žalgirio“ strategas.

J.Zdovcas turėjo tik dvi dienas pasiruošti.

Pirmadienį Kauno komandoje prisistatęs 54 metų slovėnas po dešimties metų pertraukos sugrįžo į Eurolygos kovas, „Žalgirio“ trenerio poste pakeitęs atleistą Martiną Schillerį.

Sugrįžimas į aukščiausio lygio krepšinį, regis, iš pradžių patiko J.Zdovcui.

Jis gerai jautėsi karštoje Belgrado arenoje, nepaisant įtemptų rungtynių ne kartą nusišypsojęs savo naujiems auklėtiniams pirmojoje mačo pusėje.

VIDEO: Negelbėjo net „Luko magija“: stebuklingas Lekavičiaus metimas su sirena

Pokyčiams nebuvo daug laiko, nors priverstinių permainų rotacijų neįmanoma buvo išvengti, nes dėl peties traumos nežaidė Joffrey Lauvergne'as.

Joshas Nebo stulbinamai efektyviai (14 taškų, 10 atkovotų kamuolių) starto penkete pakeitė prancūzą.

Euroleague/Getty Image nuotr./Joshas Nebo pelnė Belgrade 14 taškų.
Euroleague/Getty Image nuotr./Joshas Nebo pelnė Belgrade 14 taškų.

Savo šansą gavo ir Marekas Blaževičius. Vidurio puolėjo pozicijoje turėjo kelias minutes žaisti ir Paulius Jankūnas, o pabaigoje net ir Tyleris Cavanough.

Nors „Žalgiris“ atrodė tvirtesnis gynyboje, puolime Kauno komanda sunkiai rado kelius pro serbiškas užkardas.

„Rungtynės 40 minučių, o ne 38. Žaidėme gerai. Buvome atsilikę tik 3-4 taškais, bet praleidome momentą, o jie tuo pasinaudojo, – sakė J.Zdovcas. – Galutinis skirtumas nėra realus, pabaigoje mes rizikavome, bandėme taktinius dalykus gelbėjant rungtynes.

Sveikinimai „Crvena zvezda“, o mes turime dirbti ir tikėti.“

Prieš sezoną potencialiais komandos lyderiais laikytiems Emanueliui Mudiay ir Edgarui Ulanovui tai buvo dar vienos prastos rungtynės: pirmasis strigo priimdamas sprendimus, antrasis – mesdamas į krepšį.

Per abu jie pataikė 2 metimus iš 13.

Priekyje keliais taškais didžiąją rungtynių dalį besilaikę Belgrado krepšininkai galutinai atitrūko ketvirtajame kėlinyje, kai klampiame krepšinyje galutinai nugramzdino svečius.

„Svarbi pergalė mums, ypač šiuo metu, turint problemų, – sakė antrąją pergalę per tris turus iškovojusios Belgrado komandos treneris Dejanas Radonjičius, kurio vyrus sezono pradžioje kankina traumos. – Sunkios rungtynės nuo pat pradžių iki pabaigos. Gynyba buvo beveik gera visas 40 minučių, o puolime ženkliai geriau sužaidėme antrojoje pusėje. Sakiau, kad svarbu sužaisti geriau puolime po pertraukos ir mums tai pavyko.“

Belgrado komandą į priekį vedė Nikola Kaliničius, pelnęs 15 taškų, iš jų 13 per antrąją rungtynių pusę.

„Sirgaliai suteikė mums emocijų. Strigome ilgai, jaudinomės ir nervinomės, bet svarbiausia, kad laimėjome. Antrąja puse galime būti patenkinti, – sakė N.Kaliničius. – Tai buvo mūsų pirmosios rungtynės su žiūrovais, ilgai nežaidėme šioje arenoje, nes treniruojamės kitoje salėje. Bet rungtynių eigoje vis labiau įsibėgėjome.“

Kauno komandoje prieš tris sezonus rungtyniavęs Nate'as Woltersas Serbijos klubui surinko 11 taškų ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

„Daug geriau žaidėme antrojoje pusėje, geriau dalinomės kamuoliu, žaidėme solidžiau, – sakė buvęs žalgirietis. – Gerai, kad sirgaliai sugrįžo, smagu vėl sugrįžti į normalų gyvenimą, mums jie labai padėjo.“

„Žalgiriui“ nebus daug laiko graužtis dėl trečio pralaimėjimo iš eilės, nes kitos rungtynės jau penktadienį – ketvirtasis turas kauniečius veda į Graikiją, kur laukia šį sezoną sėkmingai pradėjęs Pirėjo „Olympiakos“ klubas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius