-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 10 26

Po M.Schillerio atleidimo liūdėjęs T.Cavanaugh giria J.Zdovcą: „Esame labai arti proveržio“

Pirmos pergalės Eurolygoje vis dar ieškantis Kauno „Žalgiris“ šį vakarą bandys nutildyti triukšminguosius Tel Avivo „Maccabi“ sirgalius „Menora Mivtachim“ arenoje. „Esame labai arti proveržio“, – Izraelio žiniasklaidai prieš laukiantį mūšį pasakojo „Žalgirio“ amerikietis Tyleris Cavanaugh.

27-erių aukštaūgis į Kauną šiemet atvyko dabar jau buvusio komandos trenerio austro Martino Schillerio kvietimu. Prieš tai jie kartu dirbo NBA G lygoje, Solt Leik Sičio „Stars“ komandoje.

„Buvau nusivylęs, – savo reakcijos po M.Schillerio atleidimo neslėpė T.Cavanaugh. – Turėjome bendrą patirtį Solt Leik Sityje.“

„Galiausiai supratau, kad tai yra verslas ir kiekvienas organizacijos narys turi atlikti savo darbą. Būdamas profesionalas toliau eini į darbą kiekvieną dieną ir stengiesi tobulėti“, – interviu su „Sports Rabbi“ žurnalistu Joshua Halickmanu tęsė amerikietis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jure Zdovcas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jure Zdovcas

T.Cavanaugh atskleidė, kas pasikeitė komandoje, prie jos vairo stojus 54-erių Jure Zdovcui, garsėjančiam drausme ir griežta trenerio ranka.

„Jis labai protingas treneris, kuris nuo pirmosios dienos mums pamokslauja apie gynybos svarbą ir intensyvumą kiekvienoje atakoje. Taktiškai žaidimo schemos yra gana paprastos, bet jis mus stumia kiekvieną sykį žaisti vis kiečiau ir kiečiau“, – pasakojo aukštaūgis.

Paties T.Cavanaugh žaidimo laikas „Žalgiryje“, treniruojant J.Zdovcui – išaugo. Žinoma, tai susiję su Joffrey Lauvergne‘o trauma, bet amerikietis dabar žaidžia po 23 minutes (buvo 16 min.) ir pelno po 7,3 taško (buvo 2 tšk.).

Izraelio žurnalistas „Žalgirio“ legionieriui priminė ir jo trumpą karjeros etapą NBA lygoje. T.Cavanaugh yra sužaidęs 39 rungtynes „Atlanta Hawks“ klube (vid. po 4,7 taško) ir 11 – „Utah Jazz“ (vid. po 0,8 taško).

„Kaip amerikiečiui, žinoma, būtų puiku vėl žaisti namuose NBA lygoje, bet jeigu tai daugiau niekada nebenutiks, būsiu patenkintas likdamas čia, Europoje, bei siekdamas kuo sėkmingesnės karjeros“, – „Sports Rabbi“ teigė T.Cavanaugh.

„Persikėlimas iš NBA ir G lygos į Eurolygą visiškai pakeitė mano krepšinio supratimą. Europoje, ypač Eurolygoje, krepšinis yra visiškai kitoks – kalbu apie erdves, gynybą ir intensyvumą. Kiekvienos rungtynės čia reiškia labai daug, todėl ir kiekviena ataka yra itin svarbi. Aš vis dar prisitaikau prie Europos krepšinio. Manau, kad Eurolygoje žaidžiamas geriausias krepšinis pasaulyje“, – teigė „Žalgirio“ naujokas.

Izraelio žurnalistas paklausė T.Cavanaugh ir apie Joshą Nebo, žibantį „Žalgirio“ ekipoje po J.Lauvergne‘o traumos. 24-erių vidurio puolėjas dar praėjusiame sezone tikrino lankų tvirtumą Izraelio čempionate, rungtyniaudamas Elato „Hapoel“ komandoje.

VIDEO: Lyg ant spiruoklių: fizikos dėsnius laužantys žalgiriečio šuoliai

„Jo sezono startas – neįtikėtinas, bet aš manau, kad jis kol kas parodė tik mažytę dalį viso savo potencialo. Žinoma, visi mato neįtikėtinus jo fizinius sugebėjimus, neįmanoma to nepastebėti, bet man didžiausią įspūdį daro tai, kaip greitai jis tobulėja ir mokosi. Lyginant su sezono pradžia jis jau gerokai pagerino savo žaidimą ir tai tik tęsis. Jis – labai aukšto lygio žaidėjas ir nekantrauju pamatyti, kaip toliau klostysis jo karjera“, – kitam „Žalgirio“ naujokui pagyras žarstė T.Cavanaugh.

Galiausiai jis sulaukė klausimo ir kaip „Žalgiriui“ antradienį nugalėti „Maccabi“ ekipą. „Tiesiog turime toliau mokytis žaisti kartu. Manau, esame labai arti proveržio. Šią savaitę itin sunkiai dirbome ruošdamiesi šioms rungtynėms“, – pridūrė amerikietis.

Eurolygos starte „Žalgiris“ (0-5) kol kas pralaimėjo visas penkerias rungtynes, tuo metu „Maccabi“ (3-2) laimėjo trejas ir žengia 7 vietoje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius