Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 27

Po neplanuoto sprigto Šaras teigė: „Negalime gyventi laimėta taure, nes ji jau muziejuje“

Šarūno Jasikevičiaus vadovaujama „Barcelona“ pastaruoju metu išgyveno puikią atkarpą, kai nuo 2021 metų starto buvo laimėjusi net 15 rungtynių iš 16. Visgi penktadienio vakarą Vilberbano ASVEL ekipa Eurolygos lyderius sugrąžino į skaudžią realybę, kur dėl kiekvienos pergalės reikia grumtis nagais ir dantimis. Katalonai namuose sensacingai krito 69:76.

Po prancūziško sprigto „Barcelona“ ekipos strategas pirmiausia akcentavo tai, jog laikytis nuvyti šalin mintis apie laimėtą Ispanijos Karaliaus taurę, kadangi tai – jau praeitis.

„Turime suprasti, kad taurė jau muziejuje ir mes negalime gyventi to triumfo prisiminimais. Taip, vyrukai nusipelnė poilsio ir mes jiems suteikėme laiko „atsijungti“, tačiau reikia suprasti, kad sugrįžus tu turi atiduoti visas savo jėgas. Turi turėti ambicijas, tačiau šiandien, skirtingai nei pastaraisiais mėnesiais, jų neturėjome. Esu nustebęs, kad mūsų atsarginių suolelis šiandien buvo toks tylus“, – ispanų dienraštis „Mundo Deportivo“ cituoja trenerį.

Šaras po rungtynių pateisino tik vieną savo auklėtinį – įspūdingą krepšinį pastaruoju metu žaidusį Cory Higginsą, kuris pataikė tik 2 metimus iš 10, tačiau vis tiek rungtynes baigė su 9 taškais ir 11 naudingumo balų.

Getty images / Euroleague.net nuotr./Cory Higginsas
Getty images / Euroleague.net nuotr./Cory Higginsas

„Cory turėjo teisę sužaisti blogai, nes pastarosios 10 rungtynių iš jo pusės buvo sensacingos. Tačiau pasistiebti turėjo kiti. Galvojau, kad po ilgesnės pertraukos be rungtynių jie bus išalkę pergalių. Varžovai mus palaužė dėl savo fiziškumo. Atrodo, jog komandos, esančios turnyrinės lentelės viduryje, eina ir rizikuoja savo gyvybe, tačiau mes sau aukštų reikalavimų nekeliame.“

Š.Jasikevičius nepamiršo nukelti kepurės ir prieš ASVEL, kuriems tai buvo jau septintoji pergalė iš eilės, patupdžiusi juos į 12-ąją poziciją turnyrinėje lentelėje.

„Turiu pagirti ASVEL krepšininkus, kuri yra viena iš fiziškiausių komandų Europoje, turinti galingus vyrukus trečioje, ketvirtoje ir penktoje pozicijose ir labai kovingus gynėjus, tokius kaip Charlesas Kahudi ar Davidas Lighty. Namuose pralaimėjome dukart iš paskutinių trejų rungtynių. Dabar turėsime išvykos rungtynes ir bandysime pataisyti savo žaidimą“, – kalbėjo Šaras.

Getty images / Euroleague.net nuotr./Nikola Mirotičius
Getty images / Euroleague.net nuotr./Nikola Mirotičius

„Barca“ su 17 pergalių ir 8 nesėkmėmis Eurolygoje vis dar yra pirma, tačiau vieneriomis rungtynėmis mažiau sužaidusi Maskvos CSKA galės prisivyti katalonus, kurie artimiausiose rungtynėse kovo 2-ąją OAKA arenoje kausis su Atėnų „Panathinaikos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius