Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 14

Po pasakiško R.Jokubaičio pasirodymo – dėmesys iš NBA ir palyginimas su Š.Marčiulioniu

Rokas Jokubaitis jau pripratino prie fantastiško savo žaidimo Eurolygoje, tačiau ketvirtadienio vakarą jis dar kartą privertė kilnotis „Palau Blaugrana“ arenos stogą. Po rungtynių, kuriose pagerino karjeros rezultatyvumo rekordą, 21-erių lietuvis sulaukė liaupsių ir iš šios, ir kitos Atlanto vandenyno pusės.

Prieš beveik pusantro mėnesio, gruodžio 3-ąją, Rokas likus 47 sekundėms pataikė sudėtingą dvitaškį su pražanga, kuriam prireikė ir nemažai sėkmės, bei įtvirtino „Barcelona“ pergalę per pratęsimą Stambule prieš titulą ginantį „Anadolu Efes“ klubą.

Istorija pasikartojo sausio 13-osios vakarą, bet šį kartą R.Jokubaitis sutvarkė reikalus ir be fortūnos šypsnio.

Jauniausias žaidėjas iš tų, kurie tuo metu buvo ant parketo, likus 21 sekundei ėmėsi iniciatyvos ir prasiveržęs į baudos aikštelę įleido dvitaškį su pražanga į „Anadolu Efes“ krepšį.

Nors baudos metimą R.Jokubaitis prametė, jo taškų užteko, kad Eurolygos čempionai vėl kapituliuotų prieš „Barcą“ – 77:82.

Ir tai nebuvo vienintelis Roko blykstelėjimas praėjusio sezono Eurolygos finalo pakartojime.

Iš viso lietuvis sumetė net 16 taškų, pagerindamas karjeros rekordą Eurolygoje, pataikė tris tritaškius, pakartodamas geriausią karjeros rezultatą, ir rinko taškus tada, kai to labiausiai reikėjo – ketvirtajame kėlinyje mažeikiškis jų įmetė septynis.

Žvaigždėmis spindinčioje „Barcelona“ ekipoje rezultatyvumu R.Jokubaičiui neprilygo nei Nikola Mirotičius (15 taškų), nei Cory Higginsas (9), o vos vienu ar pora daugiau taškų už lietuvį įmetė ir „Anadolu Efes“ žvaigždžių tandemas – Vasilije Micičius (18) ir Shane'as Larkinas (17).

„Jokubaitis bręsta. Jis naudojasi savo šansais. Be to, jis tiesiogiai nulemia rungtynių baigtis ir veda mus į pergales“, – po pergalės auklėtinį gyrė „Barcelona“ vyr. treneris Šarūnas Jasikevičius.

Ir išties – Rokas abiem rankomis pagriebė šansą, kurį gavo iš rikiuotės ilgam iškritus pagrindiniam komandos įžaidėjui Nickui Calathesui.

Graikas praleido jau 10 susitikimų iš eilės, o lietuvis per šią atkarpą yra vienas geriausių žaidėjų Katalonijos klube.

Jo vidurkiai per šią atkarpą – 10,8 taško, 4,3 rezultatyvaus perdavimo ir 11,5 naudingumo balo, dvitaškius metant 49,1 proc., o tritaškius – net 63,2 proc. tikslumu.

Rezultatyviau ir naudingiau „Barcos“ gretose per šią atkarpą žaidžia tik trys krepšininkai: N.Mirotičius, Kyle'as Kuričius ir Nicolas Laprovittola.

Savo pasirodymu ketvirtadienio vakarą jis patraukė žvilgsnius ir už Atlanto.

Praėjusią vasarą NBA naujokų biržoje 34-u šaukimu „New York Knicks“ pakviestą lietuvį seka akys Niujorke, o ketvirtadienį jį įdėmiai stebėjo ir naujokų biržos guru iš ESPN Mike'as Schmitzas.

Vienas gerbiamiausių JAV žurnalistų išskyrė R.Jokubaičio pasirodymą ir pasidalijo įžvalgomis apie jo stiprybes.

„Knicks“ priklausantis Rokas Jokubaitis per 21 minutę pelnė 16 taškų ir buvo rezultatyviausias komandoje, pataikydamas keletą labai svarbių metimų sudėtingos pergalės prieš „Efes“ pabaigoje. Jis vis dar gali augti kaip žaidimo kūrėjas (padarė 4 klaidas), tačiau puikiai atakuoja sustojęs, pagerino metimą iš pagavimo, turi puikų dydį. Be to, žaidžia su geru užsidegimu“, – rašė ESPN žurnalistas.

R.Jokubaitis sulaukė liaupsių ir iš ispanų.

Štai Eurolygos žurnalistas Javieras Gancedo palygino jį su legendiniu lietuviu.

„Šiandien Jokubaitis man priminė [Šarūną] Marčiulionį. Įspūdinga, tai buvo geriausios jo rungtynės“, – rašė ispanas.

Negailėjo gerų žodžių „Barcos“ jaunuoliui iš Mažeikių ir krepšinio treneris Piti Hurtado, besidalijantis įžvalgomis tviteryje.

„Rokas Jokubaitis turi ne šviesią ateitį (nors tą irgi), o nuostabią dabartį. Jis nulėmė dvejas rungtynes prieš čempionus savo jėga, ryžtu ir sėkme. Tai – vienas svarbiausių šio sezono vardų. Jis atitinka šį lygį“, – rašė ispanas.

Savo ruožtu „Sport“ žurnalistas Marcas Del Rio išskyrė lietuvio drąsą.

„Rokas Jokubaitis buvo esminis faktorius pergalėje prieš „Efes“. Jis pelnė 7 taškus ketvirtajame kėlinyje, įskaitant paskutinį metimą. Jis sugebėjo ištaisyti klaidas, kurias padarė rungtynių pradžioje, ir dar kartą parodė, kad nesislepia svarbiausiais momentais, kas man atrodo viena didžiausių jo stiprybių“, – teigė ispanas.

Akivaizdu, kad Rokas jau krito į akį ne tik žiniasklaidos atstovams – po pergalės jis kuriam laikui dar pasiliko ant „Palau Blaugrana“ parketo, kad padėkotų sirgaliams, kurie jo garbei išskleidė ir Lietuvos vėliavą.

Apskritai šį sezoną R.Jokubaičio rodikliai jau pakilo iki 8,3 taško, 3,4 rezultatyvaus perdavimo ir 8,9 naudingumo balo per susitikimą. Ir visa tai – komandoje, kuri su 16 pergalių ir 4 pralaimėjimais pirmauja Eurolygoje.

VIDEO: Šaro tvirtovėje – ir vėl su fanfaromis išvarytas E.Atamanas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius